Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, tak budeme si pořizovat pejska a jelikož má manžel moc rád kočičky a chtěli bychom, aby si pejsek a kočička už od malička na sebe zvykali tak si zároveň chceme pořídit i kočku. Máme rodinný dům s velkou zahradou. A chtěli bychom se poradit: chceme mít kočku venku na zahradě, jen nevíme jak ji máme naučit, aby neutíkala. Jelikož jsi ji vezmeme už od kotěte tak ji už jako kotě dáme na zahradu jako takovou tu venkovní mourovatou kočičku . No a moje otázka tedy zní jak postupovat, nebo jak ji naučit, aby nám ze zahrady neutekla? :O .. Neříkám, že se nemůže "jít projít", ale hlavně aby se vrátila. Děkuji moc za každou radu!
Dobrý den, každá kočka je jiná a Vy to prostě zkusíte. Soused má kočky dvě - jedna prý vůbec neopouští jeho pozemek a ta druhá se toulá a zase vrací. Sousedka měla pejska, potom si pořídila kotě, nejdříve to bylo v pořádku a potom starší kotě odešlo - patrně si tam připadalo zbytečné (nebo někde zahynulo na toulkách, což u venkovní kočky ani nezjistíte).
Takže, zkusit a případně pokus zopakovat. Zdravím!
doplněno 29.04.15 10:34:Nemáte zač. Případně si pořiďte koťátka dvě, ale někde jsem četl, že ideální počet do jedné domácnosti jsou kočky tři (ovšem, zase tam nebylo nic o přítomnosti pejska).
doplněno 29.04.15 10:40:jmlc - v tom článku, který jsem četl, bylo psáno, že jedna kočka se nudí, dvě si hrají nebo se perou a tři kočky udělají smečku a člověka ani moc nepotřebují .
ale hlavně - když si kotě domů přinesete, nejdříve ho musíte nechat "zvyknout", aby se naučilo, kde je doma...
Takže na 3-5 dní zavřít někam - buďto v domě (bytě) - což je nejjednodušší nebo v garáži, ve sklepě, v kůlně apod. - pak tam s ním musíte ale taky občas pobývat, aby tam nebylo samo... nachystat mu tam pelíšek (krabici se senem např.) kam se může schovat (ideálně uzavřená krabice s vystřiženou dírou), jídlo, vodu, písek na WC
Až po těch pár dních ho můžete pouštět ven - ideálně - nechat otevřené dveře, aby si samo vylezlo a zkoumalo prostředí.
Sousedi mne už podezírají, že mám jednou za půl roku kočku k obědu... Naši kocouři se totiž pravidelně ztrácí. Není problém v zahrádce - oni se umí vrátit... Ale máme dům u většího pole, kde rádi loví poštolky a sokolíci...
Co doporučím je obojek se známkou nebo nějakým "podpisem" - jednoho krásného kocourka nám začala ošetřovat "kočičí babička" - má cca 20 koček a my toho vymazlence (kastrovaného, očkovaného) od ní prostě nedostanem... ona ho prý našla venku, a tak je její...
doplněno 29.04.15 10:36:Jak píše @ben - vždy také pořídíme 2 koťata... ony se hrají sami se sebou a nenudí se... to jedno by bylo smutné...
Ted budeme take porizovat kotatko, nase cica se nevratila z vyletu. Kote mame vzdy nejdrive doma, kdyz si zvykne tam, tak otevreme dvere a nechame ji postupne objevovat okoli. U dveri ma jeste jeden pelisek aby se tam mohla schovat. Kote jsme brali jen jedno, ale po zahrade nam beha kocek pomerne hodne, takze si kocicka nasla kamose brzy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.