Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebujeme poradit jméno pro fenečku Bernského salašnického psa. Chceme, aby nebylo moc obvyklé jako npař. Bella,Bettyna ty jména jsou už skoro všude :D. Dále, aby bylo pěkné dobře se vyslovovalo a aby šlo vyslovovat i zdrobněle(př. bellinka, betynka..). PUž si nad tím lámeme celý dva dny hlavu a nemůžeme se na ničem shodnout. Předem děkujeme za pomoc.
Mě se líbí na velkého psa jménoTerry, zdrobněle Terrynka. Známí mají fenku Bermského a říkají ji Dara - Darinka. Taky hezké.
Já tedy psa nemám, ale napadlo mně dát si do překladače (v různých jazycích) zkráceně název plemene (třeba salaš - líbí se mi třeba ve francouzštině - chalet = Šaletka), nebo něco typického pro ni (třeba milá - francouzsky cher = Šerinka, přítelkyně - dánsky kaereste = Kerstinka, chundelatá - anglicky shaggy = Šaginka). Takhle si vyhrát můžeš i s jinými názvy a určitě by sis vybral jméno, které není obvyklé a je hezké, výstižné a jen její
Potkala jsem paní s fenkou a se jmenuje Alenka. Taky jsem znala holku ríčbeka Amálku. A buldočku Toničku. Sama mám Dorotku a sousedi Ejmi.
Jago, jojo, taky se mi líbí, když velký pes má lidské jméno. Amálka je přerostlá, kapku jako kredenc. Mladý, který s ní šel, říkal, že uvažovali nad Růženkou.
Babčo, to u nás mají lidé strašně hodnou vlkodavku. Je ohromná, vysokánská, ve stoje se mi pomalu kouká do očí. Teda úplně ne, ale skoro. Je krásně hranatá a má nádherné zlaté oči. I když budí respekt, neublížila by. A jmenuje se MARUŠKA!
Bylo mi to k smíchu, takové něžné jméno k takovému chlupatému kolosu! Jaga.
To jste vybrali moc pěkně. Terrynka, Terunka. Terka! ty holko škaredá. Když je potřeba. Moje Dorka na tu holku škaredou reaguje tak, jak má. Ví, že ji škaredě nadávám.
Odula, když se mé černostříbrné kníračce narodily dvě fenečky, také jedna dostala jméno Alexandra-Sašenka. Druhá byla Alis..-D
Dobrý den, vidím, že už jste vybrali pěkné jméno, jen jsem chtěla napsat o naší berňačce z čiré nostalgie Byla z prvního vrhu, jméno mělo začínat na A, volba padla na Alexandru, ale všichni jsme ji od začátku říkali Saša, Sašenka. Je to už spousta let, tehdy nebylo tohle plemeno ještě tak běžné, alespoň u nás ne, a jak se mu postupně dostávalo obliby, hlásili mi známí, že viděli tuhle a tamhle další Sašenky. Tak se stalo, že v našem okolí je jméno Saša synonymem pro rasu Bernský salašnický pes
Přeji vám hodně radosti se štěňátkem!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.