Nejste přihlášen/a.
Jedna vychytralá firma v Praze chce za kremaci psa 10 000 Kč.Je to ještě normální?Dnes asi jo.Příživníci mají hody
Kolik by stálo psa dát do kafilerky? Kolik stojí psa zahrabat na zahradě nebo v lese pod strom? Když chce někdo dát 10.000,-Kč za kremaci psa, ať je dá, pak ale ať si nestěžuje, každého věc. Vadí Vám, že v tom někdo podniká? Tak přestaňte brečet a podnikejte také .
Takhle nepodnikají ale podnikatelé ale vychytralí podnikavci,kteří ví,jak si namastit kapsy.Asi budete stejného smýšlení
Nezbývá mi než opět souhlasit s Jethrem. Nevím, co na tom nedokážete pochopit. Když Vám to vadí, tak jděte jinam, nebo si to udělejte sám. Když někdo umí něco udělat za 5.000 a druhý za 100.000 je mou svobodnou volbou, co si vyberu. Nevím, proč na nás tady útočíte, že jsme stejného smýšlení apod. Vypadá to totiž, jako kdyby jste byl zbaven svéprávnosti a rozčilovala se, že Vás někdo podvedl. Přečtěte si občanský zákoník a pak se rozčilujte. Pokud se Vám naše zákony nelíbí, tak emigrujte někam jinam, nám Vaše výlevy určitě scházet nebudou . To že někdo podniká v nečem, co lidé chtějí přece ještě neznamená, že je to vychcánek nebo zloděj. Proto je to podnikatel a ne dobročiná nadace, nebo nezisková organizace. Taky chodíte někam do práce a nikdo tady neřeší, že jste kripl, protože firma ve které pracujete mu prodala zmetek a že jste za to zodpovědný. Prostě je nadíbka a poptávka a řídí se to zákony a v tomto případě v tom ani já a evidentně ani ostatní nevidíme nic protizákoného ani neetického a pokud Vám se to tak zdá, tak od té firmy služby či výrobky neberte, je to přeci tááák jednoduché
Nechápu - je tu nabídka a je tu poptávka. Pokud někdo je ochoten ty peníze dát, tak proč by je firma nechtěla? Nerozumím tomu, kde je v tom jaká příživa nebo zlodějna? Pokud bude nějaká firma chtít za kremaci vašeho domácího mazlíčka 50 tisíc nebo 100 tisíc s mahagonovou rakvičkou s vůní uzeného, pořád je to normální nabídka - nikdo vás nenutí ji využít. Ber nebo nech být.
btw to je nějaká nová móda, kremovat psy? To už lidi nemají doma nebo na chalupě (nebo u souseda) ani ten rýč?
Každá věc nebo služba má svého kupce. Kremace psa není povinná, tak co zde vyskakujete. Já zde také nepíši, že triko, co jsem koupila za 200,- Kč u jiného prodejce stojí 800,- Kč. Nechci - nekoupím. Kdyby si nikdo kremaci za 10 tis neobjednal, tak nikdo v tomto oboru nemůže podnikat. Poptávka je, tak proč nepodnikat. Zkuste podnikat v tomto oboru, účtujte za kremaci 500,- Kč a napište nám, jak se vám daří.
uska, ještě není povinná - ale bude !
A víc věcí bude eště povinnejch !
Teď je to TP u auta, ale budou přicházet s "emisema" = energetickým pasem nemovitostí, povinným kominíkem - ten bude hned 5x dražší, povinným vodběrem vody (vlastní studnu budeš moct - nebo muset- zasypat)...během času toho bude hodně povinnýho
Stát potřebuje daně na ty vysoký platy
sds, nezlobte se na mě, ale co je vám do toho, kolik kdo chce za kremaci psa a co je vám do toje, že ty peníze dá?! To je přece každého věc. Taky prodávají kaviár a činčilové kožichy. A někdo koupí, někdo ne. Je to jen otázkou nabídky a poptávky. Pokud vás nikdo nenutí přidávat peníze plátci, tak vám to může být jedno. Někdo propije, někdo probydlí na záchytce, někdo zaplatí za to, že se hvězda bude jmenovat po něm, někdo si koupí stará auta a nám všem je do toho prd! Nikomu nesmíte diktovat, za co své peníze dá! Stejně tak, jako si nenecháte diktovat ani vy. Můj pes má hrobeček pod spoustou rozrazilu, ale když někdo na to má a chce, tak je to jen a jen jeho věc.
No koukám že vychytralých zlodějů kteří ví jak si i namastit kapsy je dost.Asi se na to dám a budu v balíku taky.Když si spočítám náklady na kremaci a co ty vyžírkové chtějí
Tak se nerozčiluj. Pamatuj, že obchod se smrtí je super kšeft. Stálý přísun zákazníků. Nikdy nekončící.
A opravdu nemám vůbec nic společnýho s kremacemi, či pohřbíváním. Ale jeden čas jsem se motal kolem výroby rakví, taky dost dobrá záležitost.
Prostě ta kremace něco stojí... Musí se jim pokrýt náklady plus na tom musí pochopitelně něco vydělat. Co jsem tak viděla ceníky, tak se to liší podle váhy a začíná to na nějakých 2 000 Kč. Navíc se účtují ceny jako chladící box, převoz plus něco nadstandardního...
Nepřijde mi to až tak strašná cena. Prostě záleží na každém, jakou službu zvolí...
Spotřebu plynu přitom vodhaduju na 20 až 100 korun. Pak musíš eště vědět, že v Praze se vydělává průměrně 90 tisíc netto a pro ně to príma funguje. Když je nemáš, tak nejsi Pražák, ale přivandrovalec.
haha.90 000 Kč.To možná nějaký pupík v bance.Nebo manažer v kanceláři který tyje z práce druhých.
Co ti brání si třeba ještě dnes sehnat nějaký vhodný prostory, zítra si skočit na živnosťák pro živnostenskej list, obejít další potřebný úřady a můžeš to vesele dělat taky. Za kolik budeš dělat je jen a jen na tobě.
Kde máte nájem, pec, další vybavení, zařízení apod. aby to splňovalo hygienické normy (osvětlení, filtry, toalety, sprchy), svoz odpadu + zbytků ze zvířat (kafileri či možná nebezpečný odpad) apod. Kort v praze bude nájem jednou z největších měsíčních položek. Chce to přemýšlet hlavou, ne penisem.
Také nechápu, proč se nad tímto podnikáním někdo pohoršuje. Je to odvětví jako každé jiné a závisí to na nabídce a poptávce. Pokud zájem nebude, dotyčná firma zanedlouho zkrachuje, o to se nebojte.
Vzhledem k tomu, že spousta lidí jedná a má psy jako sebe rovné, tak proč to takovým lidem nenabídnout. Je to dobrá věc, pokud někomu byl pejsek opravdu velmi blízký, mít někde nějaké jeho pietní místo nebo i urničku. Proč ne, i když je to "jen" zvíře. Dneska máte psí ubytování, psí lázně a jiné, tak proč nemyslet i na věci posledního odpočinku pejska. Pokud vám jde o cenu, tak ta mi přemrštěná nepřijde, zjistěte si, kolik stojí zpopelnění člověka, jen tak bez ničeho, bez obřadu. Jisté náklady tam jistě jsou a také samozřejmě nějaký zisk.
Samozřejmě máte pravdu v tom, že z druhé strany se může jednat o "zbytečnou" vymoženost, psa přece stačí zakopat a pohřbít, udělat mu hrobeček na zahrádce a to bez dalších nákladů, koneckonců, pokud vám tak vadí ta cena za zpopelnění, tak si můžete provést kremaci i u vás doma, a těšte se z uspořených peněz, výsledek ve vašem případě bude stejný. Ovšem, jak jsem již podotkl, někdo rád zainvestuje do svého psího miláčka a těch peněz mu líto nebude, bude mít dobrý pocit, že ty peníze si pejsek přece zaslouží.
Je to věc každého, ale nikomu nepřísluší hodnotit, jestli je to dobré, nebo špatné. Pejsek si sice sám za sebe způsob pohřbu vybrat nemůže, ale vpostatě je to stejné jako u lidí - můžete si vybrat jakoukoli pohřební službu za jakoukoli cenu, můžete si svobodně vybrat (předem) i způsob pohřbu a jiné...
Zaujala mě trochu jiná věc. Když už dá majitel za kremaci psa takové peníze, tak pak rozsype popel na rozsypové loučce? Nebo si vezme domů urničku? A schová ji do komory? Vystaví na poličce?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.