Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Džungarský křeček

Od: ladygop odpovědí: 10 změna:

Ahojte! Chtěla bych nutně nasbírat nějaké informace o džungarském křečkovi. Na internetu jsem si o něm hledala nějaké věci, ale dost by mě zajímal i váš názor, na tohle zvíře. Jde totiž o to, že ho chce moje dcera - no a zajímalo by mě chování tohoto zvířete. Jestli je například přítulné? Mockrát vám děkuji, za váš čas.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

plavest*
hodnocení

1x

Syn ho míval jako malý. Nevím, zda se o křeččích dá říci, že je přítulný, ale dá se nosit v ruce, poušťět ven na trávu, prostě se s ním mazlit.Ve dne pospával a byl aktivní hlavně v noci. To dokázal vylézt z jakékoliv klece či terária,. Šplhal po skle, protáhl se centimetrovými mezerami v mřížích. Kolik nocí my nespali a honili ho za synovou postelí, vytahovali ho z klavíru apod. Pak jsem to vyřešila, že jsem klec s křečkem dávala na noc do pokoje, kde nic nebylo. To jsem si jen myslela, že tam nic pro něj nebylo. Orval mi tapety ze zdí až do výše 1 metru a rozcupoval je na malé kousky.Teď na to pobaveně vzpomínám, ale když jsme ho místo spánku v 1 v noci honili, tak bych ho nejraději zašlápla.

Tohle všechno je pravda. Měli jsme 4 džungaráky (za sebou), když byli kluci malí. Ten první byl nejlepší, asi nás totiž nejvíc bavilo se mu věnovat. Přišel na zavolání. Ti další už nebyli tak navyklí ani přítulní. Je to hezounké zvířátko, roztomile drží v miniaturních pacinkách slunečnicové semínko a obratně ho oloupe. Chce to mu nejpozději za tři dny vyčistit klec a vyměnit podestýlku.

zaba
hodnocení

1x

KDYŽ HO BUDETE OD MALA HODNĚ MAZLIT, TAK ON TAKOVÝ PAK BUDE A RÁD SE PAK NECHÁ MAZLIT-zkušenost od sestry. Má dcera mu tolik mazlení nedávala, takže když ho třebas přes den vzbudila a vytáhla z jeho domečku klece, tak se mu to nelíbilo,..a třebas ji i kousl.

jmjm
hodnocení

0x

Je to pěkné zvířátko, ale musíte dávat pozor aby neutekli, pak je budete hledat i několik dní, pokud máte velký byt/dům.

Ale co bych označil za velkou nevýhodu - na to, že je to skutečně mazlík a dokážete k němu přilnout i jako k psovi nebo kočce, se strašně málo dožívá, max. 2-3 roky ale spíš méně (naši se dožili necelé 2) a ke konci už jde na nich bohužel znát stáří a je to smutné , takže tohle zvažte, pak se s ním budete těžko loučit.

hodnocení

0x

Křečíka džřungarského už nikdy! Na pohled roztomilé zvířátko, které přes den spí, protože je to zvířátko noční a v noci dělá pěkný "brajgl". Ve dne není radno s ním nijak manipulovat, natož si "hrát". Je -li vyrušen ze spánku, je nevrlý a dokáže to dát patřičně najevo kousnutím. Zato v noci je živý až moc.Má neustálou tendenci dostat se z klece ven.

Dokáže utéct i z klece, o které si myslíte,že je dostatečně zabezpečená a klidně si uteče stoupačkami k sousedům. A to je jen to menší zlo. Horší je,když ho po několikadenním hledání objevíte v gauči, kde si vykousal svůj nový příbytek.

borax*

No to je překvapení! Křeček se chová jako křeček.

borax*
hodnocení

0x

Jak je stará vaše dcera?

kutululu
hodnocení

0x

Džungaráka ne! Pokaždé, když jsem se s nějakým v mládí setkala, tak kousal, vůbec se nenechal pohladit, natož vzít do ruky. Takže byl jen k pozorování v kleci, to už si můžete rovnou pořídit rybičky. Pokud chcete pro dceru křečka, tak bych radši volila křečka medvědího. Já jako dítě měla 3 a ani jednou mě nekousli a to že jsem si s nimi hrála celé dny. Navíc jsou roztomilejší, tedy alespoň pro mne ;)

martinas*
hodnocení

0x

Dobrý den,

my jsme měli na džungaráčka štěstí. Byl celý bílý a vypadal spíš jako myška bez ocásku. Syn si ho ochočil, byl přítulný a když si syn četl, tak křeček spal v jeho kapse s hlavičkou vystrčenou ven. Když umřel, tak ho syn dal do krabičky a všichni jsme se museli zúčastnit pohřbu na zahradě. :)

Potom jsme měli klasického zlatého křečka a ten měl svojí hlavu a moc se nekamarádil. Nicméně je také už pod vrbou. Prostě nám nepřišlo správné je vyhodit do popelnice, jak to někteří lidé dělají.

Všichni naši džungaráčci (všichni se jmenovali Belinka) jsou v zahradě v krabičkách. A taky všichni psi včetně milovaného Agiho, pětiletého výmaráčka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]