Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Eheim 2213 - real výtlak?

Od: jiri99* odpovědí: 1 změna:
Aloha, Eheim 2213. Můžete mi někdo ze zkušenosti poradit, jestli tento filtr zvládne výtlak do výšky 125cm?Respektive 123cm je hrana aq od země. Byl by pouze na biologickou filtraci s náplněma Biomech 1L www.eheim.com/... potom "pásek" biomolitanu a SubstratPro 2L www.eheim.com/... . Sání by bylo v interním filtru za náplněma, tudíž "bordýlku" už by moc nasát neměl..

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

mp*
hodnocení

0x

Podle výrobce by to měl tento filtr zvládnout. Jen drobná rada - nekupujte model classic. Sám jsem ho měl model 2217 s přihříváním už od roku 1997. Super filtr, velký výkon, tichý, žádná poruchovost (jen 2 x za ty léta výměna osičky). Ale velmi těžká manipulace při čištění. Musel jsem stejně dokoupit uzavírací spojky, protože odpojení hadic je nereálné. Asi před 4 lety se mě podařilo ulomit přívodní nástavec, oprava se nevyplatila. Nakonec jsem si na www.zoohit.cz koupil filtr JBL CristalProfi, a jsem velmi spokojen. Úžasná manipulace, jednou pákou se odpojí zároveň přívod i odvod. Vnitřní náplně jsou řešeny v košíkách, což podstatně urychluje čištění. U 2213 classic se náplně musí oddělit mezivložkou, a stejně se míchají. Koukal jsem, že Eheim (lídr trhu) má taky takové modely (spš si myslím, že JBL to řešení od Eheimu obšlehlo, ale nevím). Takže určitě dneska doporučuji vnější filtr se společným odpojením hadic jedním tahem a s vnitřními košíčky na náplně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]