Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Útulek a otázky

Od: klarahahnova* odpovědí: 2 změna:

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak na útulek pro psy a kočky ... popř nějaké králíky nebo něco...

Kde je potřeba zajít na svolení?
Jak by měl útulek vypadat?
Co je za potřebí všechno mít?
Musím mít nějakou školu?
Ještě nějaké dodatky?

Děkuji za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Klárko, musíš si uvědomit, že čeho se ujmeš, za to jsi zodpovědná. Nejvíce za krmení. Všechna ta zvířata jí několikrát denně a to tak, že po mnoho let. V útulku neexistuje, aby si majitel a zaměstnanci, případně dobrovolníci řekli, že dnes jsou nemocní, žrádlo nesehnali, dnes si dají pauzu, jsou svátky, tak udělají přestávku. Musí být předzásobení na dlouhou dobu, po mnoho let. Víš kolik stojí krmivo? Víš kolik sežere středně velký pes za den? Každý den?! ;) Pak také veterinář. Vet ve dne i v noci prohlédne, ošetří, vykastruje, odčerví, zbaví parazitů, dá léky na nemoc. On by to určitě udělal i zadarmo, jen za cenu léků, ale také musí platit své účty. Zadarmo to udělat nemůže. ;) Čisticí prostředky, voda, elektřina. To všechno, když je k dispozici prostor, který povolí úřady, hygienik, hasiči, bezpečnost práce. Čistírna vod, skládka nebezpečného a zdravotně závadného odpadu. ;) Jestli je to tvůj sen, vystuduj gympl a veterinu a staň se patronem útulku. Pak se ozvi, pošlu ti do útulku sponzorský dar. *slunce*Hodně štěstí a ještě více hodných lidí kolem tebe

klarahahnova*
hodnocení

Toto všechno si uvědomuji. Doma mám středního hafana... Takže vím, kolik v dospělosti sežere... Příbuzní mají taky všichni psa... většinou ty střední. No a tak nějak jako rodina jsme se s bratrem a sestřenicemi rozhodli že ten útulek budeme "vlastnit" každý šetří už teď... sice má každý zatím pár tisícovek, ale do dospělosti a všeho bych řekla času dost. Veterina. No, měla jsem v plánu zabrat a sama se veterinářem stát, popř. moje chytrá kamarádka a moje chytré sestřenice... ale taky víme, že to bude spousty nákladů a úsilí. Dobře, děkuji za radu.

doplněno 19.04.15 17:14:

A když teda neberu jen psy, měli jsme kočku, která ovšem utekla. Tu měl na starost bratr, který si ji domů přinesl, takže u ní také víme, co a jak, navíc ti mí přivrženci mají kocoura (trochu rozmazleného no) a u těch králíků, u těch taky už něco vím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]