Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to obojkem?

Od: ja* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Máme ročního německého ovčáka a teď protože už klíšťata začínají vylézat z pelechu, tak jsme mu před asi týdnem koupili antiparazitní obojek Kiltix. Dnes se celý vyválel v hnoji a někde jsem slyšela, že tohle psi dělají když mají nějaký kožní problém. Myslíte, že to může být reakce na ten obojek? Všimla jsem si, že má lupy, ale žádne vyrážky ani nic podobného nemá. Myslíte, že je to tím a že to odezní? Slyšela jsem , že některé obojky můžou mít vedlejší účinky. Díky :) A prosím hloupé připomínky si vynechte... díky moc :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ale kdepaaak. Pes se prostě vyválel v tom, co mu voní. S obojkem to nemá nic společného. Máme velice čistotnou fenu BOC, která nikdy nevkročí ani do kaluže, ale když jí něco voní, neudrží se a velmi rychle si to bleskovým třením hlavy namaže kde to jen jde. Už se dokázala vnořit i do kravince *zed*

Co se týká lupů, hledal bych spíše možnosti úpravy složek stravy.

Pes překrývá svůj pach tím, co mu voní. To, že má zrovna nový obojek je shoda náhod. Vyválel by se i bez něho.

astik
hodnocení

2x
Kiltix už nekupuju, jen Scalibor, nesmrdí, nepadá z něj prášek, je pružný, tenký. Jinak se psi velmi často "parfemují" :-D s obojkem či bez.
Můj pes měl lupy, ale po použití kondicioneru měl nádhernou srst, že i veterinář ji obdivoval. A vitamínů měl dostatek.
ja*
hodnocení

Diky za odpovedi

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, spíše bych řekl, že ten obojek pejsek cítí a není mu to příjemné. Pejsek má rád svůj zápach - takto by se asi vyválel i po koupání, kdy ztratí ten svůj "odér" a vůně šampónu mu je nepříjemná. Zdravím!

doplněno 13.04.15 20:01:

No, on ten nový obojek je cítit - to jsem cítil i já.

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.Kupujte radši pipety Advantix nebo Frontline.Jsou účinné a psům nevadí.

jakoola*
hodnocení

0x

Obojkem a ani kožními problémy to není. Prostě se navoněl podle svého gusta.Pesani to prostě dělají . Viz foto - pod tím blátem je žlutý pes - moje čuně:)

Je to obojkem?

borax*
hodnocení

0x

Hnůj je pro psa super voňavka a nejlepší psí parfém je několik dní chcíplá ryba. Nemůžou odolat :) s obojkem to souvislost mít nebude...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]