Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit strachu z pavouků?

Od: pinkbunny* odpovědí: 7 změna:

Ahojky,

už odmala se děsně štítím a bojím pavouků. Kdykoliv vidím jen obrázek nebo je někde v televizi projede mnou děsná hrůza, mráz a je mi na omdlení. A co teprve když ho někde vidím v zoo nebo na zdi. Občas v noci mám i sny jak po mě lezou atd a pak třeba měsíc špatně usínám s představou, že je mám někde v pokoji a v noci na mě vlezou. Co s tím mám dělat? Všichni doporučují léčbu šokem ale na to nikdy nepřistoupím, jednou jsem zkoušela zabít pavouka pantoflí a spadl mi na ruku a v tu chvíli jsem téměř omdlela. Jde nějak vymazat z hlavy tuto nechutnou fobii nebo jsem odsouzena s tím žít?

Děkuji moc za rady, hlavně mi sem nedávejte prosím žádné jejich obrázky ani videa. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

1x

:) taky je nemusím, přitom je to vpodstatě stejně ošklivý hmyz jako třeba moucha - představte si, že by pavouk měl křídla a mohl na Vás odevšud přilítnout :D..

Učitel vyprávěl, že svou manželku odnaučoval strachu tak, že si vytiskl malýho pavoučka a dával ho různě po bytě, na zásuvky, atd.., pak tiskl větší a větší pavouky a když už manželka bezproblémů procházela, dal na stěnu živýho, prý - ne že by byla zrovna ráda, ale alespoň nespustila hysterák a v klidu ho zavolala, ať ho odnese.. :)

hujer123*
hodnocení

0x

Podle toho. kolik ti je let. Jestli jsi doristenka, tak z toho ještě můžeš vyrůst. Jestli jsi zralejší ročník, tak s tím bez odborné pomoci asi nehneš.

pinkbunny*
hodnocení

je mi 20 let

borax*

Hlavně musíte chtít, opravdu chtít ne jenom o tom mluvit. Zde arachnofobie.webnode.cz/...

katusak
hodnocení

0x

Nejspíš v tom bude nějaký "stres" z dětství. Možná bych zkusila kineziologii. Mě to pomohlo, né teda s pavoukama ale.. :o)

hodnocení

0x

Zbavit strachu se dá jedině tak, že se mu postavíte čelem. Moje kolegyně se hodně bála myší, a když jednou jednu malinkou dostala do ruky, tak zjistila, že je to vlastně roztomilé zvířátko a že se není vlastně čeho bát.

pavoukk
hodnocení

0x

Říkejte si ve chvílích kdy čelíte tomu strachu: "Je lehoučký jako peříčko." :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]