Nejste přihlášen/a.
Ahojky,
už odmala se děsně štítím a bojím pavouků. Kdykoliv vidím jen obrázek nebo je někde v televizi projede mnou děsná hrůza, mráz a je mi na omdlení. A co teprve když ho někde vidím v zoo nebo na zdi. Občas v noci mám i sny jak po mě lezou atd a pak třeba měsíc špatně usínám s představou, že je mám někde v pokoji a v noci na mě vlezou. Co s tím mám dělat? Všichni doporučují léčbu šokem ale na to nikdy nepřistoupím, jednou jsem zkoušela zabít pavouka pantoflí a spadl mi na ruku a v tu chvíli jsem téměř omdlela. Jde nějak vymazat z hlavy tuto nechutnou fobii nebo jsem odsouzena s tím žít?
Děkuji moc za rady, hlavně mi sem nedávejte prosím žádné jejich obrázky ani videa. Děkuji
1x
taky je nemusím, přitom je to vpodstatě stejně ošklivý hmyz jako třeba moucha - představte si, že by pavouk měl křídla a mohl na Vás odevšud přilítnout :D..
Učitel vyprávěl, že svou manželku odnaučoval strachu tak, že si vytiskl malýho pavoučka a dával ho různě po bytě, na zásuvky, atd.., pak tiskl větší a větší pavouky a když už manželka bezproblémů procházela, dal na stěnu živýho, prý - ne že by byla zrovna ráda, ale alespoň nespustila hysterák a v klidu ho zavolala, ať ho odnese.. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.