Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bígl skáče - jak ho to odnaučit

Od: matesss* odpovědí: 10 změna:
Ahoj mám doma pulrocnního bigla (fenu), neustále skáče na obleceni když třeba jdu ze skoly nebo když jenom jdu třeba s odpadky tak proste porad skáče já ji okriknu, ale ona nejak nechápe že nesmí skákat tak nějaká ráda by nebyla?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

macka80*
hodnocení

0x
Mám půlročního psa a chová se podobně,jsou to strašne tvrdohlavý psy,on má svoje místo ale pořád leze na gauč,a křik nepomáhá a když mu jednu dám tak to pomůže chvilku,Podle mě je na čase začít s výcvikem alespoň ja to mám v plánu
zaynab*

výcvik základní poslušnosti je dobrý, to žádná, ale tohle tě tam neodnaučej, krom toho většina cvičitelů nemá zkušenosti s bíglem, páč stejně vědí, že jakmile si usmyslí, tak s ním nehne nic ... a jakmile chytí nějaký čmuch, tak bude v luftě tak jako tak ... to se prostě u lovce odnaučit nedá :(

zaynab*
hodnocení

0x

Čauko, máme 2,5 letýho a už se značně zklidnil. Buď rád, že nemáš psa, bylo by to ještě horší. Stále platí důlesnost důslednost a zase jen důslednost ... Bíglové jsou sakra chytří a přesně ví co mají a nemají dělat, jenže ta jejich paličatost je problém no

matesss*

mooc dekuju takže asi bude nejlepsi pockat dva roky a bude v pohodě =)...výcvik na to aby neskákala snad neni ne?

kejki3

Potkal jsem jinde, a použil na fenu vlčáka - nastavujte rozevřenou dlaň - musíte mít i když něco nesete jednu ruku volnou. Zkusil jsem a funguje. Ona totiž pokaždé žďuchne čumákem a přirozeně to není nic příjemného. Ale vám to skákání taky není příjemné a což teprve návštěvy, ty už vůbec pro to nemají pochopení. Nebo by neměli mít, protože pes tu pochvalu pochopí, že může.

Ovšem bígla považuji za nejméně vhodného psa pro jakýkoliv výcvik. Ale je pravda, že většina majitelů, které jsem poznal, si myslela, že psa lze vychovat příkladem a domluvou. U smečkového plemena vítězí šéf.

zaynab*

U každého plemene je to jiné, k tomu máme teďka 14 měs boxíka a ten jde na povely jak beránek, pravda vítání je taky horší páč 30 kilo energie a radosti je prostě znát :)) ale na bígla prostě jen důslednost a pevný nervy :( :)). Pro stě NE (dost důrazně!), NESMÍŠ a furt dokola a návštěvy podkopávající autoritu pána lepčí nepouštět do blízkosti psa :))

hmiskovska*
hodnocení

0x

Zkus vzdy se k ni shybnout. treba te chce jen uvitat. a jak se ma k tobe dostat bliz? Proto se pokousi skakat.

matesss*

dekuju za odpovedi, ale v tom pripade me vítá furt pochopil bych když me vidi ráno že se chce privitat, ale ona skáše porad... vsem dekuju a nechám to jak je když bude skákat okriknu ji a tak nejak to budu muset prežit...ale jinak je to fajn pes

kejki3

A proto má spousta lidí hluché psy, ať si řve, stejně se houby stane.

letnicka*
hodnocení

0x

Mám také bígla. jsou mu už 2 roky. Když byl mladší, dělal to samé. Ale asi z toho vyrostl. Zkus možná počkat, ono se to spraví:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]