Nejste přihlášen/a.
Zdravím, našel jsem jednu fotku na které je vážně pěkná kočka... nevíte co to je za plemeno? děkuji
Není třeba za každou pěknou kočkou hledat hned nějaké plemeno. Pokud to plemeni vyloženě neodpovídá, nebo to nemá rodokmen, je to jen vaření z vody. Každopádně bílé odznaky evropské kočce neodpovídají, je jich příliš málo na bikolora o dalších varietách ani nemluvím, ale může jít o špatně vybarveného jedince. Podle delší hlavy, sytě zelených očí a modré barvy by mohlo jít o křížence ruské modré. Ale je to jen jedna fotka a kočka není vidět celá. Co když je to zástupce nějakého bezocasého plemene? Bez rodokmenu je každá kočka jen kočka domácí, která se může něčemu podobat. Ale odlišnosti jsou u většiny plemen koček malé, pokud nepočítám extrém jako peršanky a siamky. Stačí křížit nevhodné jedince, byť s PP a u koťat nikdo nepozná, jestli jde o čistokrevnou kočku nebo se kdysi v páté generaci nějaká čistokrevná jen mihla.
Já sama mám doma dvě turecké angory s PP. Nechtěla jsem je na chov, jen na mazlíka. A kamarád mezinárodní posuzovatel se mi dodnes směje, že kdybych přinesla na stůl kočku (9let) jako angoru, je hned diskvalifikovaná, kdyby jako sibiřku, jde hned do nominace. A o kocourovi zas říká, že je to norák. Prostě se exteriérem příliš nepovedly.
Takhle můžete chovat třeba exotky a když nebudete dbát na typ, budou vypadat spíš jako pěkná britka, ale do exotky budou mít daleko. Nebo, a toho je třeba se bát při oblibě plemene nejvíc, z mainské mývalí bez PP a bez povinného uchovnění i s PP se za několik generací, když chovatelé nebudou dbát na udržení typu, stane jen kočka s delšími chlupy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.