Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, jaký je Váš názor na Flexi vodítko a proč? Co se Vám na něm líbí a co naopak ne? Máte ho doma? Jaké s ním máte zkušenosti? Díky
...ve zkratce - toto vodítko mám-sloužilo mi to samé u buldočka/15kg-8 let/a teď mi slouží u bígla/20kg-13let/musím doplnit že má funkci nejen samonavíjecí...ale je tam i možnost páčkou zablokovat délku kterou zvolím,takže jakoby pevné,po uvolnění blokování se samozřejmě stočí-pořízeno hlavně s duvodů tahání/kontaktu/ klasického vodítka se zemí nebo neustálého sledování psa který se do povoleného pevného vodítka zamotává-nemluvím o nějakém půl metrovém ...a že to vodítko psíkovi povolíte je samozřejmé...nechovám bestie které pak musím vodit nakrátko a podle některých ještě určitě s ostnatým obojkem dovnitř...pěkný den
Dobr večer, mám dvě, jedno přes 15 let, druhé 5 let obě fungují prvotřídně, opravdu kvalitní vodítka s dlouhou tradicí, která vydrží.. Špičkové navíjení a pohodlí ..
doplněno 30.03.15 21:06:asi nejlepší druh vodítek, co existuje, neumím si představit chodit s pětimetrovým klasickým provazem :D
Ono je to o psovi. Velkého na flexi neutáhnete - měla jsem problém s trochu větším jorkšírem. Od té doby tato vodítka nemůžu ani vidět. Do ruky možná padnou dobře a na malého psa stačí, ale provaz je provaz. Ovinu si jej kolem rukou tak, jak se to správně má (do pravé stisknout a omotat, levou přidržuji, pes jde vlevo) a i kdyby hafan chtěl, tak se mi nevysmekne. Pokud nemá víc kilo, než já. A pokud to není zdrhající srnka
Já jeho příznivcem nejsem. Na menšího psa dejme tomu, ale na většího mi nepřijde příliš praktické - nemám nikdy jistotu, že zafunguje tak jak mám. Když potřebuji rychle zareagovat a zatáhnout psa zpět, není nad klasiku. Já mám jak krátké - pro klasikou chůzi u nohy po chodníku a jedno hodně dlouhé. Na něm mám ještě udělané nějaké uzly, abych ho bez problémů mohla v případě potřeby chytit blíž.
Asi jediné, co by hovořilo pro natahovací vodítko, je pohodlnost pro páníčka
Máme a leží ve skříni. Do ruky je těžké a nebavilo mne to s sebou tahat, a psiny stejně znaj jen dva módy: kde je bezpečno (bez aut) lítají navolno; kde jsou auta mám je na normálním vodítku u nohy. Takže flexi nevyužijem, na venčení se mi neosvědčilo, čuby byly furt v něčem zamotané. Ledaže bych někdy měla psa který neposlouchá a nelze ho pustit ze šňůry aby neutekl... pak by to asi mělo smysl.
Flexi-jojo vodítko se musí umět koupit. Prodává se podle váhy psa. Je to proto, protože je uvnitř péro, které vodítko navíjí. Velký pes slabé péro strhne. Malý pes nestíhá běžet tak rychle, jak silné péro navíjí. Dokonce jsem viděla nějaký kreslený vtip nebo snad krátký, animovaný film, jak psíka vodítko navinulo do pouzdra, spolu se špagátem. Jen špička ocásku čouhala. Jakože humor.
Jestliže nad tímhle vodítkem uvažujete, kupte ve zverimexu a raději přidejte nějakou korunu, na opravdu kvalitní. Je se zárukou. Pro minulého psa jsem měla nějaké vodítko za 40 a to velice rychle odešlo.
Beru občas sousedku, velmi akční, mladou, hodně osvalenou francouzkou buldočku, na venčení. Povím vám, když se ona pro něco rozhodne, tak zabere neuvěřitelně akčně. Až tak, že se musím zapřít. Chrt je proti tomu osvalenému, chrochtavému tanku, lenochod. Vodítko má velké, bílé, s červenými puntiky, které je úžasné. Udrží, ale neobtěžuje. O mé jorkonce Dorotce se ani zmiňovat nebudu. Chodíme s ním málo, umíme to i bez šňůrky.
Bez navíjecího vodítka budete chodit s dlouhou šňůrou, která se bude válet v psích hovínkách, v prachu, ve vodě, když nebudete stíhat rukou nabírat tu část, která se válí po zemi. Anebo budete chodit se psem téměř u nohy. Já hlasuji pro kvalitní jojo vodítko všemi deseti.
Na našeho skorojezevčíka nevyhovuje - je to divoch, asi třikrát vystartoval po něčem tak rychle, že mi držadlo vodítka vytrhl z ruky a to vysokým obloukem vylítlo a křáplo o kus dál do silnice, štěstí že ne do auta. Když psa potřebuju stáhnout k sobě, jde to těžko, pes moc táhne a musím ručně.
Jenže to je asi spíš o psovi než o vodítku, že...
Lapko, zabrzdit, psa přitáhnout, povolit brzdičku a natahovat paži, navíjet. Zabrzdit. A znovu přitánout, povolit brzdu, natahovat paži. Zabrzdit. Je to věcí cviku.
Pro mě je flexi vodítko nepostradatelným pomocníkem v městských parcích. Mí psi na volno být mezi cizími psy nemohou (řešíme na cvičáku, ale je to na dlouho) a je to lepší, než dlouhá šňůra, která se musí furt ručkovat, povolovat a zase skládat. Ovšem podle mě pes musí mít alespoň základy nějaké ovladatelnosti, protože rychle k sobě psa přitáhnout prakticky nelze (leda že si tím lanem pořežete ruku). Moje psy k sobě zásadně netahám, ale přivolávám a poté zacvaknu, aby byli na krátko. Neovladatelný pes bez přivolání a základů chůze na obyčejném vodítku je podle mě na flexi vodítku naprosto nezvládnutelný a nezáleží ani tolik na jeho velikosti. Samozřejmostí je kupovat flexi vodítko podle hmotnosti psa, já mám vodítka do 20ti kg a psi mají 15kg každý, je lepší tam mít nějakou rezervu.
doplněno 31.03.15 14:28:Ono kolikrát v těch parcích vidím, jak lidé táhnou toho psa jak kačera na provázku, žádná komunikace s ním atd. Na tenhle styl je flexi vodítko opravdu nevhodné. Ale pokud se psem něco děláte, v podstatě slouží jen jako pojistka kdyby pes neposlechnul nebo když to vyžaduje vyhláška, že vodítko mít musí.
Víte mám mladého, celkem malého labradora, který váží přibližně 25 kilogramů a myslím, že už neporoste, ale bude spíše už mohutnět (podle mě). Je mu jeden rok a vůbec na něm nevidím, že by se nějak zvětšoval nebo tak. Spíše u něho více pozoruji, jak se osvaluje atp. Žijeme na vesnici, na procházky chodím po polních cestách, kde auta moc nejezdí a mě by ta flexina hodně pomohla. Umí chodit na volno, ale někdy ho beru na stopovačku, ale nebaví mě to stále namotávat, kolikrát jsem se na tom i popálila
Už mám vyhlídnoutou flexinu s páskem na 50kg, tak to ho snad utáhne, ne?
Tam, kde je potřeba, aby chodil pes u nohy - u silnice, mezi domy, v MHD, v restauraci... používáme klasické. Ale když jdem do parku, kde je nakázano mít psa na vodítku, ale přeci jen mu chci dát trošku volnost, přepínám na samonavíjecí. Pes ví, že není na volno, ale zase může čuchat a popoběhnout si.
Myslím, že pokud se ta věc používá s rozumem, tak je ok.
Ale je fakt, že psi, co jsou na tom jak lítací draci (lidi je místo naučení přivolání "navíjejí", nevídam ráda.. a že jich je
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.