Nejste přihlášen/a.
Měj rozum a pořiď si psa z útulku! Nebo máš vážně tak malý sebevědomí, že potřebuješ machrovat s drahym psem s papírama? Tohle mě fakt dokáže vytočit. Zajdi do útulku a nech se vést instiktem, je to jednoduchý, prospěje to všem a ušetříš.
Sebevědomí mám naprosto v normě
Machrovat to vážně nechci! Drahym psem nepotřebuju machrovat, to nemám za potřebí! Já bych byla ráda za co nejnižší částku Ale od těch co lidi neznám, tak raději s papírama- mám strach, že by pejsek byl nějak nemocný a já nemám ráda tu bezmoc, že se on trápí!
Já se útulku ani nebránim, ale zas jak uvidím ty psí oči jak jsou zavřený v kleci! Mě je toho líto! ale ještě uvidím :-/
Ale jinak Děkuji za Vaši/Tvoji odpověď
Nevím proč se tu do ní tak opíráte.. Naopak mi přijde fajn, že někdo kdo chce konkrétního psa, hledá psa s PP, než koukat na korunu a koupit psa z množírny..
Máme v příbuzenstvu krátkosrstou kolii. Je to úžasný, hodný, chytrý pes. Ale těch chlupůůůů. Děs ! Má sice krátké chlupy, ale jsou tvrdé. A u nich to vypadá, jako by tam nasněžilo, hlavně když líná. A přitom mu srst každý den přejedou vysavačem. Stejně chlupy jsou všude. Když je jemnější srst, tak ty chlupy udělají chuchvalec a soustředí se na jedno místo. Ale od krátkosrsté kolie nikoli.
Poradíte mi prosím nějaké plemeno?
Tady Vám napíši povahu jakou by měl mít a jací se mi tak asi líbíPovaha (jinak když by jsme si koupili pejska, tak by to měla být fenka)
-společenská - přátelská
-učenlivá
-neagresivní
-hlídač - ohlášení návštěv, pejsek bude hlídat většinou doma, tak žádný bojovník to být nemusí
-inteligentní
-aby neměla potřebu lovit-utíkat (to myslím tak, aby neměla tu potřebu i po výchově, že nesmí- to nevím jak to visvětlit)
-veselá
- částečně tichá - né aby celí den seděla v koutě, ale prostě poslušná
A líbí se mi (mělo by to být spíše malé plemeno, každopádně s krátkou srstí)
-Krátkosrstá kolie- ale je to střední pes -Pražský krysařík -Knírač malý -Český strakatý pes -Bígl
prosím když tak navrhněte i nějaké podobné plemeno
Ale nelíbí se mi ti s placatými čumáčky.
Bígla vyřadit hned, to je velký lovec a utíkat bude na 99%. Krasařík a knírač jsou plemena celkem uštěkaná. Nejlíp mi vychází Český strakáč a ta kolie.
Ano, chlupy padají po celý rok. Horší při línání, ale menší rozdíl nevidím ani mimo línání. Chlupy leží všude. Já měl irského setra. Byl to můj nejlepší kamarád, doprovázel mne všude. Chlupy měl dlouhé, ale jemné, takže se tvořily takové spojené chuchvalce. Stačilo sebrat a zbytek vysát.
Jestli jste alelgická, tak by byl nejvhodnější naháč.
doplněno 13.04.15 10:04:Tato odpověd patří ohledně krátkosrsté kolie.
Já vím co je to mít psa! že to není chvilová záležitost! s prominutím nejsem blbá, jako někteří co koupí psa a pak si ho nevšímají, že je chudáček malej omrzel.
A jo vážně jsem si to rozmyslela, aby nijak netrpěl. Promíšlela jsem to tolikrát, že si jsem jistá, že bych se o něj i s rodinou dokázala dobrě postarat(zajištění procházek, jídlo, výcvik, štěstí,...)
Já měla Fenku a pravě jí bylo 16,5 let(měla jsem jí od mala), já bych v takhle krátký době další velkou ztrátu už nevydržela. Mám stašně moc ráda zvířata, ale já bych nevydržela to že pejskovi je třeba 12 a bála bych se, že každým dne se může něco stát. V tomhle jsem dost citlivá- jak jde o zvířata. A popravdě ty lidi co si pejsky(-už staré), berou domů mají můj velký obdiv. Já brečim i u Filmu.
Ale jinak děkuju za názor
Naprosto souhlasím s Erasetem i Mustangem. Když ale mocímermo štěně chceš, zajdi na výstavu psů a koukej, která rasa se ti bude nejvíce líbit. V květnu bývají výstavy všude.
Super, že se zajímáš dopředu, to je chválihodný a zodpovědný přístup. Pokud chce psa celá rodina a jsou ochotni převzít péči v případě, že půjdeš dál do školy, nevidím v tom problém. Argument s machrováním se psem s papírama je ujetý, nevšímej si toho.
Stejně výškově jak kolie je třeba dalmatin, také je krásný Český strakatý pes. Bohužel nevím ceny, to by chtělo napsat do chovatelské stanice. Ale pořizovací cena je nic proti financím co do psa "vrazíš" během života.
A jak píše babkazov, zajít na výstavu, tam se hned poptáš přímo co ten který pes potřebuje a všechno okolo. Přeju hodně štěstí s výběrem.
nechces zkusit chrta? mrkni na chrtivnouzi.cz/... jsou to vyborni spolecnici a zachranis jednu vdecnou nadhernou dusicku... vse naleznes na strankach
To né, tito chti jsou často psychicky poznamenaní, bázliví a nelze je vzít ven bez vodítka, na volno jen v oploceném výběhu. Rozhodně nebude hlídat. Zadavatelka píše že má plot 100cm, pokud takový chrt uvidí menší zvíře, pravděpodobně ho zadáví. A pokud zachraňovat dušičku, tak se přikláním k našim útulkům, na zachraňování je tady toho dost.
No právě ti chrtíci, jse mi líbíl Italský chrtík, aůe pak jsem zjistila, že rád chodí i k sousedum a oni sousedi mají i kočky, tak to by jsme měli veselo
To jo ty útulky a to zachraňování, vážně jak jsem uvedla výš tak ty lidi obdivuju, ale já nevim jestli ustojim ten jejich pohled za klecemi a tam mívají starší pejsky a kdybych ho měla, tak mám strach, že bych nevydržela tu velkou bolest
Ale na druhou stranu on bude aspoň chvíli štastný!
Děkuji za odpovědi
Zkus si najít nějaké nestandardní štěndo s PP. Ty vývají levnější. Jinak chválím ,že chceš štěndo s PP. A nepodporuješ množitele bez PP. A pokud by jsi nenašla PP nestandardní štěndo, tak v útulcích je štěňat a pubertáků také dost.
Jinak není nic špatného si pořídit PP psa.. a určitě si je většina lidí nepořizuje kvůli machrování.. co to máte lidi za názor?.. někdo hold chce psa, který bude mít povahu a vzhled daného plemena a vybráním dobrého chovatele i větší záruku zdraví štěněte. V dnešní době je velmi sobecké si koupit bez PP štěně, takže já jsem pro koupení štěněte s PP nebo adopce pejska z útulku.
Děkujuuuu
Mě by ani tak nevadilo, že je bez PP, ale mám strach, že pejsek bude Agresivní- mám strach o naše malý děti, babičky celou rodinu, že by ublížil, kdyby se nezvádl a o hlavně ZDRAVÍ pejska to mi je přednějsí
Ti malý bez PP za to taky nemůžou, ale chtělo by to vědět jací jsou rodiče povahou, atd.
A to to machrování nestojím, já taková nejsem
Ale to by jste mě museli znát, to je pravda.
Souhlasím s filipem. Nechápu, proč tu do ní tak narážíte. Buďte rádi, že si chce pořídit psa s PP a ne bez. Mě se naopak líbí, že k tomu podstoupila tak zodpovědně, a že chce pro psíka určitě to nejlepší. Víte, každý si může dělat co chce. Té slečně nemůžete vnucovat útulkového psa. Ať si každý člověk dělá co chce. Je fakt, že v útulku je mnoho opuštěných pejsků, které určitě touží po novém domově, ale slečna chce prostě papírového hafana
A tím taky nic nezkazí.
Podívej se na internetu na psí atlas a vyber si plemeno, které se ti líbí. Moje sestřenice měla Jack Russela Teriéra a byl úžasný! Malý, krátká srst, nemá placatý čumák a krásný, akorát je temperamentní a je třeba ho vyběhat.
a musí být spíše doma. Je to společenský pes, není vhodný do kotce.
Micka
Už je to hodně hodně hodně dlouho, co jsem tu byla naposledy, ale jak vidím, reakce některých "rádců" se stále nezměnily. Místo rady kritika a ještě s nimi jiní souhlasí...
Vybrat ideálního psího společníka není vůbec jednoduché. Ať už vybíráte konkrétní plemeno, nebo si zajdete do útulku. Nejde o to být zbytečně vybíravý, ale stanovit si jistá kritéria. Bývá to hodně o náhodě, někdy si vás takový pejsek najde sám. Pokud se vybírá konkrétní plemeno, je dobré věnovat pozornost povahovým rysům a k čemu takové plemeno má sklony a předpoklady. Ale ani to není zárukou, že ten váš se nebude lišit. (Labradoři jsou přímo ideální k dětem...to jsem četla.Přesto vím o jednom, který je vyloženě nemusí.A to s nimi neměl žádnou negativní zkušenost.) Většina psů s PP je bohužel drahá a ani znalost všech příbuzných a předků nezaručí, že ten váš nebude mít jako jediný nějaké problémy. Nechci strašit, jen upozornuji, že my lidé si něco naplánujeme a příroda to většinou skoulí jinak... Také se klaním k propátrávání útulků. Odložených kamarádů se tam najde dost. Jak už jsem psala, někdy je to o náhodě, tak přeji hodně štěstí při výběru. Mona
Dobrý den, moc Vám děkuji.
V tomhle máte pravdu (s tím Plemenem a jinou vlastností). Zrovna dneska mi kamarádka říkala, že mají pejska (Jack russela teriéra) sice bez PP, ale rodiči byly šampióni. Její pejsek má dlouhé nožky, ale rodiče a sourozenci je mají krátké.
Tak já, už nevím. Už mám nastudovanýho snad každýho pejska, vim jaký má rozměry, délku srsti a hlavně povahu a jak jsou na tom se zdraví. Když se mi nějaký líbí, tak zjistim, že třeba velká část trpí na klouby, epilepsijemi,...
Já si zkusím najíd, nějaké ty útulky a uvidím. Děkuji
Můj názor je, že pokud jste se již po pejskách porozhlédla, tak je to jenom dobře. Nebudu Vám radit rasu, jenom Vás poopravím v názoru, že v útulcích najdete pouze starší psy. To není vůbec pravda. Mají jak malá štěňata, která ani do nových rukou majitele ještě nemohou dát, ale musí trochu povyrůst, mají i starší štěňata i mladé psy. Někdy v nabídkách útulků převažují starší psi, anebo velcí psi. To ale neznamená, že nemají i ostatní velikosti, to jenom se chtějí postarat i o ty starší, aby našli domov. Dobře vedený útulek své psy zná, povahu, historii. A staršího, klidnějšího psa dají spíše ke starším lidem, mladšího, čiperného, nevycválaného spíše do mladších rukou. Některé dobře vedené útulky mají i psy, které se nehodí již k převzetí kvůli zdravotním potížím, nebo chybami ve výchově, povahovými vlastnostmi apod. Pro ty pak hledají pouze sponzory, jakoby virtuální adopce, pod nabídkou je uvedeno nevhodný k adopci atd. Do útulku se můžete chodit jen tak podívat, porozhlédnout, podívat se do katalogu s fotografií a z něj si tipovat. Zároveň se s pracovníkem útulku domlouváte, co to je psa, jakou má historii, povahu a tak. Nemusíte a ani to není moc vhodné chodit mezi klece. Ti psi jsou potom vytržení ze svého klidu, když tam chodí mnoho lidí. Ale každý útulek to má trochu jinak. Každý pes se v útulku chová jinak a doma si ho více méně zpracujete, pes si musí zvyknout a to seznamování je právě to nejlepší. I staršího psa novým kouskům naučíte.
Kouknete, jestli Vám nějací dva tři psi padnou vizuelně do oka, a pak mezi nimi zvolíte favorita podle povahy apod. My jsme se též rozhodovali mezi dvěmi a po zhlédnutí in natura to samozřejmě jeden vyhrál. Takový chudák /ještě zablešený byl v karanténě/ a za nějaký čas byste ho ani nepoznala. Z vystrašeného, vyděšeného, zacuckaného psa k smíchu byl pak krásný, sebevědomý hlídač.
Děkuji Vám za radu
Už jsem se i koukala po některých internetových stránkách útulků a budu pokračovat. Děkuji
Pes z útulku to je trošku loterie. Je to sice hezké a lidské, jenže nikdy nikdo neví, co ten pes má za sebou a na co a jakým způsobem bude reagovat. Když pominu takovou věc, jako že pes může být třeba bázlivý, tak nikdy nevíš, co mu kdo špatného dělal a na co může zareagovat zcela nečekaně. Může to být zvuk klaksonu, výkřik dítěte, prudší pohyb, dítě ho bude chtít obejmout kolem krku, zatahá ho za nohu . . . . no tisíc různých situací.
Není nad to, když si přineseš domů sedmi-osmitýdenní štěně, které je doslova nepopsaný, čistý list papíru. Co ho naučíš, to z něho budeš mít.
A ještě něco. Když ti budou tvrdit, že je jedno, jakou rasu si vybereš, že je každý pes úplně jiný ať je jakékoliv rasy, tak je to pravda, ale jenom částečně. Už obyčejný selský rozum ti přece řekne, že něco jiného má v krvi ohař, knírač, jezevčík nebo maltézák.
Moooc děkuji za komentář, v tom máte pravdu, nikdy nevíte co tomu pejsovi zrovna přeskočí v hlavě.
Těď jsem psala ještě pár lidem o určitých plemenech a jak jsou na tom se zdravím, atd. Když to maj jako koníček, tak uvídím co mi také odpoví.
Děkuju ještě jednou moooc
Jinak jak mi radíte pudlika, tak s nima to nevipadá nejlíp! Mamce se nelíbí pudli! Jak jste mi psali tak jsem jí ukazovala fotky, noo a neprošlo to!
mujweb.cz/... V Ostravě jsou výstavy 11. a 12. dubna 2015. Udělejte si výlet, přijeďte. Nebo zadejte do vyhledávače své město a podívejte se, kdy se výstava koná u vás. Teď se budou konat výstavy všude. Oblastní i mezinárodní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.