Dobry den mela bych dotaz. Mam krizence kteremu je 6 mesicu. Je hrozne spolecensky takze se upnul na pritele s kterym nezijem. A vzdy kdyz jsme u nej a pak se vratime domu tak teskni a nechce pit ani zrat. Jenze ted uz to trva od nedelniho vecera a nevim jak ho mam primet jist a pit. Byli jsme vcera na veterine a rekla mi ze je v poradku. Davam mu aspon vodu pomoci strikacky ale tomu se uz taky brani a hlavne bych ho nerada prevodnila aby mu nebylo blbe. Poradte mi prosim nekdo kdo ma zkusenosti. Dekuji predem
Dobrý den, s přítelem nežijete spolu, ale jste v normálním styku, že? Co kdyby přítel na pejska občas promluvil po telefonu. Možná je to hloupost, ale když mu dáte mobil k uchu, tak by ho měl rozpoznat a měl by třeba radost a nažral se. Ale, možná je to jen změnou prostředí. Nemá u přítele Váš pejsek jinou (lepší) stravu? Není tam nějaká fenečka? Zdravím!
P.S. To si pejsek nevezme ani salámek nebo piškotek?
doplněno 24.03.15 19:57:
No, on pejsek není hloupý a možná pije, když to nevidíte. Nebo mu zkuste dát něco vodnatého.
Můj pejsek měl rád kuličky hroznového vína.
doplněno 24.03.15 19:58:
Můžete zkusit i kuřecí vývar - to také měl můj pejsek rád.
verunkanepovim
Zdravim,no v kontaktu jsme ale telefon nepomaha to uz jsme zkouseli byl pak chudak zmateny a kdyz prijel tak snim blbnul ale v tu chvili se nenapil ani nenajedl a pak kdyz odjel tak plakal a sedel u dveri takze mi ho bylo lito jeste vic a zalezl pod gauc a nekomunikoval. Co se tyce jidla to me zas tak netrapi kdyz bude mit hlad tak se naji o to strach nemam pamlsek si vezme. Bojim se toho ze nepije vzdyt bude dehydratovany od nedele se sam napil jen jednou a to jen trochu diky tomu ze prijel pritel na chvili. Ani ochucena voda granulkama ani mlekem nepomaha doplněno 24.03.15 20:16: No bohuzel sam nepil, jsem ted od vikendu doma takze bych si toho vsimla mame garsonku. Furt spal a kdyz nespal tak bloumal po byte. Kdyz sem mu zacla hazet micek tak parkrat ho prinesl a pak si zas lehl a smutnil. Ani venku nijak nedovadel a to je u nej co rict. ale dekuju Vam za info a nazor.
Myslíte si, že se zvíře dobrovolně samo sprovodí ze světa tím, že nebude žrát a pít? To je vlastnost pouze lidí. Zvířata sebevraždy nepáchají. Mě spíše zaráží jiná věc. Máte doma psa, který vás ale asi za svého pána nepovažuje. Toto není dobré, jak ho chcete do budoucnosti ovládat?
verunkanepovim
Nemyslim si ze by si chtel ublizit umyslne ale je to jeste takovy maly popleta tak mu treba nedochazi ze si muze ublizit vcera na veterine byla pani s fenkou a ta se neudrzela na nozickach protoze nepila a mela prujem. A co se tyce vasi druhe pripominky ten pes me bere jako panicku jen je hrozne spolecensky a tezko psovi porucim ze jen me bude milovat hold to pritel umi s vicero zviraty a nee jen s tim mym. A hlavne jsme bydleli spolu a pak museli jit od sebe tak to dela taky sve. Aby ho mohl vidat tak si ho pujcuje nebo jedem oba (ja i pes) k nemu na vikend.
Nenuťte ho jíst a pít. Toto chování ho stresuje a je mu nepříjemné. Staňte se vůdcem. Laskavě, ale důsledně. Nepodbízejte se mu, laskavost, ústupčivost, nebere jako laskavost, ale jako slabost. Psi nemají rádi slabé členy smečky, rodiny. Vždycky budou milovat, respektovat a uznávat toho, kdo mu zaručuje bezpečí. A slabý jedinec toto nezaručuje. Bez toho se pes necítí dobře a spolu s dospíváním začne přebírat nadvládu. Bude vyžadovat vaší poslušnost a trestat neposlušnost. Bude kousavý. Nebude vám věřit. Bude přesvědčený, že jste slabá natolik, že není v bezpečí. Znovu říkám: laskavost, ale důslednost. Pes musí vědět, kde je jeho místo, jeho pozice. Tam je v bezpečí. A tohle všechno vyzařuje váš přítel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.