Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jarischuv roztok na pooperační ránu u psa

Od: mona* odpovědí: 4 změna:
Zdravím,
Chtěla bych se zeptat, zda když je fenka po operaci mléčné žlázy - mastektomie, a děláme ji převazy doma, jestli můžeme přidat trochu Jarischova roztoku. Jen trošku na zvlhčení. Pravděpodobně by ji to asi ublížit nemělo, ale raději se chceme zeptat. Třeba ma někdo podobnou zkušenost. Neradi bychom něco udělali špatně. Předem mockrat díky za odpovedi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, chcete dávat Jarischův roztok jakože na tu jizvu sešitou? Já bych spíš dala Betadine. To je desinfekční vodička, a když jsem ji mohla mít na jizvě na břiše já, proč by to nemohla mít fena po operaci mléčné žlázy. Podle mě by jí to ublížit nemělo.

mona*
hodnocení

Ano na tu jizvu. Díky za tip

hodnocení

0x

Já jsem odstranění části mléčné žlázy absolvovala se dvěma fenkami + 1 císařský řez + 2x kastrování. VždyckY, když jsem ránu čimkoliv natřela, měly zvýšenou potřebu ránu vylízat. Nejlepší je límec na krk, aby se jazykem k ráně nemohla dostat a ránu nechat nenatřenou, nepřikrytou. Pejsci se nesmírně rychle hojí. *hej* Vaše fenka měla bouličky v mléčné liště? Uvažovali jste o kastraci? Ženské hormony jsou špouštěči rakoviny a tvoření bouliček. Po kastraci růst bulek přestane. Vlastní zkušenost + zkušenost se dvěma fenkami.

borax*
hodnocení

0x

To přece není dotaz do poradny ale pro veterináře...co doporučil on? Určitě jste dostali rady jak se o ránu starat, řiďte se tím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]