Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zamezit kočkám znečišťování

Od: jarm® odpovědí: 12 změna:

Nemáme kočky ani žádná zvířata. Na zahradě máme zakryté venkovní posezení, kde máme i jeden záhonek, který sezonně osazujeme. Kočky, které prochází naší zahradou, tak vykonávají svoji potřebu zrovna na tomto záhoně. Je tam hrozný zápach. Jak tomu zamezit. Poradíte?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mp*
hodnocení

1x

A dělají to kočky? Máme dvě doma a žádný zápach necítím, pomerančový kočkolit a kočičí záchůdek to kryjí. (mj. nejhorší zápach od kočky jsem zažil, když na mě náš kocourek po požití kapsičky s lososem láskyplně dýchnul). kočka je dost čistotná a zahrabe to. Možná bych zdroj zápachu hledal jinde.

radkapod*

Kočky které k nám chodí na záchod po sobě tedy nezahrabávají ani náhodou. Asi největší potěšení pro ně je, udělat ho*no do nízké skalničky nebo do trávy - nejoblíbenější je bika, protože má měkké listy *zed*.

Když ještě byl pes, tak takto drzé nebyli...plánuji k jejich oblíbeným záchodům dát vysušený sáček od čaje pokapaný tree tea oil. Někde jsem četla že to učinkuje.

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den, asi jedině nějaké čidlové plašičky, já zkoušela ocet, různé smradlaviny pro kočky a nic nějak zvlášť nepomohlo.. Taky si nechám poradit.. :)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že nic snadného a zároveň estetického není. Zakrytí (jako u pískoviště) asi nepůjde, plůtek nepomůže, elektrický ohradník=?, pořídit si psa (vyhaněče koček) asi ani nechcete a o zrušení záhonku (a kočičího WC) není řeč. Takže, snad více zalévat a fekálie jen rozpouštět do záhonku. Zdravím!

hodnocení

0x

Jeden známý to řešil senzorovým spínačem, ovládajícím elektromagnetickým ventil na vodu. Kdykoliv kočka vlezla do prostoru krytého senzorem, dostala vodní sprchu. Časem si prý kočky odvykly.

A domácí se naučili vyhýbat se sprše...*smich* záhonku to polévání prý dělalo dobře.

Otázka je, kdy si kočky najdou další místo na vylučování... bóže, ten smrad... rozšíříte polévání o další místo.

hodnocení

0x

poradte.cz/... Marnost, marnost, marnost. *zed* *plac*

hodnocení

Jsou to kočky. Vidím večer když se rozsvítí světlo na pohyb, je to kočka je. Jedna černá, mouratá a hnědá. Přes den je zaháním, ale nejsem na zahradě pořád.

mp*

Tak je nechte žít, mě tady na terase běhá kuna, občas to vezme i přez půdu (bobky s třešněma a autem - ožraný tapecírunk). Na ježka se úplně těším. Myši lovím mechanicky. Prostě je to příroda.

haninka*
hodnocení

0x

Teď mě napadlo zkusit koupit kočičí písek a vysypat někam do rohu zahrady, třeba by chodily tam. A občas to vyčistit. A zároveň dát do záhonu ten čaj sáček s tee-tree. To by mohlo fungovat. Nebo koupit sprej na kuny, ten nastříkat na nějaké dřívko které zapíchnete do záhonu. Když to smrdí kunám, mohlo by i kočkám. Jinak kočka když vykoná potřebu tak to vždy nejdříve očuchá a pak teprve zahrabe. A čuchá i před tím. Proti hrabání a tudíž očuchávání se nám u psů velice osvědčil čerstvě mletý pepř ze mlýnku. Nerozfouká se a vydrží dlouho. Kytkám nemůže vadit.

lenkaposkalova*
hodnocení

0x

Kočky jsou v tomhle lemplové, dělají si za každou cenu to co chtějí.

lidus*
hodnocení

0x

Dejte v blízskosti záhonu starý plech a do něj nějaký kočkolit, máme dva "záchůdky" na dvoře a bez problémů tam od té doby chodí naše i cizí kočky a konečně mi neserou do skalky. Kočkolit nový nekupuju ale když uklízím domácí kočce, odvezu čisté zbytky na chalupu. Jeden plech je i na sýpce kde je na hromadě obilí, pravidelně bylo plné kočičinců, co je tam wc není problém.

hejhal
hodnocení

0x
staci zastrelit a je po problemu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]