Nejste přihlášen/a.
Mám 4 letého psa kolie,který při sebemenší ráně , nebo střelbě přeleze plot a uteče,prosím poraďte mi co dělat.Děkuji.
Zvyšte plot, aby ho nemohl přelézat a na zahradě mu zřiďte boudu, do které se může schovat. Bydlíte v rušné lokalitě nebo jsou tyto rány ojedinělé?
Bphužel je jako opice přeleze všechno,boudu má,která je ještě částečně schovaná v kůlně a jinak bydlíme u lesa(vadí mu i bouřka)
Zkuste ho na ty rány zvyknout pomocí cvičení...Jděte k němu na zahradu tak aby vás viděl a připravte si pamlsky, Když budete připraven tak ať někdo(koho pes nevidí a neví že tam je) udělá nějakou ránu, a vy mu dejte hned pamlsek. Tak by si měl pes spojit, že rána není zlá, ale naopak, že dostane pamlsek a tak by se měl přestat bát. Je důležitý abyste nejdřív začali s potichejma a malejma ránama a aby se pes celou dobu cítil v bezpečí. Jestli to zkusíte tak mi rposím napište zda to fungovalo nebo ne.
Máme border kolii a je to to samé.Na slivestra ho vemte jedině domů nebo buďte s ním.Bojí se ran vždy uteče a schová se do kouta nebo vleze pod auto ven ho dostanem jedině na pamlsek.Při bouřkách je v kotci a vždy to přežije .Taky ale pořád nevíme jak ho to odnaučit
Pravděpodobně byl nějakým hlučným děním vyděšen natolik, že podobné zvuky v něm budí i nadále paniku... rada těžká. Nezpůsobovat zvuky, o kterých víte, že psa děsí, upravit oplocení pozemku, jak již bylo psáno... Já jsem našeho psa bral do domu vždy, když byly venku petardy či rachejtle. Z bouřky měl bobky taky, ale dokázal to v sobě překousnout a tak zalezl do boudy.
budete asi dost zklamana,ale toho se vas pejsek nikdy nezbavi,mam fenku 3letou a do dvou let se nebala ani bourky a uz vubec ne rachejtli na silvestra,loni pred silvestrem mi pod ni jeden moc chytrej hoch hodil petardu a pejsek nam na pul dne utekl a my mysleli,za uz ji nikdy neuvidime,od te doby cokoliv bouchne,cela se roztrese a snazi se zalezt pod postel,za gauc a to i pres to,ze vi ze bez dovoleni do loznice a obyvaku nesmi,neexistuje nic co by to vaseho pejska odnaucilo,ja tu nasi fenecku musim na silvestra uspat,jinak by ji snad puklo srdicko
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.