Nejste přihlášen/a.
Rozměry jsou dobré, ale ... začnete jednou samicí a na rok budou dvě atd. Rozměr 110 x80 bych rozdělila jak máte v plánu, ale nahoře i dole a to vysouvací přepážkou. Budete mít variabilní králíkárnu. Může se vám stát, že po roztřídění mladých zjistíte, že máte 8 kluků a 1 holku. Ale všichni by měli stejný rozměr králíkárny. Po odstavení mladých od samice je zbytečné, aby samice obývala tak velkou králíkárnu.
doplněno 22.03.15 11:52:Opomněli jsme výšku králíkárny. Ta má být u tohoto plemene 50 - 60 cm.
doplněno 22.03.15 16:44:Není zač.
Ještě detail. Pokud máte místo na výšku na zápraží, asi ano, udělejte třípatrovku. Králíky chovat v horních patrech ( bude na ně méně pršet pod střechou) a to poslední patro dole si nechat jako zásobník na seno, granule, misky atd. Pak nemusíte nikam běhat, někde to uskladněné musí být. S tímto plemenem mám dobré zkušenosti. Pokud nebudete chovat čistokrevné strakáče, je dobré samici strakáče připustit samcem kalifornským. Mají lepší přírustky, čistokrevní strakáči nic moc velikost, do max. 3,5 kg. A nebo si připustěte samici čímkoliv větším než je strakáč, ale ne brojlerovm samcem.
Každý si chválí něco jiného. Mám odzkoušeno - rošt, dřevěnou podlahu a plast. U roštu mi vadí, že cokoliv králice vyhodí z misky, tak propadne do hnoje. Prostě si do misky hrábně a polovina granulé, obilí je včudu. U dřevěné podlahy mi vadí špatnější čištění, podlaha napuštěná močkou děsně smrdí a špatná dezinfekce. U nás vyhrály plastové tabule o síle 1 cm, položené na dřevěném rámu (řídký rošt). Krásně se čistí a i zahradní hadicí můžu kotec vystříkat. Zadní strana králíkárny je ukončena 2 cm nad vyčuhující podlahou.. Pod ní ze zadu je rýna se sklonem, tím je odváděná moč do barelu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.