Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druhý pes?

Od: viktorije odpovědí: 5 změna:

Ahoj. Mám doma Jorkšírského teriéra, není to takovej ten malej dvoukilovej chcípáček. Je většího vzrůstu a má skoro 6 kilo. Je to fena, má 5 let. Někdy psi ignoruje, ale někdy si s některými sedne. Myslím že je na mě docela závislá. Máme ještě 3 kočky, které ji nevadí, někdy na ně trochu žárlí. Uvažovala jsem že bych si pořídila ještě 1 psa, ale většího vzrůstu, třeba Border Kolii. Ale bojím se, že by ji nevzala. Máte někdo nějaké zkušenosti? Bojím se, že by to neklaplo, ale zase si říkám, že by to mohli být kámošky :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ta zvířátka v rodině se většinou časem porovnají a zjistí, že nemají na výběr.

Ale, máte promyšleno, co s druhým pejskem, když to soužití třeba nebude ideální? Těch zvířátek tam máte už dost a jestli je Vaší motivací udělat fence radost a pořídit jí kámošku, tak to nedělejte. Už tam jsou ty kočičky, tak se fenka jistě nenudí. Zdravím!

viktorijee
hodnocení

2. pejska nechci ani jako kamaráda pro mou současnou fenku. Chtěla bych si prostě pořídit většího a mít takovou dvojku :). Chtěla bych ho taky víc cvičit atd. Protože mou fenku cvičení nebaví. Ale právě nevím jak by to vzala :( Samozdřejmně vím že bych se jim oboum musela věnovat stejně.

cookie*

Záleželo by, jestli by byla BOCka šteňátko, nebo už dospělák. U štěněte bych takový problém neviděla, jestli Vaše současná fenka není konfliktní, jelikož když je pes štěně, tak to druhý pes pozná a nic mu neprovede a navíc by štěňátko mělo od ní výchovu. Je ale samozřejmé, že byste musela svou pozornost rozdělit mezi oba pejsky, protože ta starší by jinak dostala pocit, že si jí méně všímáte a "naprdla by se". Horší by to možná bylo u kočiček, protože nevím, jestli by se snesli s dalším pejskem, přeci jenom to jsou kočky a kdyby k nim přišlo štěňátko, že si chce hrát a kočičce by se to zrovna nelíbilo, tak by mu mohla ublížit.. záleží opravdu na zvířatech :)

viktorije
hodnocení

U kočiček problém nevidím ony jsou na psy zvyklé. A ví, že to co je doma, tomu nesmí ublížit. BoC by jsme určitě měli od štěňátka. Myslíte tedy, že by si fenka zvykla? A nevadilo by ten výškový rozdíl?

cookie*

Zvykla by si určitě, navíc, pokud není nějak moc hravá/akční, jak píšete, tak leckdy to štěndo jaksi "nakazí" toho staršího - to stejné se stalo u nás, máme 2 pudlíky, jednoho 11 letého a druhého 6letého a když jsme toho mladšího přivezli, tak chvilku byl ten první naprdlý, ale to ho přešlo a také nebyl nějak extra hravý a to štěně ho tak vznítilo, že si začal také hrát :) Výškový rozdíl podle mě vůbec nevadí. Starší fenka si malou určitě spacifikuje, bude ji ukazovat, co si na ni smí a nesmí dovolit a to je pro výchovu stěnete také důležité a tím si rozdělí postavení v hierarchii, tzn. mladší fenka bude tu starší respektovat ať by byla menší, nebo větší :) nebo se z nich stanou parťačky a co bude jedné, bude i druhé. Opravdu záleží na fence, ale jak jsem psala, nebála bych se toho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]