Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
krokusy jsou u nás v plném květu ale netěší mě že každý den nacházím v květech mrtvé čmeláky .
Létají jich tady spousty ale připadají mě nějak dezorientovaní, někteří padají z květů. Včel taky spousta ale ty se chovají naprosto normálně a nenacházím je mrtvé v krokusech.
Koukla jsem už na Wiki i jinam jestli je to normální ale nikde nic nepíší...
Nikdy dříve jsem si toho nevšimla, nebo ne v takovém rozsahu.
Víte někdo něco?
Že by tedy hlady? Lípy tady ve městě jsou ale které to jsou nevím a nijak to neovlivním.
Jak jim pomoct ?
To těžko, protože lípy teďka rozhodně nekvetou. Ale určitě je to záhada. Teďka přezimující samičky vylétají ze zimních úkrytů a hledají první květy k doplnění energie a hledají doupě k založení hnízda.
doplněno 22.03.15 22:21:A jaká je u vás teplota? Je možné, že se zachladí. Také mi připadne, že letos vyletěli celkem brzy a asi nenajdou dostatek pastvy. Těch květů ještě moc není...
Nymbursko, tedy docela teplá oblast, dnes zima asi 6C tak nic nikde nelétalo. Napadlo mě je přikrmit, našla jsem o přikrmování včel cukerným roztokem - miska s roztokem, na ní sláma nebo něco odobného aby se neutopili. To bych mohla udělat, od zítra má být zase pěkné počasí.
Myslela jsem že mám krokusů a jarních květin spoustu ale asi je to pro všechny málo potravy, minulé dny bylo vše v obležení včel a čmeláků a všelijakého jiného hmyzu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.