Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už několik dní sleduji kocoura, jak vytrvale sedí u nějaké škvíry mezi nábytkem, skoro jako kdyby tam čekal na myš. Považovala jsem to za druh zábavy, jenže včera večer jsem tady skutečně myš uviděla. Minulý týden kocour stejně vysedával na zahrádce a evidentně ji sem vypustil. Pokoušela jsem se ho znovu nasměrovat do pokoje, kam jsem viděla myš vběhnout, jenže neměl moc zájem. Moc možností nemám, byt je hodně veliký se spoustou schovávaček a pokud se kocour nepochlapí, zbývá snad jedině pastička/y, jenže stejně bych měla problém pak tu myš vyndat. Zatím budu čekat, ještě k žádným ztrátám nedošlo... Bydlíme v Praze na Hradčanech
Díky za cenné rady. Úplně by mi stačilo, kdyby tu myš ulovil, už se mu to dvakrát povedlo a položil mi je celé na koberec. Pražská myš nebude snad tak náročná, ale problém je, kam tu pastičku položit. Mám i s příslušenstvím celkem 10 místností, kde byla myš včera, už zas být nemusí. Ach jo...
Dobrý den, nedoporučuji klasickou dřevěnou pastičku, kdy chytrá myš sežere návnadu a vesele si odběhne. Tato (viz odkaz) je výborná a hlodavec nemá šanci. Mrtvolku odstraníte pouhým otevřením pastičky nad košem a bez dotyku s jeho tělem. Zdravím!
P.S. Pozor při kladení návnady - nenechat tam prsty (a asi hlídat i kocoura).
jj, znám. Máte doma dobře živeného kočičího lenocha, který přece nebude jíst něco takového, jako je myš. No fuj.
Kupte nebo si pujčte tu známou polokulovou drátěnou pastičku. Nastražte do ní kousek sladké papriky. Slaninu a špek ne, protože na slaninu a špek myši těžko ulovíte. Ony totiž mají mnohem lepší čich než my a normální špek z obchodu si nevezmou. Past položte někam do největší tmy do rohu nebo vedle skříně. Kocoura vyžeňte a do místnosti nepouštějte.
Myš by se měla chytit.
Nedělal bych z toho vědu ! Použijte normální dřevěnou pastičku a na výkyvný plíšek namačkněte kousek rozměklé čokolády. Pak pastičku opatrně natáhněte (držte ji za růžek, kde je přichycen pojistný drátek) a dejte ji někam do kouta na nějaký starý časopis, který případně zachytí trochu myší krve. Myška v noci, kdy je klid, prošmějdí všechny kouty a čokoládu určitě ucítí a najde. Pak si lízne a je chycena !
Chytit myš je ta nejjednodušší věc na světě. Obyčejná dřevěná pastička, jako návnada chleba, ten přilepit izolepou, aby koukal jen kousíček nebo vůbec nic (jinak ho myš odnese, aniž by pastička skapla) a hlavně až ji budete natahovat, tak dát háček úúúplně nakonec, aby ta pastička jen tak tak držela natažená (jak dáte očko až doprostřed háčku, tak je potřeba moc tlaku na to, aby sklapla).
Na chatě takhle chytíme klidně 5 myší do pastičky za večer - jen je chodíme co hodinu vyndávat - ani návnadu není potřeba měnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.