Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Morčata se perou

Od: eva111* odpovědí: 3 změna:

Ahoj.

Máme dvě samice morčete. je jim asi 7-9 měsíců, nevím přesně. Jsou spolu od narození a až do dneška spolu dobře vycházely. Dnes se docela drsně popraly. Neublížily si (zakročila jsem včas), ale každá měla plnou pusu vyrvaných chuchvalců chlupů své sestry soupeřky. Teď jsou odděleně jedna vkleci, druhá v kosíku. při pokusech je dát k sobě, začnou vrčet a okamžitě jsou v sobě. Nedá se určit agresorka, útočí obě. Máte někdo podobnou zkušenost? Jedná se o dočesný stav? Proč jim začlo ze dne na den hrabat? O samce se neperou, žádný není v dosahu. Nemám tolik místa, aby každá měla svoji klec.

Díky za odpověď Eva

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eivlis*
hodnocení

0x

Je to par mesicu co jsem resila neco podobneho.. U nas byla zase jedna z tech 2 agresivni a stale tu druhou napadala a ta porad zoufale kvicela.. Uprostred klece co ma 120cm jsme udelali zeleznou prepazku na par hodin, ale ta agresivni tu prepazku zubama kousala, trhala.. Nikdo nam neveril, ze samice morcete je tak agresivni.. Porad jsme vsude slyseli, ze tohle samice nedelaji, ale delo se to..Po par hodinach jsme je dali k sobe a znova utoky.. Pri vyndani ven v kuchyni se zase milovali a jedna chranila druhou.. Nakonec jsme to vyresili, ze jsme koupili treti samicku a ta v kleci zavedla uplne jiny rad.. Ta puvodne agresivni zacala prohanet ty 2 a ty 2 spojily sve sily a po case se zacaly hadat i ty dve nove spratelene, ale ta nejnovejsi se nedala a i kdyz byla nejmensi, tak si umela sjednat poradek a tak nejak se s tou novou treti samici situace uklidnila.. Asi jsem neporadila, ale tak to bylo u nas..

eva111*
hodnocení

Děkuji za snahu pomoci, ale naše klec má 100cm, a to je pro tři morčata málo. (Pravděpodobně je to málo i pro dvě). Děti je večer zkoušeli usmířit. Pustili je po obýváku. Vždycky morčátka běhala spolu, ale tentokrát šla každá do jinéno rohu pokoje a tam seděly a vrčely až do konce venčení. Teď jsou v kleci spolu, jedna je v pelíšku a druha leží venku u misky přitisklá ke stěně. Už se z klece neozývá to veselé švitoření jako jindy, tedˇje tam ticho jen občas vrčení. Taky mě napadlo, jestli na ně neleze jaro a nechtějí zahnízdit.

hodnocení

0x

Zdarec.

Morčata chováme už řadu let a nikdy se nám nestalo, že by jsme měli nějaké konflikty. Dokonce jsme jeden čas měli v jedné kleci staré morče samičku, starou potkaní dámu a mladou samici zakrslého králíka a naproti všem tvrzením, že to nebude fungovat, tak byli všichni v pohodě.

Napadá mě také, že by na ně mohla dolehnout jarní doba a snaha o páření. Potom by byly dvě možnosti. Buď sehnat samečka a počkat dva měsíce na mladé a nebo se zeptat veterináře jestli nejsou nějaké tlumící prostředky, což je ovšem proti přírodě. Na druhou stranu by to bylo pro věc asi prospěšnější než rvačky a nevraživost těchto dvou slečen...

Zkuste ještě stránku o morčatech na netu. Já ji tady bohužel nemohu vložit, je to v pravidlech poradny, ale jistě ji najdete a jsou tam dobré rady i diskuze s odborníky. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]