Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slepičky nebo kuřičky?

Od: babajaga® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

na základě dotazu jednoho rádce tady na Poradně, šla jsem se podívat na stránky firmy, od které kupujeme slepice. Letos v dubnu nabízejí následující:

1/ Slepice ve stáří 72 týdnů - 45 Kč/kus

2/ Slepice ve stáří 90 týdnů - 29 Kč/kus

3/ Kuřice ve stáří 14 až 18 týdnů, podle toho 104 až 128 Kč/kus barva: hnědá, bílá, černá, žíhaná, sussex.

A tak teď přemýšlím, co koupit. Ty 90 týdenní slepice už jsou vynešené. Ty 72 týdenní by ještě nesly a cena není špatná. Nebo raději připlatit a koupit si ty kuřičky? Ty by asi byly nejjistější /ale zase nejdražší/.

Co byste mi radili, vážení chovatelé? Díky. *slunce*Jaga.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Slepice za 45,- Kč vám ihned ponesou, ale tak 14 dní. Změnou prostředí i krmiva snáška ustane. Pak veškerou energii musí věnovat na opeření, takže také budete bez vajíček.

Jsem také pro kuřice. Ale připište jaké kluřice nabízejí, ne jen podle barvy. Moravia? Dominatnt? Hisex? Píšete jen o sussexkách a ty barevné jsou? Pak se lépe radí. Jen pozor na firmu KAVAPO, mám hrozné zkušenosti. Pokud už od nich koupíte, nechte si vystavit doklad. Na doklad si nechat napsat druh a stáři kuřice. Je známo, že řidiči je prodávají za jiné ceny než by měli. Nepoznáte 14ti nebo 18ti týdenní kuřice, nepoznám ani já. Proto ten doklad, dají se později reklamovat, když nezačnou snášet v termínu.

Nemám ráda podzimní kuřice. Neroznesou se do zimy a celou dobu je krmit musíte. Březnové jsou nejlepší.

hodnocení

Pro Ušku: Tak jsem tam volala, abych zjistila, jaká plemena nabízejí. Tedy:

1/ HISEX BROWN - hnědé

2/ DEKALB WHITE - bílé, dříve se jim říkalo LEGHORNKY

3/ MORAVIA - černé

4/ ISA SPERWER - žíhané /kropenaté/

5/ ISA SUSSEX - jsou prý bílé, s černými konci křídel, ocasu a trochu černé i na krku. Snášejí hnědá vejce.

Tak jaké mi poradíte? Kdyby se jednalo o vzhled, líbí se mi ty kropenaté. Ale hlavně, aby to snášelo. Pán z firmy mi radil ty bílé DEKALB, nejsou příliš masité, ale prý vynikající nosnice.

V současném chovu mám samé hnědé, proto bych raději jiné, aby se to dobře poznalo. Jaga.

uska*

Pro Jagušku a ostatní. Zde dávám odkaz integrazabcice.cz/...

Chce to prostudovat tabulky u jednotlivých druhů slepic, Je tam i množství krmiva na den, kolik v jakém věku mají vážit, od kdy do kdy snášejí / doma snáší jistě déle, ale to již není ekonomické. Najdete v tabulkách i Snáška na počáteční období xxx ks vajec. Není to počet vajec za rok, ale za snáškové období, které je uvedeno v tabulkách. Takže vzít do ruky kalkulačku a vypočítat, kolik pinina sežere a kolik dá vajec a při jaké hmotnosti jí budu zabíjet, aby taky bylo kousek masa.

Já mám nejraději HISEXy nebo LEGHORNKY(ale ty nám berou káňata), kropenaté u nás snášely nejméně.

limetka*
hodnocení

2x

babajaga@ - 128 Kč není špatná cena a 18 týdenní "holky" vám začnou snášet cca za 3 týdny. Určitě vezměte ty kuřice. 72 týdnů je dost, nevíte, čím to krmili, v jakých podmínkách a jak dlouho budou ještě snášet.

paw*
hodnocení

0x
Zalezi na co to chcete. Jestli na polivku a po..kaleny dvur nebo na vajicka. Ci jako hracku pro sousedovic psa. Za me rozhodne kuricky, neb nez zacne slepice snaset, tez neco sezere. At to ma nejake vysledky. Krmit je budete +- stejne.
hodnocení

Chci na vajíčka! Sousedův pes má 3 slepičky svoje. Má je rád a hlídá si je, jako štěňata. Slepičí polívka bude taky, z těch, které jsem vyřadila.;)

Jenže si myslím, že kdybych koupila ty slípky, snášely by asi hned, u kuřic to bude déle trvat, než se roznesou. Ale zase budou mladé, snáška bude asi lepší, dlouhodobější. Taky se přikláním spíš k těm kuřičkám. Jaga.

Nám zase sousedovic pes tři slepičky uduchnil. :( Já se přikláním také ke kuřičkám, když jsou 18-ti týdenní, tak začnou snášet asi tak za měsíc a půl ;)

joudic*
hodnocení

0x
U kuric si dlouho pockate, ale zase si je vychovate jak ty stenatka ))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]