Nejste přihlášen/a.
Jak mam naucit 3mesicni civavu, aby za mnou nechodila porad do postele, kdyz ma svuj pelisek, do ktereho si nekdy pres den vleze, ale vecer uz si vleze ke mne do postele a kdyz ji dam dolu, tak za chvilku je tam znovu?
jsem kynolog a podle meho nazoru pes do postele nepatri,mam doma cubinku cinskeho chocholace,nekolik noci se mnou spala po te co jsme si ji privezli a to proto,aby si zvykla na nove prostredi,po nekolika dnech jsem ji s peliskem dala na chodbu,parkrat se snazila se dostat k nam do pokoje,ale pak to sama vzdala,nesmite se nechat obmekcit psim placem a skrabanim,ona se unavi a pujde do pelisku dobrovolne,az si uvedomi kde je jeji misto,ktere ji musite neustale pripominat,vzit ji nekolikrat za den a durazne ji rict misto a dat ji do pelisku,budete moct mit uz dvere otevrene bez toho,ze by se vam tam hrnula,chce to,ale se obalit trpelivosti,protoze ne kazdy pejsek je rychle vnimavy.
Podívejte se na to z pohledu psa - máte 3 měsíce staré štěně. V přírodě by spalo s mámou ve středu smečky, kdyby ho vyšoupli někam mimo (ve vašem případě do jeho pelíšku), odsoudili by ho k smrti. Vy víte, že u vás v bytě nejsou rysové nebo medvědi, ale ví to malé štěňátko? Jeho instinkt mu velí spát u mámy, u páníčka v bezpečí. Můj pejsek taky spával v posteli u rodičů, ale jak rostl, přesídlil sám od sebe do obýváku do křesla, kde spí dodnes a je spokojený jak želvička. Tak mějte trpělivost a vydržte to pár týdnů, až pejsek vyroste, uvidíte, že odejde sám. Nehledě na to, že čivava je malý pes, který příliš místa nezabere.
Ja mam jenom o nej starost, aby treba nespadl z te postele nebo, abych ho nezalehl. Myslite, ze kdyz seskoci z vysky asi 40 cm, ze se mu muze neco stat, treba si zlomit nohu? Ja se strasne bojim, aby se mu neco nestalo, treba se bojim, aby se nedotkl tepleho radiatoru...mam o nej strach
Bojíte se zbytečně,naše malá (maltézáček -už jí bude 1 rok) spí s námi od mala.To drobné "nic" se nenechá zalehnout,nebojte. Teplý radiátor,taky bych se nebála.Maximálně poprvé si spálí trochu tlapku,ale on ten tvoreček musí dojít k tomu poznání,když udělám to- bude mě pálit tlapka,stejně jako dítě.
Proti pádu- zkuste jí dát pelíšek do postele.Zde bych radila trochu optrnost tak do 5 měsíců,pak už to bude v pohodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.