Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umřel mi kocourek:/

Od: romana* odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer, mela sem kocourka 9 mesicu co ho srazilo auto,:/ moc špatne to nesu,žádnýho zatin nechci,byl to brouček nejhodnejší,moc mi chybí...nezapomeni na nej a na hrobek mu budu chodit pořád. časem bych chtea stejnýho kocourka,ale chtela bych ho doma,neusnesla bych kdyby ho zas neco srazilo,dve kočky máme jsou naučené i venku zaí m se jim nic nestalo.. kdyby mi to tatka dovolil mit doma,dá se naučit kočka na záchod,myslím že bych koupila písek a krabici,? musi se pak očkovat když by byla doma?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sos*
hodnocení

0x

Osobně tě chápu. Abys zapomněla, chtělo by to co nejdříve nového kočičáka.Já mám kočičku, která pře třemi lety přišla o nožičku. Tím pádem neuteče před auitem, psem či zlým člověkem. Má k dospozici velkou zahradu, kolem které jsem musel udělat nový plot a zakrýt v něm všechny skuliny. Přes zimu ale bývá většinou v bytě. dokonce jsem jí udělal zvláštní vchod do předsíně. Je to nějaká daň tomu, jakou radost nám svými lumpárnami dává. Třeba čeká za závěsem a když jde člověk kolem, hup po noze a pryč .Je absolutně čistotná -za dveřmi má bedničku , kam při nepřízni počasí chodí. A i když má jen jednu přední nožičku, každé hovínko důkladně zahrabe, v bedničce i na zahradě. . A večerní očista jazýčkem jí trvá i půl hodiny. A vůbec si nedovedu představit, že nás někdy opustí. Do té bedničky jí kupuji substrát - 5 kg za 25 Kč.

pb®
hodnocení

0x

Ano, musí se očkovat, i když je jen doma, alespoň tou základní trojkombinací. Na záchod se bez problémů naučí. Pokud je kotě odchované doma, pak ho to naučí sama kočka a od nějakých pěti šesti týdnů věku koťátka sama na záchod chodí.

hodnocení

0x

Jako malá jsem bydlela v baráku s ohromnou zahradou, kočky jsme měli od mého narození. Pořád nějaké, spíš takový vesnický styl, kočka měla koťata, dvě se někam udala, zbytek zůstal doma, jedno přejelo auto (žádný velký humbuk kolem toho), druhé zůstalo doma, máma pak vždy utekla (často se dospělé děti s matkou nesnesou). A tak to šlo pořád dokola. Když se naši rozváděli, táta blbnul a párkrát řídil opilý a měl bouračky. Jednou takhle o víkendu ráno při snídani máma prohlížela noviny a tam byl nějaký obrovský článek o silničním provozu. Začala zaraženě: "Holky, já vám musím něco říct." Vyděsila jsem se, že se něco stalo tátovi, strašně to ve mně hrklo. Vyšlo ale najevo, že auto přejelo Šedíka, našeho kocourka, který zdědil svou podobu po otci - britském modrém kocourovi. Byl krásný, bývala bych pro něj plakala dlouho -ale já byla ráda, že to nebyl táta... Od té doby ale máme kočku jen jednu. Je opatrná.

Pokud budeš mít kočku jen doma, vem si dvě. Dělají si společnost ;) jsou to velice čistotná zvířata, na záchůdek se naučí rychle a téměř sama.

doplněno 16.03.15 12:42:

Doufám, že to nevyznělo tak, že není třeba po kocourkovi smutnit, to jsem v žádném případě nemyslela. Jen mi ta historka vytane na mysli, kdykoliv slyším o kočkách a autech. Vůbec si neumím představit, co bude, až přijde čas té naší černobílé krásky (už to bude brzy, je to stařičká paní).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]