Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chov ježka bělobřichého

Od: martinaa* odpovědí: 4 změna:

Zdravíčko, má tady někdo doma ježka bělobřichého? Ráda bych se dozvěděla něco ohledně chovu (časová náročnost, vybavení apod.), děkuji. :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, zatím se tady žádný chovatel nenašel, tak si třeba prohlédněte stránky viz odkaz. Zdá se, že je tam hodně informací a ti lidé o tom i něco ví (z praxe). Zdravím!

hedgehog-dream.eu/...

doplněno 14.03.15 19:08:

martinaa - to je rozumné rozhodnutí. Ono se to zdá i finančně náročnější. Snad si zatím místo ježečka pořiďte Krtečka .

doplněno 14.03.15 19:12:

martinaa - no, tak to je paráda a radosti dosti .

hodnocení

2x

Teď jsem se vrátila z venčení. Byla jsem se sousedkou, která má chovnou stanici na morčátka a já nevím na co ještě. Ptala jsem se jí na ježky, které taky měla. Říkala, že přes den spí a v noci dělají strašný hluk. Jsou to patologičtí útěkáři. Maličká skulinka a jsou pryč a najít je v bytě je umění. Žádné hlazení, žádná komunikace, nemají rádi kontakt. Žijí na řezinách, protože peletky jsou tvrdé. Žerou hmyz, červy, maso, kočičí granule. :-D Jestli o to budete stát, že vám může dát kontakt na výborné chovatele, kteří zajistí i dopravu. Ale ona že je po čase dala pryč, právě proto, že se s nimi nedá komunikovat a jsou to noční tvorové.

martinaa*
hodnocení

Díky oběma, tak ježeček asi nebude to pravé, časová náročnost se moc neslučuje s mými častými odjezdy a nepřítomností doma. Tak třeba někdy, až se usadím ;).

doplněno 14.03.15 19:09:

Beníka, Krtečky mám hned tři ;).

monikak
hodnocení

0x

Dobrý den,

příspěvek je sice rok starý, ale nedá mi to, abych nereagovala... Musím nesouhlasit s informací, že jěžek bělobřichý se nedá hladit, nekomunikuje a nemá rád kontakt. Já mám ježečka již dva roky a je to náš miláček. Každý den ho kolem 19,00 hodiny vyndaváme z boxu, popovídáme si spolu, miluje, když ho škrabu pod bradičkou, schovává mi čumáček do dlaně a dělá, že se stydí atd... Vždy se proběhne po dece v obá´ýváku na sedačce a pak zaleze do kouta za polštářek a spinká. Kolem 22,00 hod se probouzí, což mi dává najevo škrávbáním na polštářek nebo prostě vyleze a důležitě se na mě dívá, že už je čas, že má hlad a chce k sobě do boxu.

Jednu noc v pohodě vyfdrží sám doma, tzn. když odjedu v sobotu ráno a vrátím se v neděli odpoledne, tak se nic neděje. Když jedeme pryč např na týden, dáváme ho na hlídání k rodičům. Po našem návratu je vždy naštvaný a jeden večer s námi nemluví. I když ho naši rozmazlují, vždy tam trochu zhubne, protože se mu po nás stýská.

Ježeček je ideální zvířátko pro ty, kteří jsou přes den v práci a vrací se až večer, tak jak to je u nás doma. ježeček přes den spinká, kolem 17,00 hod si dá odpolední svačinku a spí dál. Kolem 22,00 hodiny si dá pořádnou večeři - no asi spíše snídani a jde si z toho vyčerpání dát šlofíčka. definitivně ožívá kolem půlnoci, kdy se chodí vykakat a několikrát za noc jetě napapat. Stašně hlučný rozhodně není, vždyť je to malé zvířátko, není tak velký jako "český"ježek, kterého najdete na zahradě. Náš ježeček váží cca 370g. V noci je pouze slyšet z vedlejší mástnosti jak chroupe granulky a že běhá po boxíku, ale rozhodně to nejsou zvuky, kzteré by nás probouzely. Bydlíme v paneláku a žádní sousedi si nestěžovali, že by jim náš ježeček působil hlukem trauma. Sousedi pod náma zjistili teprve nedávno, že ježečeka máme a to úplnou náhodou, když jsem na balkoně vysypala granulky, které k nim také spadly a šla jsem se jim omluvit za nepořádek. Nikdy ho neslyšeli a to máme boxík na zemi u topení...

Pokus se chcete dozvědět validní informace o chovu, doporučuji se obracet pouze na klub chovatelů ježků www.klub-chovatel/... nebo na některou z chovných stanic...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]