Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. S přítelem uvažujeme nad koupí APBT, ale bohužel nemůžeme najít žádná štěňátka s průkazem původu :/. A proto bych se chtěla zeptat, jestli je dobrý nápad koupit štěně i když čistokrevné bez průkazu původu? Děkuji
Podle mě je to úplně jedno. Když jsem vyřizoval papíry pro naše štěňata, jednalo se o čistě administrativní úkon. Stačilo do registru APBT v Utahu, USA poslat formulář a zaplatit registrační poplatek. Nikdo nic neprověřoval, nikdo nic nechtěl vědět a za pár týdnů přišly papíry. Takže pes bez papírů může být klidně kvalitnější, zdravější a "čistokrevnější"než pes s papíry.
BTW, pokud trváte na papírech a rodiče štěněte registrováni v USA jsou, je celkem snadné zařídit registraci i pro vámi kupované štěně.
doplněno 09.03.15 01:13:to ria: A jak chceš uchovnit APBT, když se jedná o plemeno neuznané FCI, v podstatě nemající pevný standard, vyžaduje se bojovnost a absolutní neagresivita vůči člověku? Jediná zkouška, která mě napadá, je pustit je proti sobě v "díře".
Chov APBT v Čechách stojí v podstatě na čestnosti a důvěryhodnosti chovatele. Kdyby naši psi ještě žili, dokázal bych ti udělat papíry pro psy, kteří fyzicky ani neexistují.
doplněno 09.03.15 09:01:Já jsem to registroval před 17 lety, to se muselo písemně do USA. Teď se tomu dokonce už věnuje někdo i v ČR. Dá se registrovat i on-line, případně je tam ke stažení formulář a kontakt. Takže pokud budeš potřebovat opravdu aktuální radu ohledně registrace: register.kennel-apbt.com/...
U voříška bych to neřešila - ale u předpokládané rasy ano - mám bezpapíráka epileptického labradora - všichni jeho sourozenci jsou, nebo byli epi... .. Takto se podporují množitelé..
Ahoj @hujer123 Myslela jsem, že jde o ofiko plemeno - bohužel neznám o něm podrobnosti, ale když porovnám zkoužky co musí prokázat kámošky borderka, aby byla vhodna k chovu - je to prostě něco jiného.. já mám holt tu a tam pokakaný a pozvracený pokoj, pes mě pak pár hodin po záchvatu nepoznává, je mi ho líto... Prostě bych si na to už dala příště pozor..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.