Nejste přihlášen/a.
Jméno můžete vytvořit sami nebo se nechat inspirovat třeba zde: ireceptar.cz/...
Existují také psí kalendáře, kam můžete zařadit i svého miláčka...
Zder celá databáze jmen: dobrypes.cz/...
Co je to za rasu? A preferujete nějaké začáteční písmeno:
Třeba od a:
Abaca, Abatzy, Abba, Abigail, Abigel, Abra, Abracadabra, Abrita, Absinth, Absinthe, Abu, Aby, Aca, Accra, Ada, Adarka, Adda, Addis, Addy, Adela, Adelaida, Adelca, Adele, Adelheid, Adelka, Adiane, Adina, Adme, Adonia, Adora, Adria, Adviga, Adinda, Aeginna, Aemma, Aena, Aenigma, Affi, Afra, Afren, Afri, Afrodita, Afrodite, Aga, Agacska, Agara, Agata, Agda, Agdid, Aggi, Aggy, Agilia, Agille, Agima, Agira, Aglaila, Agnes, Agy, Achna, Aida, Aifps, Aiga, Aicha, Aika, Aike, Aila, Ailin, Aima, Aime, Aimee, Aimi, Aimy,Aina, Aine, Airin, Airis, Airy, Aisa, Aisha, Aischa, Aita, Aiva, Aivory, Aiwa, Aiwy, Aixy, Aja, Ajanti, Ajda, Ajka, Ajmi, Ajsa, Ajscha, Aju, Aka, Akascha, Akba, Akela, Akene, Aki, Akimi, Akina, Akira, Akita, Akkascha, Akki, Akky, Akura, Akyta, Ala, Alaika, Alaska, Alba, Albertine, Alegria, Aleiga, Alejona, Alena, Alenka, Aleska, Alexa, Alexandra, Alexis, Alfa, Alfirin, Alfle, Alga, Alchemilla, Alia, Alica, Alice, Alida, Alie, Alien, Alina, Aline, Alinka, Alis, Alisa, Alisha, Alischa, Alissa, Alissia, Alizee, Alja, Alka, Alke, Alkeste, Allegra, Alli, Allia, Allin, Alma, Almira, Aloha, Alonia, Alpha, Alpokalja, Alraune, Alsa, Alta, Altesee, Altia, Alu, Alva, Alvastra, Alysa, Alysha, Alyza, Alzane, Alzeau, Amabilis, Amadoue, Amai, Amaika, Amálka, Amanda, Amara, Amaranta, Amata, Amay, Amba, Ambicie, Ambra, Ambre, Ambrosia, Amelia, Amelie, Ameri, Ami, Amica, Amie, Amiga, Amina, Amira, Amona, Amorina, Amoura, Amra, Amrai, Amsel, Amy, Ana, Anabell, Anastasia, Anda, Andora, Andra, Andrea, Andromeda, Anemone, Anessa, Aneta, Anetta, Anette, Anežka, Anga, Angee, Angela, Angelica, Angelika, Angelique, Angi, Angie, Angies, Angnes, Anguloa, Ancha, Anchu, Ania, Anie, Anika, Anina, Anita, Anitte, Anja, Anji, Anka, Anke, Anki, Ann, Anna, Annabel, Annabell, Annalena, Anne, Anneliese, Annett, Annette, Anni, Annie, Annika, Annina, Annuschka, Anny, Anolla, Anora, Anouschka, Anschi, Antara, Antea, Anthea, Anthusa, Anti, Antigone, Antigua, Antje, Antoinette, Antonia, Antonie, Antra, Antye, Anuschka, Anwaschka, Anyke, Anyta, Aphra, Apigame, Apolenka, April, Aguilla, Ara, Arabel, Arabela, Arabell, Arabella, Arabelle, Arabeska, Arana, Aranca, Aranda, Aranea, Aranka, Aranya, Arca, Arcana, Ardina, Arga, Argee, Archie, Ari, Aria, Ariana, Ariane, Arica, Arides, Arie, Ariela, Arielle, Arien, Arina, Arinda, Ariola, Aris, Arisha, Arischa, Ariska, Arissa, Arka, Arkona, Arlett, Armany, Armida, Armina, Arneta, Arnie, Arnika, Aroesja, Arry, Artemisia, Artessa, Artie, Artta, Arusha, Aruscha, Arva, Arwa, Arwen, Asari, Asca, Asele, Ashein, Ashia, Ashra, Aschida, Asia, Asja, Asjoepa, Asju, Aska, Askiana, Askja, Asmira, Aspeina, Asra, Assa, Assanka, Assi, Assia, Assidy, Assie, Assumi, Assy, Assya, Astra, Astrid, Astrida, Asy, Asya, Atalanta, Atalante, Athena, Athene, Atila, Atisa, Atka, Atanta, Atorka, Atreja, Attacke, Audrey, Augusta, Aura, Aurelia, Aurica, Auroja, Aurora, Aurore, Austria, Ava, Aveline, Avicenna, Avida, Axa, Axana, Axe, Axelle, Axeta, Axi, Axima, Axita, Axl, Ayga, Ayka, Ayke, Ayla, Ayleen, Aylin, Aylis, Aysha, Ayscha, Aza, Azai, Azel
Anebo zde.
Dobrý den, já bych jí říkal Vivina (Vivinka, Vivi, Vivuška, Vivušenka). Zdravím!
P.S. Asi jste pochopila, proč já jsem zde jako Ben .
Proč ne? Té fence je to jedno a doma si uděláte pořádek - Vivina je pejsek a Vy to v OP asi nemáte, že? Nechte se doma oslovovat řádně a jako dospělá (pokud nejste dítě).
doplněno 06.04.15 12:10:vivina - musíte si ujasnit, proč chcete mít toho psa. A jestli jde jen o snobárnu, kterou chcete vyjádřit fantastickým jménem, tak si to celé rozmyslete. Jméno mu dejte raději kratší a snad jasně vyslovitelné a úderné, aby i on pochopil, že je to jeho jméno. Stejně mu ve finále budete říkat různě (někdy i ty bestie nebo potvoro).
doplněno 06.04.15 14:14:vivina - zdá se, že jste dost prudká a takovému člověku už odmítám radit. Vy jste za měsíc (se svou inteligencí) vyprodukovala v podstatě nic a nevšiml jsem si, že jste si něco z rad zde vzala. Já jsem taková snobárna, že jsem měl pejska křížence a nalezence. A bestie či potvoro chlupatá jsem mu říkal většinou při hře (když to přeháněl s kousáním). Vy si pořiďte přešlechtěného originála s papírama a říkejte mu, jak chcete - není to moje věc.
Třeba ti pomůže - pro psa s papírama je zvykem dávat jméno podle toho z kterého vrhu je, tzn. z prvního vrhu - první písmeno abecedy, z třetího vrhu - písmeno C atd.
Ennie není moc originální - my jsme na cvičáku dvě tohoto jména ) ...ale co třeba Ernie? nebo Elinka, Elli?
Dávám svým zvířátkům jména sama a radit bych si určitě nenechala, protože si myslím, že lépe než já, by to stejně nevymysleli. To za prvé. A za to druhé, počkala bych, až bych měla pejska doma a chvíli ho pozorovala. Jméno mi najednou vyskočí v mysli úplně jasně a samozřejmě. Já mám teda zkušenosti jenom s kočičákama, protože můj pejsek je z útulku a jméno už měl. Ale našla jsem jméno pro fenku mé sousedce, která také vymýšlela a vymýšlela a přitom to bylo nasnadě. Stačilo se jenom dobře na pejska kouknout.
Víte co? Ja bych to řešil instinktem. Počkejte až jí poprvé uvidíte a třeba Vás něco napadne. To je jako s lidma. Někoho vidíte a dáte mu jméno - pan chytrý, blbý, božský (ze sexu ve městě) atd. To se nedá řešit předem. Hlavně bych nevolil krátké jméno a pak blbě vyslovitelné. Mám špatný příklad u našich koček. Kocour je Sam. Samozřejmě mu nikdo neřekne Same, ale Samí, Samouši, Samčo. Takže blbé jméno. Kočka Je Zoe. Tak to už neumí nikdo vyslovit. Já jí třeba říkám Zouvino. Ale mládež je moderní. To poznáte i na jménech dětí - kteří rodiče mají rozum v hrsti - a kteří se chtějí jen předvest. A specialitka nakonec. Naše genderově zaměřené spoluobčanky - Marksová Tominová, Teska dneska, Robinson a Smetana a dá se i pokračovat. Jen to vypovídá o vlastnících těch jmen.
Právě že má dobré jméno, když se dá takto měnit. Já právě preferuji jména taková, která se dají "deformovovat" podle nálady, a to specielně u koček. "Sam" patří mezi tato jména.
Právě jsem Vám vysvětlovala, že to zvíře pozoruji a jméno se najednou vynoří samo. Měla jsem kocourka, a ten chodil tak nějak k levé straně, bylo to legrační a dostal jméno Lefty. Ten pejsek té mé sousedky, to bylo snadné. Byla to fenka, rasu nevím, ale takové hodně chlupaté štěně to bylo a celé bílé, jako sníh. Dostala jméno Blanche, četeme Blánš. Je to přeloženo z francouzštiny. Jednoduše "bílá". A tak dál.
Aha, asi se ptáte jak bych říkala Vašemu kocourkovi Samovi. No přece úplně stejně jako Vy doma. Kdyby zlobil, tak "koukej mazat ty jedna bestie mlsná"...
Můj kocour se jemnuje Sam,viz,foto nahoře(ten s modrýma očima.A dcera když byla malá,tak mu začala říkat Šaminý a to mu zůstalo.Když zlobí,je to Sam,jinak slyší na Samíčku,Šaminý,potvoro ušatá.ale slyší i na "chlapečku"...
Je úplně jedno,jak se bude jmenovat,hlavně ať ji máte rádi a každé jméno s láskou vyslovené bude pěkné.Naše kočka Máša ,když někdy ,,zlobí,, a škrábe co nemá,tak slyší dobře i na opici chlupatou! :--))
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.