Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Originalni jmeno pro fenku?

Od: vivina* odpovědí: 27 změna:
Ahoj už asi měsíc si lamu hlavu se jménem pro fenku kterou budeme kupovat cca v květnu .. Po můžete mi něco vybrat? :)

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jméno můžete vytvořit sami nebo se nechat inspirovat třeba zde: ireceptar.cz/...

Existují také psí kalendáře, kam můžete zařadit i svého miláčka...

Zder celá databáze jmen: dobrypes.cz/...

hodnocení

0x

Co je to za rasu? A preferujete nějaké začáteční písmeno:

Třeba od a:

Abaca, Abatzy, Abba, Abigail, Abigel, Abra, Abracadabra, Abrita, Absinth, Absinthe, Abu, Aby, Aca, Accra, Ada, Adarka, Adda, Addis, Addy, Adela, Adelaida, Adelca, Adele, Adelheid, Adelka, Adiane, Adina, Adme, Adonia, Adora, Adria, Adviga, Adinda, Aeginna, Aemma, Aena, Aenigma, Affi, Afra, Afren, Afri, Afrodita, Afrodite, Aga, Agacska, Agara, Agata, Agda, Agdid, Aggi, Aggy, Agilia, Agille, Agima, Agira, Aglaila, Agnes, Agy, Achna, Aida, Aifps, Aiga, Aicha, Aika, Aike, Aila, Ailin, Aima, Aime, Aimee, Aimi, Aimy,Aina, Aine, Airin, Airis, Airy, Aisa, Aisha, Aischa, Aita, Aiva, Aivory, Aiwa, Aiwy, Aixy, Aja, Ajanti, Ajda, Ajka, Ajmi, Ajsa, Ajscha, Aju, Aka, Akascha, Akba, Akela, Akene, Aki, Akimi, Akina, Akira, Akita, Akkascha, Akki, Akky, Akura, Akyta, Ala, Alaika, Alaska, Alba, Albertine, Alegria, Aleiga, Alejona, Alena, Alenka, Aleska, Alexa, Alexandra, Alexis, Alfa, Alfirin, Alfle, Alga, Alchemilla, Alia, Alica, Alice, Alida, Alie, Alien, Alina, Aline, Alinka, Alis, Alisa, Alisha, Alischa, Alissa, Alissia, Alizee, Alja, Alka, Alke, Alkeste, Allegra, Alli, Allia, Allin, Alma, Almira, Aloha, Alonia, Alpha, Alpokalja, Alraune, Alsa, Alta, Altesee, Altia, Alu, Alva, Alvastra, Alysa, Alysha, Alyza, Alzane, Alzeau, Amabilis, Amadoue, Amai, Amaika, Amálka, Amanda, Amara, Amaranta, Amata, Amay, Amba, Ambicie, Ambra, Ambre, Ambrosia, Amelia, Amelie, Ameri, Ami, Amica, Amie, Amiga, Amina, Amira, Amona, Amorina, Amoura, Amra, Amrai, Amsel, Amy, Ana, Anabell, Anastasia, Anda, Andora, Andra, Andrea, Andromeda, Anemone, Anessa, Aneta, Anetta, Anette, Anežka, Anga, Angee, Angela, Angelica, Angelika, Angelique, Angi, Angie, Angies, Angnes, Anguloa, Ancha, Anchu, Ania, Anie, Anika, Anina, Anita, Anitte, Anja, Anji, Anka, Anke, Anki, Ann, Anna, Annabel, Annabell, Annalena, Anne, Anneliese, Annett, Annette, Anni, Annie, Annika, Annina, Annuschka, Anny, Anolla, Anora, Anouschka, Anschi, Antara, Antea, Anthea, Anthusa, Anti, Antigone, Antigua, Antje, Antoinette, Antonia, Antonie, Antra, Antye, Anuschka, Anwaschka, Anyke, Anyta, Aphra, Apigame, Apolenka, April, Aguilla, Ara, Arabel, Arabela, Arabell, Arabella, Arabelle, Arabeska, Arana, Aranca, Aranda, Aranea, Aranka, Aranya, Arca, Arcana, Ardina, Arga, Argee, Archie, Ari, Aria, Ariana, Ariane, Arica, Arides, Arie, Ariela, Arielle, Arien, Arina, Arinda, Ariola, Aris, Arisha, Arischa, Ariska, Arissa, Arka, Arkona, Arlett, Armany, Armida, Armina, Arneta, Arnie, Arnika, Aroesja, Arry, Artemisia, Artessa, Artie, Artta, Arusha, Aruscha, Arva, Arwa, Arwen, Asari, Asca, Asele, Ashein, Ashia, Ashra, Aschida, Asia, Asja, Asjoepa, Asju, Aska, Askiana, Askja, Asmira, Aspeina, Asra, Assa, Assanka, Assi, Assia, Assidy, Assie, Assumi, Assy, Assya, Astra, Astrid, Astrida, Asy, Asya, Atalanta, Atalante, Athena, Athene, Atila, Atisa, Atka, Atanta, Atorka, Atreja, Attacke, Audrey, Augusta, Aura, Aurelia, Aurica, Auroja, Aurora, Aurore, Austria, Ava, Aveline, Avicenna, Avida, Axa, Axana, Axe, Axelle, Axeta, Axi, Axima, Axita, Axl, Ayga, Ayka, Ayke, Ayla, Ayleen, Aylin, Aylis, Aysha, Ayscha, Aza, Azai, Azel

Anebo zde.

vivina*
hodnocení

Slovensky Cuvac... Je to víceméně jedno ale asi A,E,B

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já bych jí říkal Vivina (Vivinka, Vivi, Vivuška, Vivušenka). Zdravím!

P.S. Asi jste pochopila, proč já jsem zde jako Ben .

doplněno 06.04.15 11:40:

Proč ne? Té fence je to jedno a doma si uděláte pořádek - Vivina je pejsek a Vy to v OP asi nemáte, že? Nechte se doma oslovovat řádně a jako dospělá (pokud nejste dítě).

doplněno 06.04.15 12:10:

vivina - musíte si ujasnit, proč chcete mít toho psa. A jestli jde jen o snobárnu, kterou chcete vyjádřit fantastickým jménem, tak si to celé rozmyslete. Jméno mu dejte raději kratší a snad jasně vyslovitelné a úderné, aby i on pochopil, že je to jeho jméno. Stejně mu ve finále budete říkat různě (někdy i ty bestie nebo potvoro).

doplněno 06.04.15 14:14:

vivina - zdá se, že jste dost prudká a takovému člověku už odmítám radit. Vy jste za měsíc (se svou inteligencí) vyprodukovala v podstatě nic a nevšiml jsem si, že jste si něco z rad zde vzala. Já jsem taková snobárna, že jsem měl pejska křížence a nalezence. A bestie či potvoro chlupatá jsem mu říkal většinou při hře (když to přeháněl s kousáním). Vy si pořiďte přešlechtěného originála s papírama a říkejte mu, jak chcete - není to moje věc.

vivina*
hodnocení

Před ji nebudu oslovovat tak jakou mam přezdívku navíc by se to pletli doma me tak oslovují :D
vivina*
hodnocení

My jsme právě veselá rodinka :D ale už me napadla Ennie a to zatím vede,ale třeba někdo přijde s něčím novým :)
vivina*
hodnocení

Vy jste taky snobarna ... Psa si porizuji hlavně jako dalšího člena rodiny a také skvělého hlídače.. V životě jsem naším pejskum od sestry nebo bratra neřekla bestie! To zase bacha !
vivina*
hodnocení

Nepotřebuji mít preslechteneho psa... Nikdy jsme takového neměli a třeba našeho křížence jsme zachránili od utracení,ale jasně nekterym lidem takoví vorisci nejsou dost dobří, ale to v mém případě opravdu nehrozí .. ja bych byla vděčná za jakéhokoliv pejska hlavni prece je aby se mel dobře a nic jiného si pro vsechny ostatní zvířátka nepreji..:)

ladinpraha*
hodnocení

0x
BX32SY7 - to bude zarucene originalni a vsadim se, ze nikdo jiny takto na psa volat nebude. Jakekoli jmeno, ktere uz nekdo pouzil, neni original. :-D
doplněno 06.04.15 12:17: Chtela jsi originalni. Stejne tezko nekdo odhadne, co se prave tobe bude libit nebo ti vyhovovat. Bude to prece tvuj pes.
vivina*
hodnocení

Tady je někdo zase chytrý... Bylo to mysleno tak ze by to melo být jméno které moc lide nedávají ...
dam®

Třeba ti pomůže - pro psa s papírama je zvykem dávat jméno podle toho z kterého vrhu je, tzn. z prvního vrhu - první písmeno abecedy, z třetího vrhu - písmeno C atd.

vivina*
hodnocení

Děkuji tohle by mel byt právě 4 nebo 5 vrh feny takže jsem už premyslela nad tím E no :) dekuji

Ennie není moc originální - my jsme na cvičáku dvě tohoto jména :)) ...ale co třeba Ernie? nebo Elinka, Elli?

wanesa*

Já až si jednou pořídím (třetí kočku:) ) tak se bude jmenovat Ejmí...AMY.Strášně by se mi to líbilo tohle jméno...i pro pejska...

Originalni jmeno pro fenku?
culdabulda1*

- vanesa - další pěkná fotka do mé sbírky pro PC pozadí ! - každou zvířátkovou fotkou (zde na Poradně) se vždy tak týden nebo dva KOCHÁM ! a pravidelně si je obměňuju. Zdravím kočindy.

wanesa*

pro:culdabulda1: Teď jste mě fakt rozesmála:)To mě těší,že ty moje potvory mají takový úspěch:)

hodnocení

0x

Dávám svým zvířátkům jména sama a radit bych si určitě nenechala, protože si myslím, že lépe než já, by to stejně nevymysleli. ;) To za prvé. A za to druhé, počkala bych, až bych měla pejska doma a chvíli ho pozorovala. Jméno mi najednou vyskočí v mysli úplně jasně a samozřejmě. Já mám teda zkušenosti jenom s kočičákama, protože můj pejsek je z útulku a jméno už měl. Ale našla jsem jméno pro fenku mé sousedce, která také vymýšlela a vymýšlela a přitom to bylo nasnadě. Stačilo se jenom dobře na pejska kouknout.

mp*
hodnocení

0x

Víte co? Ja bych to řešil instinktem. Počkejte až jí poprvé uvidíte a třeba Vás něco napadne. To je jako s lidma. Někoho vidíte a dáte mu jméno - pan chytrý, blbý, božský (ze sexu ve městě) atd. To se nedá řešit předem. Hlavně bych nevolil krátké jméno a pak blbě vyslovitelné. Mám špatný příklad u našich koček. Kocour je Sam. Samozřejmě mu nikdo neřekne Same, ale Samí, Samouši, Samčo. Takže blbé jméno. Kočka Je Zoe. Tak to už neumí nikdo vyslovit. Já jí třeba říkám Zouvino. Ale mládež je moderní. To poznáte i na jménech dětí - kteří rodiče mají rozum v hrsti - a kteří se chtějí jen předvest. A specialitka nakonec. Naše genderově zaměřené spoluobčanky - Marksová Tominová, Teska dneska, Robinson a Smetana a dá se i pokračovat. Jen to vypovídá o vlastnících těch jmen.

Právě že má dobré jméno, když se dá takto měnit. Já právě preferuji jména taková, která se dají "deformovovat" podle nálady, a to specielně u koček. "Sam" patří mezi tato jména. ;)

mp*

A můžu se zeptat, jak byste mu říkala? děkuji.

Právě jsem Vám vysvětlovala, že to zvíře pozoruji a jméno se najednou vynoří samo. Měla jsem kocourka, a ten chodil tak nějak k levé straně, bylo to legrační a dostal jméno Lefty. Ten pejsek té mé sousedky, to bylo snadné. Byla to fenka, rasu nevím, ale takové hodně chlupaté štěně to bylo a celé bílé, jako sníh. Dostala jméno Blanche, četeme Blánš. Je to přeloženo z francouzštiny. Jednoduše "bílá". A tak dál.

Aha, asi se ptáte jak bych říkala Vašemu kocourkovi Samovi. No přece úplně stejně jako Vy doma. Kdyby zlobil, tak "koukej mazat ty jedna bestie mlsná"...*smich*

wanesa*

Můj kocour se jemnuje Sam,viz,foto nahoře(ten s modrýma očima.A dcera když byla malá,tak mu začala říkat Šaminý a to mu zůstalo.Když zlobí,je to Sam,jinak slyší na Samíčku,Šaminý,potvoro ušatá.ale slyší i na "chlapečku"...

culdabulda1*

- no to je jako u nás - pojmenovala jsem kočičku Izabela, můj partner jí ale posléze začal říkat Čulda, Čuldabulda, Čučina, takže má jména taky dvě. Čučina vede.

vivina*
hodnocení

Myslím si ze to přijde samo :) tak jak říkáte,uvidíme az jak pejska poprvé uvidíme :)

hodnocení

0x

Je úplně jedno,jak se bude jmenovat,hlavně ať ji máte rádi a každé jméno s láskou vyslovené bude pěkné.Naše kočka Máša ,když někdy ,,zlobí,, a škrábe co nemá,tak slyší dobře i na opici chlupatou! :--))

hodnocení

0x

Osobně máme papoušici jménem Sunny a kamarádka fenku jménem Happy, jsou to taková optimistická jména :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]