Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemoc jater

Od: romana* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,máme 9 fenečku maltezáčka.Již 3 týdny jezdíme po veter.Začalo to zvracením poté nechutenstvím,pořád jen poléhávala a stranila se nás.Dosud to byl velmi živý pejsek.Zašla jsem tedy k místnímu vet a ten ji vzal krev.Výsledky velmi špatné co se týče hlavně jater a zánět v těle..nasadil antibiotika ale pejsek se nelepšil.Tak jsem se sebrala a jela raději na kliniku,tam udělali sono a rentgen,nic nějak závažného neviděli,byla ji dána glukoza a nějaké injekce.Jeli jsme tedy domů,nic méně pořád nechtěla jíst a já jsem se bála,že nám umře..jela jsem opět k vet a byla ji opět odebrána krev.Antibiotika jsme doužívali.výsledky špatné AST 6,03 ALT 12,53 BILIRUBIN 10,9 ALP 129.Bělmo žluté i dásna...Udělalo se znovu sono a byl tam i jiný lékař a ten řekl,že má neznámou tekutinu v břiše,špatnou slinivku a objevila tam nádor.Řekla mi,že asi jste pochopila,že stav je velmi vážný a je třeba se zaměřit na slinivku..a byli jsme odkázani nejinou kliniku,kde bude pejsek hospitalizován.Už jsem nevěděla co dělat a tak jsem sebrala pejska a jela na jižní moravu na veter ke svému bratrancovi.Ten udělal kompletní vyšetření a zjistil že slinivka je v pořádku i dle krevních testů,že tekutina tam je,ale nádor nelze určit,že by se musel brát odběr biopsie,ale že to nemusí být rakovina že to může být třeba hnis..ale že ted se musí hlavně snížit teplota a začít léčit akutní selhání jater.Pejsek tam zůstal na infuzích a dostal antibiotika...nyní ho máme doma a musíme čekat,pejskovi teplota klesá,ale přece jen je pořád unavená,slabá Chtěla bych se Vás zeptat na Váš názor,jestli si tím někdo neprošel,jsem ztoho velmi smutná..pejsek sice dostal dietní konzervy,ale nechce to jíst,krmím ji násilím pastou..uvařila jsem kuř.maso,mrkvičku zkoušela tvaroh apod...pejsek je hubeny,a né si zajít k misce,jen pije vodu..jak mě vidí tak se schovává,protože ví že ji budu zase nutit jíst..už nevím co ji dát...PORADTE PROSÍM NĚKDO*nevi*

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vaší fenečky je mi nesmírně líto. Úplně mě zamrazilo, když jsem vaše řádky četla. Moje kníračka měla podobné potíže, myslela jsem, že venku sežrala jed. Vet říkal, že ne, že spíše sežrala něco zmrzlého a z toho je zánět slinivky nebo čeho to. Ikdyž jsem ji z toho dostala, musela jsem být velice opatrná na žrádlo. Byla fikaná a ikdyž nosila vypletený koš, vždycky něco i přes to propasírovala. Pak přišla doba, kterou vy popisujete. Žrala jen proto, aby mi udělala radost, z ruky. Jednou, vyšly jsme z domu a já jsem najednou věděla, že je to konec, že má šílenou bolest. Vet mě mezi dveřmi přivítal otázkou, jestli jsem ji přišla nechat utratit. Dostala jsem hysterák a řvala, co to říká, na tohle rozhodnutí je tady on, proto za ním jdeme. Cirkus veliký jsem udělala. Vet ztuhnul, omluvil se a velice pečlivě ji prohmatal, čichnul k ní, do puseny a k zadečku. Pravil, že má nádor na játrech, který ji prorůstá až do zádíček. Že musí mít strašlivou bolest. Že by doporučoval, té bolesti jí zbavit, uspat. Bylo to šílené! Sestra mi řekla, že nezabíjím, ale dělám službu tím, že ji zbavuji strašné bolesti. *sok* Jéééžiši, už zase brečím, ikdyž je to už 10 let. Vím, co to je, rozloučit se navždy s milovaným tvotečkem, ale moc vás prosím, nenechávejte ji příliš dlouho trpět! Pohlaďte ji za mně.

webbiecz*
hodnocení

0x

Těžko něco radit.Pokud byste chtěli konzultaci dalšího veta, tak doporučuji kliniku Jaggy v Brně. Je to opravdu špičkové zařízení, kde jsou schopni udělat všechna potřebná vyšetření a léčí tam i pejsky s obtížemi, se kterými si jinde neví rady, nebo na to nemají potřebné vybavení. Odkaz tady: http://www.jaggy.cz/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]