Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Králík převýchova

Od: klarahahnova* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, kdysi jsem měla králíčka venku cca od května do listopadu a když přišel dovnitř, tak když ho někdo chtěl podrbat pod hlavou u krku nebo prostě pod tou hlavou, předními tlapkami začal škrábat a kousat ... když ho někdo hladil vždy se ohnal, je to upozorňuji zakrslý králíček a je podle mě agresivní. nevím, paní učitelkja 1 třídy má už ve škole 7 let králíčka a králík je hodný (já a kamarádka jí pomáháme, protože ostatní děcka jsou na lyžáku...) a její králíček nic takového nedělá a prý ani nedělal, co mám dělat aby se to králíček odnaučil? (ukázat mu že nás to nebolí když máme rukavici nepomáhá...) je vůbec možné ho to odnaučit nebo teď když už bude mít asi rok je zbytečné?

Děkuji za jakoukoliv radu,popř. nahraju video jak to vypadá to, co dělá ...

doplněno 04.03.15 17:46:

A ještě, by možná bylo fajn vědět, že když byl venku, poranil si zadní nožičku (doposud nevíme oco, venku dělal v kleci různé blbosti ... a tak jsem mu nožku pravidelně kontrolovala ...

Králíček dosud není zvykl¨í, nevím proč, ale venku neskáče a od puč. když ho vytáhnem tak hned hupská sem a tam kolem nás a tomoc ven nechodí ten můj pravidelně a nic nedělá, sedne si a když se dlouho nikdo nedívá tak tam něco zkoumá a když ho bereme k sobě tak utíká a já nevím proč. Četla jsem xxx knih ale nikde nic o tomto ... děkuji za pomoc

doplněno 04.03.15 17:49:

A ještě, klec nemá klasickou, doma jsme ji vyrobili s plastzové krabice, takže vidí jen vrchem, ale vidí nemá tam tmu ... nevím co by to mohlo způsobit, rodiče tvrdí že nebudu kupovat klec když mám tohle ... ale nevím no

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vnučka má momentálně 3 kralíky, z toho 2 zakrslé. Jezdí s nimi na závody v Králičím hopu.

Měla předtím jednu velice agresívní samičku, nepomohlo nic, vrátila ji po dohodě původnímu chovateli. Někteří jedinci jsou prostě takoví. I ti současní - 2 hodní a jedna také občas jde silně po ruce, dupe a prská.

Máš pro něj ale špatné podmínky. Mít plastovou bednu jen s dírou nahoře? To je jako by jsi trávila dětství ve sklepě s malým okýnkem někde u stropu. Zvíře by mělo vidět na ostatní, necítit se jako v kobce. Vnučka má velké nerezové klece, opravdu prostorné, přepravku a přenosnou tašku. Kromě toho má krmítka, záchůdky, domečky, napáječky, kšírky a vodítka na závody...Prostě něco to stojí, ale když člověk chce to zvíře mít, musí něco investovat. Tak si ušetři a králíčka vybav. Když bude vidět dění kolem sebe a nebude si připadat zavřený v bedně, třeba se jeho chování změní k lepšímu. Takové bydlení by se opravdu nelíbilo žádnému zvířátku. Jaga.

Samozřejmostí by měla být i pravidelná veterinární péče a potřebné očkování.

jr
hodnocení

0x

Na léto šoupneš králíka ven, na zimu ho zavřeš do krabice a občas mu tam hodíš nějakou mrkev, že? A divíš se, že tě to zvíře nemiluje? Králíci jsou hodně společenská zvířata, potřebují aspoň hodinu denně aby se jim někdo věnoval. Klec nepotřebuješ, králík se snadno naučí na kočičí záchod a může být navolno. Poraněnou packu mu má kontrolovat veterinář, ne nějaká malá blbá holka.

klarahahnova*
hodnocení

Jo malá bůbá holka, tak víte co, netrefil/a ste se ani v jednom, čistím mu to pravidelně venku i ve vnitř! kdo říkal, že když jsem mu to kontrolovala, nedonesla jsem ho na veterinu? Mrkev aha xD mrkev tu sice taky dostával, ale spíše seno a žrádlo... a seno s hobliny měl i jako podestýlku, no tak a jinak, ptala jsem se, jestli ho půjde nějak přeučit, jestli jo, tak jak?

Králíček evidentně není zvyklý na společnost lidí. Jsou to plachá zvířátka. V době, kdy s vámi měl být nejvíce v kontaktu, když byl malý, tak jste ho měli zavřeného venku v kleci. To, že jsi mu klec pravidelně čistila, na socializaci nestačí.

Ta plastová krabice se mi taky nelíbí. Králíček je od vaší rodiny stále odtržený i když je doma. Proto nemá k člověku důvěru.

Nedávejte ho na zimu ven. Pořiďte mu klec - přes den ji ten náš míval otevřenou - kdykoliv mohl vyběhnout a když jsme nebyli doma, tak ji měl zavřenou. Jako každé jiné zvířátko, i králíček nejvíce slyší na oblíbené pamlsky. Takže si s ním hraj, sedni si u něj a měj u sebe nějaký pamlsek, kterému opravdu neodolá (ten náš zbožňoval nejvíce sušené banány) a trpělivě čekej, až si pro něj k tobě sám přijde. Nenuť ho násilím, pomalu a vlídně na něj mluv. Postupuj tak, jako kdybyste si králíčka právě přivedli domů, protože jste pro něj prostě cizí.

Podle veterináře má nožičku v pořádku? Předpokládám, že na pravidelná očkování s ním docházíte.

Sice některá zvířátka opravdu mohou být od narození agresivní a nic s tím nejde dělat, ale nemyslím si, že to je zrovna ten váš. Ne všem zvířátkům, se líbí škrábání pod krkem - jednomu pod krkem, druhému mezi ouškama, třetímu na zádech.. ale to že se od vás nechá, je známka důvěry! a tu teprve musíte vystavět, ta u vás zatím není.

uska*
hodnocení

0x

Kláro, neměň králíkovi prostředí. Buď bude pořád doma a nebo venku. Když je venku, tak tě vidí 2 x denně na chvilku, není zvyklý na šrumec co je v bytě.

klarahahnova*
hodnocení

Ano pravidelné očkování, teď máme jít v květnu (to jsem si ho i donesla a byla jsem s ním na očkování 2x)

Nožku měl prý v pořádku, jen pár chlupů vyškublých a zjevně ho bolela (možná si jí ohryzal)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]