Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám zakrslého králíčka. Pořád se oblizuje, čistí se, až má hrozné chuchvalce. Má to hlavně pod krkem a až ke kůži, takže se tam nemůžu nůžkama dostat. Čekala jsem, že ji to aspoň odroste, ale pořád nic. Ostříhala jsem ji jenom kousek, ale jen co se toho dotknu, tak se brání... asi ji to už musí i bolet. Nebyla jsem teď dlouhodobě doma, starala se o ni mamka...ale zapomněla ji česat. Takže je zacuckaná a nevim si rady. Prosím o radu.
Dobrý den, doporučuji nestříhat, ale rozčesat. Takto jsem to měl u pejska, kterého jsem střihl do ucha, když jsem mu chtěl odstranit cucek. Další stříhání bylo již znemožněno, protože jeho obrana byla skvělá. Kupte si kartáč (viz odkaz), jednou rukou podržte cucek dole u kůže (aby to netahalo) a druhou rukou poctivě a pomalu od vrcholku cucku rozčesávejte.
Takto to nebolí a lze rozčesat i značně zplstnatělou srst. Až bude vše rozčesáno, tak udržujte srst tímto kartáčem a už ho můžete používat jako hřeben (tahem). Zdravím!
Máme kočku, která se také často zacuchává, bereme ji pravidelně 2x do roka na stříhání - poprvé nám ji veterinář dokonce uspal, nyní to zvládá bez problémů i vzhůru. Také to měla zcuckovatělé až ke kůži.. Doma to nešlo, má velmi jemnou srst (asi tak jako králík ) Obraťte se na nějaký místní salon pro kočky a psy, králíka zvládnou také
Vyjde nás to tak na 200 (Praha-Východ) a kočka je v klidu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.