Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prošlé granule pro kočku

Od: kocickakocka odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
nalezla jsem doma prošlé kočičí suché granulky. Minimální spotřeba byla 5/2014. Jsou kvalitní značky. Jsou ještě poživatelné,či je mám vyhodit?
Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

to vám nikdo nepoví, pokud jste je měla v chladu (komoře) mohly krásně vydržet, pokud byly u topení nemusely se dožít záruky. Největší riziko bych viděl ve žluknutí obsaženého tuku. Takže pořádně čichnout, zda správně voní.

Vesnickým kočkám bych to klidně nasypal, zhýčkané domácí bych byl opatrnější a zkusil jí dát menší hrst. Když to bude vyloženě špatné tak ani neochutná. Pro zkoušku nemíchat s jinými, aby to mohla případně rozlišit svým čichem a nemátly jí čerstvé. což? :)

figurek*
hodnocení

1x

O kočkách se sice říká že mají špatný čich, ale pořád ho mají desetkrát lepší než my. Takže vy kvalitu kočičích granulí nosem nepoznáte (jak vám tady nahoře kdosi nesprávně tvrdí). Ale kočky, zvláště dobře živené domácí fajnovky, ty poznají kvalitu hned. Zkuste jí trochu nasypat. Když si vezme, pak je věc v pořádku. Když si čichne a raději půjde pryč, pak ty granule dejte nějakému psovi.

lidus*
hodnocení

1x

Jelikož nekradu tak já bych je své kočce klidně dala( myslím si, že pokud nejsou až tak dobré tak domácí princátko k nim ani nečuchne a venkovní kočky se o ně poperou, navíc to datum je minimální spotřeba. Když zemřel děda, našlo se na sýpce několik pytlů, dávno prošlých, granulí pro slepice, sežraly všechno a nasnášely za to spoustu vajec.

haninka*

A já jsem bráchovi dala v červnu 20 domácích vajec a když jsem se ho v listopadu ptala jak mu chutnaly moje krásná žlutá domácí vajíčka tak říkal že je měl den před tím k večeři, světe div se, žije.

hodnocení

0x

Klidně to zkuste, pokud to bude špatné, ona to žrát nebude. Minimální trvanlivost nená žádná nepřekonatelná bariera.

hodnocení

0x

Jakou značku těch granulí máte?

doplněno 26.02.15 18:01:

Já si myslím, že je rozdíl, když jsou prošlé kvalitní granule nebo ty barevné srágory ze supermarketu.

hodnocení

0x

Tak jako my nejíme prošlé věci,tak bych ani já své 13-leté kočičce prošlé granule nedala,na to ji mám moc ráda,než bych riskovala,že jí bude špatně.Ale jinak je to každého věc,jak se zachová.

joseff*

Dobrý den přeji,já bych se zachoval tady jako ruze taky byste určitě nejedla prošlé věci,tak bych to nedával ani vaší kočičce.Doporučuji kočičí granule normálně zlikvidovat a kočce nedat vůbec nic.

doplněno 26.02.15 16:48:

Ani psovi bych je nedával,to je to samé jako u té kočky zvířata jsou živí tvorové a měli bychom se oně hezky starat a ne jim dávat prošlé věci zlikvidovat hned!

haninka*

On je rozdíl jíst 14 dní prošlou šunku z pultu a je rozdíl uvařit si měsíc prošlé špagety nebo 14 dní prošlé kysané zelí nebo šunku v konzervě nebo zrající sýry atd. Snad ještě funguje selský rozum. Kočce bych to normálně dala. Dnes jsem si koupila 20 Sládkových limonád za 4,90 Kč/ks, jsou 10 dní prošlé, myslíte že se otrávím nebo si poškodím organismus? A taky 10 dní prošlou 10° Staropramen taky za 4,90 Kč/ks, asi si budu volat záchranku.

doplněno 26.02.15 20:21:

Jsem trochu odbočila,ale myslím že se na nich vážně nemá co zkazit když jsou někde zavřené ve sklepě.

milky
hodnocení

0x
Já osobně bych mým kocourkům prošlé jídlo nedala.pokud nechcete aby vaše kočička měla zažívací problémy nebo i hůř raději to vyhoďte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]