Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můj pes mě neposlouchá a nechce se mazlit

Od: stene455* odpovědí: 11 změna:

Přeji vám příjemný večer.Chtěla bych se zeptat jak si pes vybírá vůdce smečky?Mám takový problém.Můj pes (spíše fenka) mě asi nemá ráda.Je mi to dost líto.Starám se o ní,mazlí se s ní,krmím jí,hraji si s ní..No abych to shrnula tak s ní trávím veškerý volný čas a mám jí moc ráda.Jsem s ní celý den.Ona se se mnou nechce mazlit.Když přijdu domů tak mě ani nevítá.S cizích lidí se může zbláznit.Moje rodiče naprosto miluje i když si jí všimnou jednou za čas.Jsou na ni zlý.Furt na ní jen křičí a kolikrát jí i zbijou.Ona se s nimi mazlí,vítá je a furt za nimi chodí.U mě se ani nezastaví a když k ní jdu,většinou odejde.Cvičím jí a učím nové kousky a povely.Vše co jí naučit tak pak poslouchá moje rodiče nebo moje kamarádky.Mě neposlechne.Jen když mám v ruce párek.Poslechne i mou 6 letou sestru,ale mě ne.Je mi 15 a mám jí od 12 let.Přivezla jsem si jí jako štěně a od mala se jí věnuji a cvičím jí.Chodím i na cvičák,kde mě celkem poslouchá,ale musím mít pamlsky.Ona poslechne i úplně cizí lidi.Když jsem odjela na tři týdny pryč,vůbec si nevšimla že nejsem doma.Když jsem přijela tak se se mnou ani nepřivítala.Mám jí moc ráda a je mi to moc líto.Dá se s tím něco dělat?Má někdo stejný problém?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

verunka23
hodnocení

3x

Ahoj, takový problém jsem měla se svým psíkem také.

Bylo to hlavně kvůli tomu, že jsem se mu stále ,,vtírala,, a pořád jsem mu byla za zadkem.

Vypadalo to, jako by se mi vyhýbal, poslech mě tedy i bez pamlsku, ale jinak totální ignorace.

A víš co pomohlo? Ignoruj ji, úplně a zcela, jako by tam prostě nebyla. Pokus se na ni ani nepodívat, nedávej ji pamlsky a zkus si prostě zahrát na uraženou.

Podívej se na to jejím pohledem...

Nevím jak to máš s venčením, jestli ji venčíš jen ty a nebo i někdo jiný, ale pokud s ní chodíš venčit jen ty, nasaď ji obojek bez toho aniž by ses ji dívala do očí a venku na ni nemluv.

Vydržela jsem to takhle cca týden a můj psík si pak ode mne sám vyžadoval pozornost, dokonce se i přišel pomazlit.

Od té doby ho naschvál občas přehlížím a on je mi stále v patách, stal se na mě naopak závislím, což tedy také není moc dobré.. Ale za to je to ten největší mazel a blázínek. :)

stene455*
hodnocení

Spousta lidí mi radilo ať si jí nevšímám.Zkusila jsem to a vydrželo to přes týden.Ona se urazila a nechtěla se mnou ani ven.Na procházky s ní chodím jenom já.Moji rodiče se o ní nestarají.Na procházce je vždy šťastná a vrtí na mě i ocasem.Nechá se pohladit a olizuje mi obličej.Když nejsou rodiče doma tak mě i poslechne a občas mi i přinese hračku.Když jsem si s ní nedávno nechtěla hrát tak naházela míčky do zahradního jezírka a musela jsem kupovat nové.Je to strašná náfuka..

suz
Prave resim to same. Moje miloucka fenka, ktera miluje uplne kazdeho, od stenatka to byla moje verna druzka, se mi zacala postupne odcizovat. Nevim, co se stalo. Vzdycky jsme si spolu hraly, spaly spolu na polstari, chodily na prochazky atd. Kazde rano jsem se vzbudila s ni oprenou o me zada nebo schoulenou u bricha. Byla ta nejkrasnejsi rana. A pak to prestalo. Uz davno nespi se mnou ani v pokoji, obcas prijde k ranu a lezi jen na zemi (a to jsem si predevsim kvuli ni poridila velkou postel :D), nechce se se mnou mazlit nebo si hrat ani sama od sebe, ani kdyz zacnu ja. Vrci na me. Nepodiva se na me. A muzu prisahat, ze jsem na ni nikdy nezvysila hlas ani ji nebila, aby vuci me ziskala takovy postoj. Kdokoliv ji zavola, pribehne, na slovo poslechne. Me ne. A pritom ji tolik miluju. Nevim, co jsem ji provedla a asi se to uz nikdy nezlepsi. Holce uz bude 6 let. Kazdopadne s temi micky mame podobnou zkusenost. Ale misto do jezirka mi je hazela pod sekacku.

hodnocení

1x

Vůdcem smečky být nemůžete, pes velmi dobře vycítí, kdo je doma pánem. Fenka Vás má ráda, ale asi si nedokážete zjednat respekt. Bohužel jste momentálně v hierarchii asi na nejnižší úrovni.

stene455*
hodnocení

A to mi nejde do hlavy.Mám ještě jednu fenku a ta se ode mě nehne.Z celé rodiny mě poslechne nejvíce a vždy když se chci mazlit tak si lehne na záda,vrtí ocasem a olizuje mi obličej.Ona také za mnou chodí na mazlení.Nosí mi obojek a vodítko když chce jít ven.Když jsem byla pryč tak mě vyhlížela u dveří.A je to kavkazský pastevecký pes.Mám jí od 9 let a už jako devítiletá jsem s ní chodila na procházky sama.Nikdy jsem na cvičák nechodila a cvičím si jí doma.Poslechne na slovo a mám mě moc ráda.Moje rodiče poslechne jen zřídka a kolikrát i vůbec.Já jen zapískám a už u mě leží na zádech.Věnuji se oběma fenkám stejně takže žárlit nemůže.

hodnocení

1x

Myslím, že to přeháníte a pes toho má dost. Respektujte ho trochu, když nechce, tak nechce, však on jednou chtít bude a přijde sám.

emilka12*

Dej si do kapsy piškot a když přijdeš domu tak dělej hluk aby pejsek přišel ke dveřím.Dej ji piškot a když to uděláš párkrát tak za tebou vždy při příchodu přijde.Každy pejsek má jinou povahu :)

stene455*
hodnocení

Všem moc děkuji za odpovědi.

marfusa*
hodnocení

0x

Můj pes neposlouchá nikoho kromě dospělého syna. Toho poslechne na slovo. Také se málokdy mazlí se mnou. Když přijde na návštěvu syn, pes radostí skáče a vyvádí. Viděl ho kynolog a řekl, že je kříženec jezevčíka a vlčáka. Je sice velmi inteligentní, ten pes, ale někteří jezevčíci jsou údajně tvrdohlaví. Příčinu chování Vaší feny vidím v její povaze a ta se změnit nedá.

joudic*
hodnocení

0x

za piskoty udela pes cokoli, kdyz to nejde jinak, holt proste se z vas musi stat "ta co ma porad piskoty" :-D

hodnocení

0x

Můj osobní názor je, že každý pes je jiný. Můj předchozí i nikdy nechtěl sed nout na klín, současný je tam pořád a chce hladit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]