Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zkrátit andulce zobák?

Od: moooona odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak zkrátit andulce zobák , když ho má až do peří zabořený a bojím se aby ho to nebolelo? všimla jsem si toho až dnes jelikož sameček ten zobák má až do peří zabořený,( i zkroucený ) a nešlo to vubec vidět... Vím, že každý by nás poslal k veterináři, jenže tam kde bydlíme veterinář nikde poblíž není a odchytávat andulku v kleci a jet s ní někam daleko k veterináři kde by měli otevřeno je hodně složité a náročné nejen pro nás, ale hlavně pro andulku ... :(

Když hledám po internetu, jak se jim zobák zkracuje, většinou doporučují jít k veterináři, ale když tu tato možnost není, jak by se dal zobák doma zkrátit?

Prosím o rychllé odpovědi :)

Díky

PS- krom veterináře existuje nějaká jiná možnost?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavkazji*
hodnocení

3x

Náš andulák měl nekřesťansky dlouhý zobák,že se nemohl ani nažrat.No nic nemeškal jsem lapil ho a odstřihl bočními štípacími kleštěmi.Ale pozor zobákem prochází krevní žilka a mohlo by to krvácet.Pokud se podíváte podrobně je vidět rozdíl na hranici žilky v barvě (ostínu )zobáku.Nyní je to již v pohodě naučil se konečně na sepiovou kost a již není potřeba takto důrazně zakročit.

mooona
hodnocení

Díky za Váši odpověď :)

Jaké jste měl ty kleště? A jakým směrem jste ho odstřihl? Prosím , máte dobrou odpověď,ale zkusíte to vyvětlit podrobněji? Je to moc obecné :)

Díky za odpověď :)

pavkazji*

Je to dost neodborné ale v nouzi proč ne.Veterinář nablízku nebyl a o víkendu kam bych jezdil.Provedl jsem to takto kleštěma :viz foto a střih viz druhé foto.

Pozoroval jsem ho dva dny a nic nenormálního se nedělo.Po střihu bylo vidět že si to už obrušuje o sepiovku sám.Konečně na to přišel trouba jeden.*palec*

Jak zkrátit andulce zobák?
Jak zkrátit andulce zobák? #2

bbbb
hodnocení

2x

chovandulek.ic.cz/... Na této stránce je obrázek i popis jak se zobáček stříhá.

moooona
hodnocení

Moc moc moc moc děkuju, zobák jsme mu zastřihli a po třetím střihu mu to dlouhé samo odpadlo, vypadalo to, že ho měl dvojtý :) moc Vám děkuju Moc jste

mi pomohl :) Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]