Nejste přihlášen/a.
Zdravim. Chci se zeptat, jak je to teda stím honěním ocasů u psů? Proč to dělá, jak dlouho to bude dělat, jak se bránit?
Mám 6měsíční štěně, na procházky chodil každý den, moc neštěkal a byl takový milý. Jenže ted posledních 14. dní, z ničeho nic ho nejde ani přivázat na vodítko, furt se točí za ocasem, zakousne a bud stoji a nebo se točí aj 5minut v kuse... Děkuji za veškeré odpovědi
Dobrý den, sice se ptáte na něco jiného, ale přesto Vám rád odpovím. Pokud by Vás zajímalo, proč se většinou pes několikrát otočí, než ulehne, tak je to prý z důvodu genetického. Mají to zakódováno geneticky již z dob, kdy byl pes divoký, všude byla vysoká tráva a když si chtěl pes někde odpočinout a ulehnout, tak se musel několikrát otočit a udusat si pelíšek. Jinak, to štěně je dítě, tak si hraje. Kupte mu nějaké psí hračky a třeba se zabaví jinak, než tím ocasem. Zdravím!
P.S. Můj pejsek to dělal občas i v dospělosti - to honil asi jenom blešku a chtěl ji zakousnout.
doplněno 18.02.15 16:37:josef - s tím pejskem Vám musí někdo pomoci a podržet ho. Případně ho zaklíníte mezi nohy a obojek mu připevníte.
Stonek, souhlasím s vámi. Jednou jsem na dovolené zažila malého, ale dospělého bulteriera, prý mini bulterier. Ten tohle dělal také. Bylo to zoufalé, jak večer byl uštvaný, tak tak se držel na nohou a točil se stále. Od misky odbíhal, aby se mohl zatočit, ani se nenapil bez odbíhání. Pro míček se rozběhl, ale v půli cesty se zatočil. Nevydržel chvíli v klidu. Byl zchvácený, uštvaný. Měli ho Němci a moc s nimi debata nebyla. Tohle já bych řešila neurologem, protože to vypadalo, že to není chování z nudy, zástupného problému nebo z nějaké pochopitelné příčiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.