Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč si pes honí ocas?

Od: josef* odpovědí: 10 změna:

Zdravim. Chci se zeptat, jak je to teda stím honěním ocasů u psů? Proč to dělá, jak dlouho to bude dělat, jak se bránit?
Mám 6měsíční štěně, na procházky chodil každý den, moc neštěkal a byl takový milý. Jenže ted posledních 14. dní, z ničeho nic ho nejde ani přivázat na vodítko, furt se točí za ocasem, zakousne a bud stoji a nebo se točí aj 5minut v kuse... Děkuji za veškeré odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nedostatek jakékoliv aktivity, pes se baví sám jak umí. Pokud ho necháte venku, najde si aktivitu jinou, pravděpodobně začne hrabat v zemi.

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den, doporučuji, jakmile se pes začne honit za ocasem, rozpýlit jeho pozornost něčím jiným. Hrou, učení se poslušnosti nebo něco na ten způsob. Aby se z honby za vlastním ocasem u psa nevyvinula závislost.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, sice se ptáte na něco jiného, ale přesto Vám rád odpovím. Pokud by Vás zajímalo, proč se většinou pes několikrát otočí, než ulehne, tak je to prý z důvodu genetického. Mají to zakódováno geneticky již z dob, kdy byl pes divoký, všude byla vysoká tráva a když si chtěl pes někde odpočinout a ulehnout, tak se musel několikrát otočit a udusat si pelíšek. Jinak, to štěně je dítě, tak si hraje. Kupte mu nějaké psí hračky a třeba se zabaví jinak, než tím ocasem. Zdravím!

P.S. Můj pejsek to dělal občas i v dospělosti - to honil asi jenom blešku a chtěl ji zakousnout.

doplněno 18.02.15 16:37:

josef - s tím pejskem Vám musí někdo pomoci a podržet ho. Případně ho zaklíníte mezi nohy a obojek mu připevníte.

hodnocení

1x

Pěkně na to odpověděl odborník zde: cz-pes.cz/...

stonek*
hodnocení

1x

Kdysi jsem se dostal k informaci že za to může obsedantně kompulzivní porucha

Stonek, souhlasím s vámi. Jednou jsem na dovolené zažila malého, ale dospělého bulteriera, prý mini bulterier. Ten tohle dělal také. Bylo to zoufalé, jak večer byl uštvaný, tak tak se držel na nohou a točil se stále. Od misky odbíhal, aby se mohl zatočit, ani se nenapil bez odbíhání. Pro míček se rozběhl, ale v půli cesty se zatočil. Nevydržel chvíli v klidu. Byl zchvácený, uštvaný. Měli ho Němci a moc s nimi debata nebyla. Tohle já bych řešila neurologem, protože to vypadalo, že to není chování z nudy, zástupného problému nebo z nějaké pochopitelné příčiny.

martinaa*
hodnocení

1x

Pes přítele tohle dělá pouze na terase a zásadně proto, aby získal naši pozornost = pustili jsme ho dovnitř *smich*

isteron
hodnocení

0x

Nebude to náhodou z toho dôovdu, že ho svrbí, alebo do konca bolí?

josef*
hodnocení

Byl jsem i u veterinářa, ten mi řekl at ho přivedu že se nanho podívá.. Ale jak ho tam mám dovézt kdyz nejde přivázat?

emilka12*

Tohle točení za ocasem je nemoc.Mluvili o tom v televizi.Doryčný pes bral na to léky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]