Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svab nebo cvrcek

Od: lucy8015* odpovědí: 21 změna:

Dobry den, muzete mi prosim nekdo potvrdit zda jde o svaba nebo cvrcka? Predem moc dekuji :)

Svab nebo cvrcek
Svab nebo cvrcek #2

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

3x

Já myslím taky cvrček,mrkněte jak má na zadečku dlouhé ty "tykadla":)myslím,že se jim říka kladélka,šváb je má kraťunké a taky zadní stehna nemá šváb tak "namakané".Cvrček se taky živí odpadky a stahuje se k lidským obydlím.Cvrkají jen dospělí samečci a to třením křídly jak lákají samičky.Právě samičky,které necvrkaj mají ty kladélka na zadku dlouhé.

hodnocení

2x

Je to cvrček. Svrab žije v kůži a pohým okem je neviditelný. A taky necvrká :) Může to být i nějaký druh lučního koníka.

Asi byl spis myslen šváb :)

11.02.15 11:19
hodnocení

2x

Cvrcek :)

xart*
hodnocení

2x

Podle mě je to cvrček ;)

milan23*
hodnocení

1x
Dojděte se podívat do pizzerie na jídelní lístek.Jednou nám to lezlo po stole,servírka se omluvila s tím, že kuchařovi utekli. *blee*

lucy8015*
hodnocení

Panove a jak poznam rozdil? Leze to tu po baraku, neskace, necvrka :( Kolega v praci tvrdi cvrcek, primrzly. Nebyl tu sam o par metru byl dalsi takovy hmyzi kolega. V minulosti jsem to videla i na zdi, ale mensi. V prizemi mame spinavou pizerri, usuzovala jsem teda, ze je to svab...

isteron

Len počkaj, príde jar, oteplísa potom budeľ počuť, neptrtržite.

hodnocení

0x

buďte ráda že je to cvrček a že zrovna necvrká :)

mopet*
hodnocení

0x
Tipnul bych to na cvrcka bananoveho, je tmavší a moc neskáče spíše chodí. Cvrkat začne až bude tepleji. Zřejmě má někdo u vás v baráku chameleona nebo agamu, nebo něco podobného co je žere

lucy8015*
hodnocení

Dekuji za odpovedi, budu se snazit verit, ze jsou to cvrcci (pro lepsi spani) :)

hodnocení

0x

Osobně bych to typoval spíš na cvrčka, ale ono těch švábů existuje celá řada (každý vypadá jinak). Takže nejlépe asi odchytit do skleničky a donést ukázat do hygienické stanice.

doplněno 11.02.15 14:47:

Na druhou stranu, teď není doba pro cvčky moc přívětivá a vzhledem k té pizerii v přízemí by to vypadalo spíš na toho švába. Měli jsme v přízemí vietnamskou prodejnu potravin a z té lezli rusi (potvora podobná švábu) až do 2. patra. Takže neváhejte, když se přemnoží, je to dost problém.

doplněno 11.02.15 18:21:

Jestli je jich tam víc a lezou po zdi, tak to cvrčci nebudou!

Svab nebo cvrcek #3

píšete že teď není pro cvrčky přívětivá doba... zrovna před chvilkou jsem na terase měl vosu a ta taky z té zimy asi nebyla moc šťastná ale byla tam.

lucy8015*
hodnocení

V baraku nastesti nebydlim, mame tu kancelare, ale i tak mam hruzu z toho jestli to nejsou svabi a jeste si je pak prinest nechtene dom. No asi bude nejlepsi odchytit a odnest. Tihle lezly po zemi v 2. patre, ale uz jsem parkrat cestou do prace zahlidla skoro to same v mensim, lezouci po zdi u pizzerie.

pb®
hodnocení

0x

Trošku ho popostrčte. Cvrček skáče, šváb nikoliv, tedy až na jeden druh žijící v Jihoafrické republice. Pokud brouček poposkočí, buďtě v klidu. Pokud ne, volejte dezinsekční firmu.

martinaa*
hodnocení

0x

Tohle je 100% cvrček, rus i šváb vypadají jinak. A jestli je zima, moc skákat nebude, spíš sem tam popoleze.

Možná má někdo v domě nějaké ještěrky a krmí tím, taky mi cvrčci mockrát utekli.

lucy801
hodnocení

Dekuji vsem za odpovedi, jsem jiz v klidu. Pan entomolog Dominik Vondráček z katedry zoologie Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy mi odepsal, ze jde o cvrcka, uffff :)

Tak to je ta lepší možnost, ale ani ten cvrček doma není žádná výhra. Sice nepřenáší choroby a ani snad nic neničí, ale když se dá do cvrkání, je to o nervy. Takže i cvrčky bych doporučil zlikvidovat.

lucie*
hodnocení

0x

...no to je pravda:) při krmení chameleona kamarádovi utekl cvrček a hups pod plovoučku...a cvrkal,cvrkal*smich*rodina na nervy.

lucy801
hodnocení

No tak kdo vi jaky konec to jeste bude mit, pani experti si vyzadali vice fotografii (ackoliv uz napsali ze jde o cvrcka), podrobnosti o lokalite atp. Pred chvili jsem jim naposila lepsi fotky a podrobnosti. Jinak se hmyzaci nastesti pohybuji v budove s kancelarema a pizzerii, takze je tu potkavam jen cestou do prace a z prace, ale i tak z toho nemam dobry pocit.

doporučí Vám do prostor nasadit chameleony nebo jiného hmyzožravce :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]