Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Holubi na střeše

Od: ivanah1® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.Na našem panelovém domě sedí na okrajích střech hodně holubů.Znečišťují nám parapety a vůbec,nás obtěžují.Viděla jsem ,že na některých panel.domech, mají jakési zábrany na okraji střech.Vypadá to jako pásy z kovových hrotů.Nevím to přesně,protože jsem to viděla z dálky.Poradíte?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mrkněte se sem: vyskovy-servis.cz/...

Holubi na střeše

hodnocení

2x

Jsou to pásy s dluhými hroty, nalepené na místech, kde se holuby nejvíce zdržují, někdy i plošně. Vyrábí se ale jen v poměrně krátkých délkách a musí se spojovat. Dají se koupit třeba v Bauhausu. Montovat amatérsky se to ve větším měřítku asi nevyplatí. Montuje to spousta firem, zadejte si do vyhledávače třeba "holuby zábrany".

kutululu
hodnocení

2x

Mám ten samý problém. Bydlím v posledním patře a hned nade mnou na střeše mají hnízdo holubi. Střecha je na okrajích u okapu celá dokola opatřena těmito hroty, ale ty mrchy jsou už tak imunní, že jim to vůbec nevadí a vesele se mezi nimi proplétají. Nejde ani o to, že jsou otravní a znečišťují parapety, ale měla jsem osobní zkušenost s tím, že se mi do bytu po fasádě dostali jejich paraziti - čmelíci. A to nebyl vůbec příjemný zážitek. Obrátila jsem se na správu domu a ti to vyřešili tím, že alespoň vyčistili celou střechu, protože víc už udělat nemohou, když tam zábrany jsou, ale holubi tam bohužel hnízdí dodnes. Doporučovala bych tedy, abyste se také zkusila obrátit na správu domu (pochybuji, že střecha je nějakého nájemníka v osobním vlastnictví) s návrhem, zda není možné proti holubům zřídit nějaké účinné zábrany. Pokud by vás navrhovatelů bylo z domu více, tak třeba tím lépe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]