Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betta bojovnice

Od: majuska94 odpovědí: 7 změna:
Dobry den, mam problem se svou Betta bojovnici... K vanocum jsem dostala 3 betty v kouli cca 20 litru, ale po 14 dnech zahynuly vsechny na krupicku kterou jsem si asi prinesla s Ancistrusama, kteri umreli jako prvni... Protoze jsem myslela ze je to spatnou vodou koupila jsem akvarium hranate 25l ve kterem ma topeni, kterym topim na 27 stupnu, filtr a vzduchovani. Koupila jsem tam jednoho samce a u toho mam problem s ploutvy. Krmim ho krmenim specialne pro betty. V patek kdyz jsem mu menila vodu byl jeste v poradku a v nedeli mu zniceho nic "srostla" ocasni ploutev. Muzete poradit co s tim mam delat? Jsem uz z tehlech rybicek dost nestastna. :(

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majuska94
01.03.15 21:32
hodnocení

Betta bojovnice
Betta bojovnice #2
Betta bojovnice #3

mikiki5*
hodnocení

0x

Zdravím, úplně to samé sem měl i já, měl jsem Bettu bojovnici, a zemřela na krupičku, po úmrtí sem se dočetl, že bud nakapat kapky proti krupičce nebo stačí přidat kuchyňskou sůl bez jódu. Zbyly mě dvě rybičky v akvarium,dal jsem tam sůl,nebot měli také krupičku,a do dvou dnů zmizlo a rybky zase opět v ráji :) Jinak podotknu, že ty Betty potřebují větší akvarium,jak mě v obchodě sdělili.

majuska94
hodnocení

Ja kdyz videla jak tyraji bettu v 3-5 l kubu bez niceho tak si myslim, ze kdyz je tam sam, tak se ma jak v raji :) a pak co me zarazelo v jihlave meli velke, dospele bety v 2 dcl plastovem kelimku s mnozstvym vidy, ze se nemohla ani otocit .. Az mi jich bylo chudinek lito.
mikiki5*

taktéž jsem viděl např. v Hornbachu u nás, jak mají ty Betty v půl litrovém kelímku, no hrůza toto.

majuska94
hodnocení

A nevite z ceho by mohl mit takhle spatnou ploutvicku?
mikiki5*

MYslíte,proč jako ji mají tak roztřásněnou? Nebo jako takovou na oko vypadajíc okousanou nebo potrhanou? Nebo jak přesněji?

majuska94
hodnocení

Mel ji jakoby slepenou a natrzenou ... Nakonec jsem zjistila ze to byla nejaka plisen nejspise, protoze mu zacalo belat brisko a vsude kde se otrel se zacal tvorit bily povlak ... Bohuzel jsem nesehnala v Pelhrimove nic z toho, co zkuseni akvaristi doporucuji, tak jsem koupila nejake kapky do vody za cca 40 kc proti krupicce a ruznym druhym plisni, nasolila vodu a Betta opet spokojene plave ve svem akvariu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]