Nejste přihlášen/a.
Polodivokým kočkám, které se odchytnou, vykastrují a pak znovu vypustí tam, kde jsou zvyklé žít, se trošku nastřihne ucho. Jestli se ucho nastřihne i kočkám chovaným v bytě od kotěte, nevím. Ale měla jsem kočičku z útulku, odchycenou a vzhledem k povaze vhodnou na další život v domě nebo u domu. A ucho nastřižné měla.
při běžné prohlídce to veterinář nepozná - musel by jí vyholit břicho, jestli nemá kastrační jizvu, ale ani ta nemusí být dobře viditelná. Z venku jsem měla kastrovanou kočku s nastřiženým uchem, ale teď mám jednu, taky z venku, uši má celý, ale nemrouská se, takže kastrovaná asi je. Možná někomu utekla, nebo ji předchozí majitelé "vykopli".
Ale řekla bych, že to stoprocentně poznáte, pokud se začne mrouskat - válí se po zemi na zádech, kňučí a často hlasitě promňouká celé dny. Trvá to vždy asi týden.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.