Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v lednu jsem si pořídila asi 5 letou fenečku fr.buldočka.Během této krátké doby jsem zjistila,že je zřejmě alergická na kuře a hovězí,protože měla stále průjem.Ať už to jsou granule,nebo konzervyU majitele byla krmena kuřecím Fitminem a Britem.Koupila jsem tedy Fitmin,ale jehněčí s rýží.Trochu ji do toho míchám krocaní GRAND konzervu,ale má stejně kašovitou stolici a navíc je té stolice velké množství.Byla bych ráda,kdyby mě někdo poradil,jakou značku granulí by frbulka snesla,aby byla v pořádku.Vím,že fr.buldočci mají citlivé trávení.Měla jsem nalezenečka fr,buldočka,ale ten granule vůbec nejedl.Měla jsem ho 2roky a v prosinci odešel.
Krmím ji 3krát denně(to vyžaduje)a na 1dávku ji dávám tak 8-10 dkg zvlhčených granulí a lžíci konzervy.
Děkuji za odpovědi.
Pozor na to jehněčí,moje kočka je alergická na kuřecí a jehněčí.Než jsme na to přišli,uběhl skoro rok a půl. Dstávala granule TROVET králík s rýží a když se hodně lepšila během tří týdnů,zkusili jsme asi po 2 mesících kuřecí maso.Okamžitě průjmovala šíleně.Takže jsme kupovali vzorečky granulí,které by ještě mohla aby nejedla jenom jeden druh a navíc druhýho kocoura jsem musela vždy krmit zvlášt,aby nemusel jíst jen její granule.No nakonec jsme narazili na N&D - rybí,jsou sice drahé ale je tam 70% ryb i z těch granulí koukají rybí kostičky a voní jako smažené filé,Výborné složení,kočkám jedou ,tak jsem ráda,že jsme něco sehnali.Rok jsem jim kupovala vzorečky a tam ,kde byl napsaný živočišný tuk-tak po těch se mi vždycky zes...Takže to znaméná,že ten živočišný tuk je kuřecí.Dále jim kupuju v německu granule krůta s lososem,tam není kuře a to jim jede.Je jedno jestli máte pejska nebo kočku ale tyto granule N&D mají i pro pejsky,je to úplně stejné složení jen taurinu je u koček hodně.Tak to zkuste.My jsme zkusili než jsme přišli na to,co jí dávat.jinak miluje syrové masíčko,to dostávají pravidelně...
Děkuji za odpověď.Mám ještě 3 kocoury a ty krmím ProplanemHousecat a jsou v pohodě.Myslela jsem si ,že jehněčí jsou pro alergiky,tak proto jsem je koupila.Dívala jsem se na ty vaše gr. a pro psi mají jen tresku s pomerančem,nebo jehněčí a kuřecí.Máte na mysli ty s treskou?Nebo jsou ještě jiné,které jsem nenašla.
N&D Grain Free DOG Adult Fish & Orange 12kg
N&D Low Grain DOG Adult Codfish & Orange 12 kg Kompletní krmivo pro dospělé psy.
tyto dva druhy mají i v kočičím procedení a oba druhy kočky milují.Toto je pro pejsky.Být vámi,koupím vždy nejdřív jen vzorky.Já je koupila taky od všech mimo kuřecích a kočka se mi zes...po těch jehněčích.Koupila jsem ze začátku i TROVET jehněčí s rýží a po těch mu taky průjmovala.Králík je alergen se kterým se pes ještě nesetkal,takže by měl pomoci.Mám výborné reference na MVdr.Svobodu,ten mi poradil co a jak a kočku vlastně na dálku vyléčil.U nás chytrej veterinář jí cpal zbytečně antibiotikama,dokonce jí chtěl dělat za 18 tisíc kolonoskopii a ona to byla "jen"alergie!Tady je kontakt na granule TROVET a veterináře.Být vámi,začnu granulemi TROVET a až se pejsek vyléčí z průjmů,koupím vzorečky N&D a pomalu třeba po měsíci zkusit dát do mističky a jestli na to má alergii,poznáte rychle podle průjmu:
U majitele byla fenka krmena granulemi Fitmin a zažívací problémy neměla? Možná bych zkusila nedávat ke granulím tu konzervu... U Fitminu bývá docela dost stolice, ale tuhá by tedy byla lepší, to je fakt.
doplněno 09.02.15 16:52:Mně přijde divné, aby byla u majitele krmena Fitminem s kuřecím masem a byla fenka bez potíží, ale u vás má najednou průjem.
Víte,ono je to tak.Já ani o fenečce nic moc nevím.Pán co mě ji předával, ani snad nebyl majitel.Řekl jen,že je 3letá,zdravá a je krmená Fitminem.Dal mě dal mě trochu granulí pro štěňata.Očkovací průkaz mě prý pošle,že ho nemůže najít.S fenečkou jsme byly hned kamarádi.Trochu víc chrčela,ale on mi řekl,že tak chrčí pořád.Mně se to nezdálo a druhý den jsem šla k veter.Diagnoza:oboustranný zápal plic a zánět v uchu.Dostala ATB a jitrocel.sirup.Možná proto měla průjem.Vařila jsem ji na radu vet.slepici s rýží,ale stejně průjmovala..Granule nechtěla až jsem ji je trochu namočila a dala konzervu.Teď ji dávám do granulí jen trošku konzervy na zavonění a je to lepší.ATB také dobrala ,tak to bude snad lepší a lepší.Dnes jsme dostaly Mukosolvan na vykašlávání.Očkovací pr.neposlal,neřekl ani že měla císaře a lhal i o věku.Veter.říkala,že je tak o 3-4roky starší.To že smrděla a byla špinavá nemusím ani psát.Zřejmě ji měli jenom na rozmnožování a pak když už nemohla,tak se ji zbavili.Já jsem šťastná,že ji mám a udělám vše,aby se měla dobře.
Aha, tak to je jiná. Pak mě ještě napadlo, že průjem může mít fenka i z důvodu stresu. Každopádně u vás se snad už bude mít dobře. Jinak ty množírny psů, to je strašné...Přeji vám, ať se fenka uzdraví a ať vám dělá radost. Já sama mám pejska z útulku , který byl zachráněný z ulice.
Stres určitě neměla,klidně mě seděla v autě na klíně a doma si hned našla místo na gauči a nebylo na ni vůbec vidět,že by tesknila.Měla jsem obavu,abychom se ten první vyspali,ale ani nezakňučela ani neslezla z gauče.Myslím si,že si asi užila,tak si považovala tepla a péče.Už se naučila i hygieně.Je to zlatíčko.Dnes byla na váze a přibrala 30dkg za týden.Tak doufejme,že nejhorší máme za sebou.
Jste hodná,že jí takhle pomáháte.Nechápu ty lidi,kteří mají zvířata pouze na rozmnožování.Chudinka.Snad se z toho dostane.Držím Vám palce,ať se pejsek úplně uzdraví a je s vámi ještě hooodně let...
Moje sousedka má 1,5 let starou fr.buldočku, která měla stále nějaké problémy s trávením. Stále měla průjmy, blinkala. Teď vyzkoušela a koupila: mazliciostrava.cz/..., konkrétně mazliciostrava.cz/... možná ve větším balení. Krmí tímhle už 3 týdny a veliká spokojenost. Nedělám reklamu obchodu, toto krmivo je na mnoha místech, ale tento odkaz mi přišel nejucelenější. Jen si myslím, že krmení dospěléhjo psa 3x denně, je velice nevhodné. Pořád je to šelma, ikdyž tak nevypadá, masožravec, který má uzpůsebený zažívací trakt. Maso tráví nějakých 10-24 hodin. Do poloplného žaludku a plných střev vy nasypete nové žrádlo, které trávení nestíhá beze zbytků zlikvidovat. 3x denně se krmí štěňata, protože trávení nemají vyvinuté. Dospělého psa krmíme 1x denně, maximálně 2x denně. A je dobré jednou za čas, cca 10 dní dát hladovku. Pouze vodu. Žaludek a střeva se stihnou vyprázdnit a jsou dokonale připravena a nastartovaná k nové práci. Takto se, jak krmíte vy, v zažívání mísí polostrávená, nestrávená potrava s novou, čerstvou.
Já, za svoji osobu, bych vypustila všechny konzervy a kapsičky a vařené a nasadila bych pouze a jen granule, 2x za den. Takto bych krmila nejméně 14 dní a až pak bych dělala závěry. Je potřeba naprosto ignorovat zoufalé pohledy, když někdo jí. Protože pes si myslí, že bude-li dostatečně dlouho zírat, dostane cokoliv.
A pak napište.
Byla jsem tak ráda, že jsem konečně získala jméno těch granulí, že jsem si nepřečetla včechny odpovědi. Teprve teď jsem si přečetla celou historii fenečky.
Jééééžiši, jaká hovada dokážou lidi být!
No budu se snaŽit krmit 2krát denně,ale jak píšete,když ji vidím jak radostně běží k misce a tam nic...no nedejte ji.říkám si,že až zasytne,tak to dopadne jen 2 krát .Na pytli je psané na 12kg 170g-200g.Ale teď už mají hovínka tvar a kadí 2krát denně,tak to je už pokrok.Kdybyste ji viděla,jak si spokojeně chrupká a jen po očku mě sleduje.Je slaďoučká.Až zkrmím ten Fitmin,tak ji určitě pořídím jiné lepší granule,ale teĎ ji to nechci míchat.Kdoví jestli byla vůbec tím krmená když mě dal štěněcí.Co myslíte s jakým masem by bylo nejlepší ji dávat,s kuřecím mám strach,ale třeba zbytečný,že to byla jenom souhra několika náhod...Zápal,ATB,konzervy.Na to nebyla zvyklá.Dostávala prý jen granule a občas maso.Takhle mi to bylo řečené.Bříško měla propadlé a vet.říkal,že musela být někde zavřená,že nemá žádné svaly.Teď s ní potom zápalu pomalu chodím na procházky,ale ono se jí moc nechce.Radši je v teple.
zkus ji dát čerstvé vařené maso.Ne maso z konzerv.Konzervy jsou plné chemie,konzervantů a jiných sajrajtů.Nebo zkus syrové maso.To je přirozená strava psů.Plno chovatelů jim to dává a jsou nejlepší výsledky.Nějaké granule a konzervy jsou vymyšleny jen proto,aby si lidé usnadnili práci na úkor zdraví psů.A hlavně šamonáci s granulema aby měli kšefty
Dobrý den,
ze zkušenosti Vám mohu doporučit krmivo německé značky Platinum. Ve vašem případě by bylo vyhovující jehněčí, které je hypoalergenní. Granule jsou menší a hlavně měkké.
Děkuji za tip.Granule Platinum slupne raz-dva.Koupila jsem ještě Nutra Gold a ty ji také jedou,ale Platinum má radši.Jen si říkám,jestli ji bude těch 175-200g (má 12,30kg)na den stačit.Teď už jí 2krát denně,ale někdy ji musím přidat.Už má i tužší bobky.Můžu ji ty dvoje granule míchat.Samozřejmě gramáž dodržet.Mám ještě také ten Fitmin,mohu ho také přimíchavat,abych ho zkrmila,nebo jedno po druhém.
Granule nemíchejte a ani neměňte. Vyberte značku, při které má nejlepší trávení a chutnají ji. Pohledejte dodavatele na netu, nechejte si přivézt pytel a máte vystaráno na dlouhou dobu. Nenechejte se zmanipulovat úpěnlivým pohledem. Ten známe všichni! Pejsci dovedou být velcí manipulátoři, jenže jim střídání, mimořádná jídla, dobrůtky, opravdu škodí. Buďte ráda, že se malá dostala z problémů a držte ji na granulích, které ji prospívají! Pohlaďte ji za mně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.