Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Epilepsie u psa

Od: laby odpovědí: 6 změna:

jak mohu pomoci labradorce při epileptickém záchvatu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den, mám epi labradora.. jak často a jak silné má záchvaty?

Nejlepší je jí nechat "vycukat" hlavně aby měla kolem sebe prostor a nemlátila se o něco, nijak víc v tu chvíli pomoci nemůžete...a pak rychle ven, vyvenčit a utěšovat. .:) Můj labík mě první čtvrthodinu po záchvatu vůbec nepoznává.. :/

doplněno 09.02.15 07:39:

Ještě bych doporučila po záchvatu pejska promasírovat.. jestli se jí to bude líbit.. Můj krásně drží a je vidět - cítit,že svaly dostaly pěkně zabrat.. :)..

doplněno 09.02.15 07:57:

léky až když je častější než 1x do měsíce, jinak to nedoporučují a psa utlumí- což mu mění "osobnost"

.. záchvat bývá většinou ráno po probuzení, pes je neklidný, jakmile má náznaky na zvracení, tak je mi to jasné.

pohanka*
hodnocení

0x

Před záchvatem je možné příznaky vypozorovat a psa klidnit mluvením, hlazením. Při záchvatu zabezpečit, aby nespadla třeba ze schodů, nedržet ji, mohla by Vás poškrábat, pokousat, neví vlastně o sobě, nekontrolovatelně se škube, není to příjemný zážitek, byla jsem svědkem kdy se pes i dusil, jazyk měl fialový, oči v sloup,

určitě potom nechat v klidu, nepouštět nahlas televizi, rádio, nezmatkovat, nenutit žrát, pes je rozklepaný, nemá jistotu, nohy jsou vratké.

Pokud to o psovi víte, tak jste již byli na veterině? Veterinář by Vám měl dát informace co a jak. Též Vám dá léky na pravidelné užívání, nebo čípky, které aplikujete do rekta objevují-li se záchvaty hned po sobě.

hodnocení

0x

Je mi vaší psinečky a vlastně každého tvora s epilepsií, velice líto. Chtěla jsem se podívat na nějaké odborné články a pojednání, ale je toho obrovské množství. Nejen o epilepsii, ale i o epilepsii u psů a speciálně o epilepsii u labradorů. Možná, že by stálo za to, zjistit si více z odborných zdrojů a moci tak psině pomoci co nejlépe, protože tohle je postižení na celý život.

cipera*
hodnocení

0x

Bohužel mnoho tzv."módních" plemen doplácí na popularitu svým zdravím. Nebudu radit, to vám musí všechno vysvětlit váš veterinář, který zná stav vašeho psa nejlépe a má mnoho zkušeností i s jinými psy.

Předpokládám, že máte psa nečistokrevného (tedy bez PP), protože v chovu s rodokmenem s PP se do plemenitby takto postižení jedinci nepouštějí, protože se jedná o nemoc výrazně dědičného charakteru. Bohužel nic není u živých tvorů

na 100%, tak se občas může toto onemocnění vyskytnout i u čistokrevného jedince. Někdy totiž může u jednoho z rodičů tato choroba vypuknout až v pozdějším věku nebo probíhá ltentně (skrytě).

Moje rada tedy zní: Co dělat při záchvatu a po záchvatu epilepsie vám poradí veterinář. Rozhodně svou fenu nevyužívejte v chovu

( nejlépe ji nechte vykastrovat) a příště si pořiďte štěně z prověřeného chovu s rokmenem ze solidní chovatelské stanice čistokrevných psů.

docent75*
hodnocení

0x

Dobrý den, mám holku kříženec N.O. a dobrmana, holka je to krásná, po 2 letech se u ní projevily epileptické záchvaty po 6 týdnech série 3-4 záchvatů, kdy se i pomočila, neboť byla v celkové křeči. Zkusil jsem konopí rozpuštěné v mastném vývaru nalitém do granulí, je to již půl roku co jsem žádný záchvat nezpozoroval, je možné že jich není tolik a jejich intenzita musela klesnout. Důvod proč zde tuto skutečnost uvádím je: nejde o chemii, když zrovna nepomůže tak určitě neublíží, takže je vyloučen omyl a rozhodně u starších pejsků jsou méně zatíženy játra. Začal bych od přírody k chemii, nikdy naopak.

tetabeta

Dobrý den pane docente75, můžete prosím uvést přesný postup přípravy? Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]