Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paraziti u zvířat

Od: zavinac® odpovědí: 4 změna:

,,,Mají vaši psi parazity a jak je ničíte,,a byly vidět?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den, parazita jsem nikdy na vlastní oči neviděla, když nepočítám blechu. Jinak pravidelně psa odčervuji, odblešuji. Odčervuji tabletkou od veterináře. Odblešuji - šamponem, s antiparazitním obojkem jsem nepochodila, pes ho nesnášel. Pár blech jsem ulovila vlastníma ruka ze srsti psa. Zatím se pes zdá být bezblešným.

hodnocení

1x

Poctivě hovínka sbírám, tedy kouknu a vidím. Nikdy se v nich nic nehýbalo. Přesto ale odčervuji jedenkrát za rok. Blechy občas máme a klíšťata míváme často. Z duše je nenávidím a štítím se jich, ale vytáhnu. Obojí řeším pipetkou za krk.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, můj pejsek měl občas blešky - toť vše. Tabletku na odčervení dostával jednou za rok (dávkováno podle váhy pejska). Baštit cizí hovínka měl zakázáno. Jo, vlastně měl i občas klíště a 2x osinu do tlapky, což sice není parazit, ale bylo to nejhorší. Ale, dle otázek zde na poradně i z doslechu vím, že přemnožení blech je poslední dobou extrémní. Zdravím!

mon*
hodnocení

1x

Na blechy je dobry Neostomosan.. proti klistatum jako prevenci pridavam pivovarsky kvasnice. A vnitrni parazity resim jen pokud by byli v hovinku, nebo donesu hovinka na koprologicke vysetreni. Je nesmysl odcervovat preventivne, tableta stejnak ucinkuje jen par hodin, takze je lespi donest hovinka na koprolog. vysetreni a podle vysledku bud odcervit nebo ne.. jinak jako prevence se muze podavat i cesnek, pocitejete tak max 3 strouzky na 30 kg psa/tyden.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]