Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, parazita jsem nikdy na vlastní oči neviděla, když nepočítám blechu. Jinak pravidelně psa odčervuji, odblešuji. Odčervuji tabletkou od veterináře. Odblešuji - šamponem, s antiparazitním obojkem jsem nepochodila, pes ho nesnášel. Pár blech jsem ulovila vlastníma ruka ze srsti psa. Zatím se pes zdá být bezblešným.
Dobrý den, můj pejsek měl občas blešky - toť vše. Tabletku na odčervení dostával jednou za rok (dávkováno podle váhy pejska). Baštit cizí hovínka měl zakázáno. Jo, vlastně měl i občas klíště a 2x osinu do tlapky, což sice není parazit, ale bylo to nejhorší. Ale, dle otázek zde na poradně i z doslechu vím, že přemnožení blech je poslední dobou extrémní. Zdravím!
Na blechy je dobry Neostomosan.. proti klistatum jako prevenci pridavam pivovarsky kvasnice. A vnitrni parazity resim jen pokud by byli v hovinku, nebo donesu hovinka na koprologicke vysetreni. Je nesmysl odcervovat preventivne, tableta stejnak ucinkuje jen par hodin, takze je lespi donest hovinka na koprolog. vysetreni a podle vysledku bud odcervit nebo ne.. jinak jako prevence se muze podavat i cesnek, pocitejete tak max 3 strouzky na 30 kg psa/tyden.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.