Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč had nežere?

Od: tomascempirek odpovědí: 7 změna:

Dobrý den mám užovku ozdobnou a nechce žrát.

Když jí chci nakrmit myš zabije ale nesežere a to už 3 krát za sebou.

Celkově už nežral 7 týdnů a to mě trápí.

děkuji moc za odpověd je to pro mě moc důležité.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

faithoncemore*
hodnocení

1x

Třeba by chtěl hadici.

Né vážně - třeba je to kvůli nějakému stresu ze stěhování apod.?

tarantel*
hodnocení

1x

Zdravím. Nedáváte hadovi třeba příliš velké myši?

doplněno 02.02.15 12:53:

OK jak je ten had starý a velký? Co podmínky chovu? Jak vypadá terárium, jaké jsou teploty atd?

tomascempirek
hodnocení

Myši sám vybíram aby byly co nejmenší, ale napdlo nás vrátit se k holatům,ale zároveň by to byl veliký krok zpět.

hodnocení

0x

Může být nemocná, co na to veterinář? Odběr krve třeba?

dfdfddss
hodnocení

0x

no, asi to nebude váš případ...ale...řeknu co jsem kdesi četl...

jeden majitel se ptal, proč jeho had nežere...už cca 3 týdny...Odpověď byla...pozor...nejspíše se připravuje, aby vás sežral...

hustý.,,,,,

mopet*
hodnocení

0x
Možná mu ty myši smrdí mám krajtu a ta mi žere právě jenom mysi, jak jsem zkusil menší mastomysi tak je jenom zakousnul, cuchnul a nechal byt. Hned nato dostal myš a tu zblajznul hned. Znám lidi či jim had žral myši jednou mu dali křečka a přestal myši žrát. Teď mu musí kupovat krecky.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, buď je myš moc velká - jak velkého a starého hada máš? - anebo se mu prostě nelíbí barva, vůně atd. Případně si prostě dává pauzu, hadi jsou v tomhle dost nevyzpytatelní. Co takhle změna prostředí, teploty, vlhkosti, nějaký šok, nic se nestalo?

Jeden z mých svěřenců nemá rád potkany, útočí na ně, syčí, kouše - ale nezabije ani je nežere. Prostě ho otravují, on je nechce, tak je odhání. V době páření mi nežral přes 3 měsíce. Pokud had neubývá na váze (takže pravideně vážit!), není to důvod se znepokojovat.

Zkus nabídnout jinak velkou nebo barevnou myš, případně mastomyš, která je prý obecně "chutnější".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]