Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvykne si 4 lety pes na psi granule?

Od: eivlis* odpovědí: 10 změna:

Prosim, kdo vite...Mame doma psa par dni.Ujali jsme se ho, pan ho opustil.Je nam ho lito, ale...Hafik je zvyklej jen na psi masove konzervy a ani ryzi mu tam nemuzu dat, rohlik, nic, vyplivne mi to..Sama jsem kdysi mela sveho psa a ten jedl hodne psi granule a kdyz jsme treba varili kure atd, tak dostal i on,ale jinak i ty granule v poho,ale tento hafik to nechce.Myslite, ze si zvykne kdyz na tom budu trvat..Porad kupovat masite konzervy se mi jaksi prodrazi..dekuju za pripadnou radu..

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Hlavní je stanovit si časy krmení a ty dodržovat. Nechávat psovi misku po celý den, s tím, že si ďobne kdy chce je většinou chyba.

Začněte míchat granule s konzervami a postupně granulí přidávejte a masa ubírejte. Kdyby pejsek trucoval, nemazlete se s ním, žrádlo mu seberte a dejte mu misku opět když je čas dalšího krmení. Počkejte 20 min a pokud nesežere, misku mu vemte a dejte opět zase v čase příštího krmení, a tak pořád dokola. Bude to psychycky náročné hlavně pro Vás, ale vyplatí se to.

Důležitá je důslednost.

Jak už tu zaznělo, pes nikdy dobrovolně hlady neumře a až vyhladoví, nají se. Časem pochopí, že nic lepšího, než granule dostávat nebude.

Je to vyzkoušená metoda.

Ujistite se, jestli pes nemá problém se zuby a s pokousáním granulí.

borax*

Udělejte to přesně tak jak píše minstrel, nedejte se oblbnout psíma očima :) a vytrvejte...

martinaa*
30.01.15 17:33

*palec*

sos*
hodnocení

1x

Až bude mít hlad, sežere všechno. Mám to vyzkoušené u pejska starého 14 let.

hodnocení

1x
Kéž by bylo víc takových hodných lidí.. Žádné zvíře ještě dobrovolně hlady neumřelo, z toho bych vycházela. Začala bych mícháním granulek s konzervou nebo zalít šťávou z kapsičky či vývarem a najít granule, které mu budou chutnat. Ve zverimexech je často možné odnést si vzorečky.

Coklit má pravdu. *palec* Navíc, vy ale musíte najít granule, které pes bude. Když jsme odcházeli od Royalek, koupila jsem jiné, skvělé a Dorka, že ne, že raději pojde hlady. Nakoupila jsem někok hrstiček a chvíli trvalo, než jsme ty správníé našli. Vůbec nezáleží, co si o těch vybraných myslíme my. Záleží na tom, co pes bude. Jen je třeba se vyhnout těm levným, barevným šílenostem.

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den, jste zlatí :), taky jsme nejdřív krmili jen masem, a přešli na granulky, tu a tam zaléváme vývarem, přídáváme nějaké maso. Zvykl si rychle. Teď nám tančí :) a nemůže se dočkat, chutná mu - bereme granulky i jako pamlsky..

bg
hodnocení

0x

Zvykne, hlad je sviňa...:)

eivlis*
hodnocení

Dekuju vam vsem za odpovedi. Urcite to vyzkousime. Jeste jednou moc dekuji.

mon*
hodnocení

0x

Chytry pes, akorat nekupuj konzervy, ale normalni maso a to mu davej syrovy. Precti si neco o BARFu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]