Nejste přihlášen/a.
Ahoj,chtěl bych se zeptat,mám červeného Kanárka od roku 2012,poslední cca.3.měsíce si všímám že ztrácí chuť létat i při otevřené kleci radši sedí uvnitř a zpívá,než aby se proletěl.Když se mi podaří ho dostat z klece aspoň po dobu čištění tak létá nejistě po pokoji kde to bylo dříve dobrý.Ještě mám samičku a ta si létá bez problému.posledních zhruba 14.dní si také všímám že kanár si je méně jistý i na bydílkách v kleci,drápky má ošetřené a zobe i pije bez problému.Na fotceje to ten kanárek vlevo,ještě když si létal.Díky za rady Radek.
možná to bude něco o tomto...
ale vážně - pokud se dožívá kanár věku 5-8 let, pak záleží na více vlivech - může se stát, že "zestárne"a zemře i po 3 letech života..
Máte doma i jiné zvíře? Např. kočku, psa - kteří by ho mohli ve vaší nepřítomnosti vyděsit...
Také chovám asi 10 let kanárky, nikdy mi neprojevovali velký zájem o létání, ale u vás v tom asi bude nějaký zdravotní problém, když předtím létal. Možná byste s ním měl navštívit veterináře, abyste si byl jistý, že je ptáček v pořádku. To jsem vám asi moc neporadila, ale u kanárků laik nemoc těžko odhaluje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.