Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit blech

Od: lilil odpovědí: 7 změna:

Kočka přinesla domů blechy. U veterináře jsem koupila za krk spot-on , aplikovala jsem to před týdnem a včera jsem zase viděla živou blechu a kočka se drbe. Co je účinější na blechy a jak se jich zbavit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomibender*
hodnocení

0x

Dobrý den, před 3 týdny jse řešil stejný problém. Pomohl Frontline Combo Spot-On, za pár dní již všude mrtvé blechy, jen pořádně vyluxoval všechny štěrbiny a vydesinfikoval místa, kde ráda spí (Desprej od bochemie) a postříkal insekticidem. Musím zaklepat, zatím klid. Jiný spot-on jí neaplikujte, vyčkejte měsíc. Je možné, že se vylíhla jen další generace blech, chce to pořádně odblešit i všechny štěrbiny, textilie atd., většina blech se líhne mimo hostitele. Jinak jsou dobré právě na to odblešení prostor i spreje, které ničí i vajíčka a larvy. Je to jediná kočka? Je možné, že jí zase někde chytla od jiné kočky. Jinak oblešit všechno zvířectvo v domácnosti. Proti drbání doporučuji třeba lidský zyrtec, xyzal atp. jako antihistaminikum, stačí půlku, sklidní jí to svědění. Jinak letos se s blechami roztrhl pytel, snad není zvíře, které by tuhle zimu nebylo zablešené :-D

Jak se zbavit blech
jirak*

Mám tři psi (velký) tak používám Frontline mezi lopatky a potom od Bayer Garden K-Othrine 25SC a tím vystříkám rozprašovačem všude kde chodí.Hlavně kouty škvíry atd.Nesmrdí to a po zaschnutí účinej delší dobu a pro teplokrevný zvířata OK.Je normál v drogerii za 130 Kč.Já je hubím takhle a dobrý.

hodnocení

0x

Já si myslím, že na svých potulkách kočka našla zajímavé místo. Bohužel, zablešené. Boudu, pelech ježka, lišky, potkanů, psa; stodolu, sklep, místnost v opuštěném domě. Dokonale odblešíte kočku i byt a ona se půjde kouknout na to zajímavé místo, aby zjistila co je nového, protože tohle místo patří do jejiho rajonu a přinese nové blechy. *plac* Podívejte se na tabletky. Vet bude umět poradit.

mori*
hodnocení

0x

Naši kocouři mají obojek proti blechám a klíšťatům. V létě jsem vyndavala jen 2 klíšťata, blechy žádné neměli.Chtěla jsem uvést odkaz na obojek, byla jsem však upozorněna, že v odkazu je obsahuje zakázané slovo = název obojku.Takže hledejte SOS Flea and tick collar, obojek proti blechám a klíšťatům

rv*
hodnocení

0x

Až vyzkoušíte všechny možné naředěné vodičky, přejděte na

agrochema-shop.cz/...

pb®
Ovšem má to jednu obrovskou nevýhodu. Obsahuje to pyrethroidy, ty jsou pro kočky jedovaté, takže bych se velice zdráhala použít to v prostředí, kde se pohybuje kočka.

agis888
hodnocení

0x
Ahoj zkus sprej BOLFO . Blechy jsem eliminoval na minimum

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]