Nejste přihlášen/a.
Poprosím o radu. Hledáme plemeno psa nejlépe VELKÉ plemeno. S né moc dlouhou srstí.Chtěli bychom, aby byl hlídací a ostražitý,rodinný mazel a dobře ovladatelný,poslušný. A aby měl rád plavání ve vodě. Kdyby to šlo tak bych chtěla poprosit do odpovědí i fotečku pejska a něco o něm.Předem děkuji za odpovědi.
Za mě jednoznačně labrador Můžete si vybrat ve třech barvách,ale to snad víte.. :D Něco o něm najdete na internetu
.
Labrador není pes ostražitý a hlídací, nýbrž vítací.
Jsem na tom stejně jako Ria, akorát mám zlaťáka (už druhého). Zloděje by uvítal, provedl a ještě mu donesl boty... :D
Pardon,to jsem si ani neuvědomila.. Napadal mě taky ovčák,ale bližší je mi labrador,tak jsem se asi zaslepila :D
Já mám doma labradora a musim říct že na to že je to labrador tak hlídá a vrčí na cizí lidi kteří je zazvoní. Ale ne každý labrodor se chová takhle takže musi říct že asi nejvíc k tomu popisu sedí Německý ovčák
Znovu stejná otázka?
Já bych Vám doporučila toho Německého ovčáka, jsou to krásní psi, ale tak ve 4-5 měsíci párkrát zajděte na cvičák, poradí jak správně s pejskem zacházet.
doplněno 13.01.15 15:45:Mám labradora, ten by případného zloděje ještě provedl domem.. ten určitě nehlídá! Ale je to zlatík
A co Československý vlčák? Má ho teta a většína mazla neznám, ale na svůj pozemek nikoho nepustí, takže na hlídání ideální. Mají ho celoročně venku v kotci, je poslušný, neštěká, k dětem není problém. Na zádech vozí 3 letou holku a 2 letýho kluka. Mohu doporučit! cs.wikipedia.org/...
Čevečko je vynikající pes, ale pouze pro velmi zkušeného chovatele. Je to pes jednoho pána, vyžaduje pravidelný cvičák, trénink, práci, a hlavně svoji smečku okolo sebe. Nebude Vám aportovat, to jenom jednou, podruhé s nechutí a potřetí se podívá - proč bych to měl nosit? Je vytrvalý, zvládne uběhnout 100 km, je odolný, má rád vodu. Nejen v parném létě Vám vleze po krk do vody. Může být stále venku, ale nebude chtít, bude chtít být doma se svojí smečkou. Nejlepší, co pro něj uděláte, budou každodenní a co nejdelší procházky a hlavně s ním co nejdéle běžet. Velice rád vyběhne na nejvýše položené místo, mapuje vše okolo sebe a nasává všechny možné pachy. I doma je jeho nejoblíbenější místo balkon.
Zavřít ho do kotce je podle mě týrání. Přece jenom má v sobě nejvíce ze všech ras /též Saarlosův vlčák/ vlka a pocit svobody je u něj potřeba ve větší míře. Feny jsou hodnější, lépe ovladatelné.
Pokud Alfa samec onemocní a bude muset být nějaký čas v nemocnici, tak se může stát, že Váš pes dostane epileptický záchvat. Tím nechci strašit, ale my jsme to nevěděli do té doby, dokud jsme si tím neprošli. Nikde se to nepíše, až když jsme opravdu hledali, tak jsme na to narazili, že je to u těchto psů opravdu možné v závislosti na svém pánovi. To je právě ten konzervatismus. Též velmi těžce nese změnu majitele, takže výběr tohoto psa si opravdu dobře rozmyslete.
Do dvou let z něj budete nešťastní kvůli okusování a pokusování, u psů horší než u fen. To je dáno předkem vlkem. Je pravda, že další a další generace Čéveček má v genech méně a méně vlčí krve, takže povaha a ovladatelnost těchto psů je o hodně lepší, než dříve, kdy geny vlka byly ve vyšší míře.
Tohoto psa nesmíte v žádném případě tvrdě trestat, natož bít. Při krmení vyžaduje pravidelnost. Je lepší krmit ve dvou dávkách denně. Též v krmivu je dost náročný. Pokud má hlad, dokáže to velmi důrazně dát najevo. V tu chvíli máte vše, co je blízkosti na zemi. Je velmi tichý a mrštný, a vidíte přímo na něm, že mu to dělá radost Vás takhle pozlobit. Tak už víte, co chci, co potřebuji. Jen mluvit. Někdy máme pocit, že poslouchá za dveřmi.
Je pravda, že nyní po sedmi letech je také velký mazel, ale jenom co on má náladu, což už má poslední dobou každý den. Jak jsem již psala, je zde potřeba pravidelnost a možná se dá říci i rituály. Je to dobrý pes, ale opravdu pouze do zkušených, trpělivých rukou. Protože jenom pak se z tohoto pejska dokáže vyloupnout ten pravý osobitý pan pes, pravý šedivák, věrný a milující přítel.
Ale povahy psů jsou různé a u jakéhokoliv plemene záleží, s jakou povahou se pejsek narodil, v čem vyrostl. Někdy stačí jako u člověka menší chyba - přidušení při porodu a jsou problémy a ani výchovou toho psa nezvládnete. Ani my lidé nejsme stejní, někdo má vyšší inteligenci, někdo dostane do vínku horší kartu.
Na Wikipedii je dobře popsán nejen Československý vlčák ale i velmi podobné plemeno Saarloosův vlčák.
doplněno 13.01.15 22:21:Pokud máte požadavek dobře ovladatelný pes, Čsv je někdy tvrdohlavý. Opravdu bych Vám doporučila jiné plemeno, ten Beauceron se mi jeví o dost lepší volba jako rodinný pes. Zvláště jak je přístupný ke hrám a i může běhat vedle kola i když tady pro mě s otazníkem, já bych se bála.
doplněno 13.01.15 22:30:Jestli by Vám nevadilo, podívejte se ještě na Bílého švýcarského ovčáka chov. st. Nubika.
Jinak u mě to stále vyhrává málopočetné plemeno šiperka, takový diblík.
Přeji dobrou volbu.
Typický labrador nebo retrívr nehlídá.
Zkuste si zjistit bližší informace o těchto plemenech: hovawart, erdelteriér, briard, rotvajler, holandský ovčák, španělský mastin, beaceron, bouvier, velký knírač, čerený teriér, anatolský pes,středoasiat, velký švýcarský salašnický pes, švýcarský ovčák, výmarský dlouhosrstý ohař,český horský pes...
Včera jsem objevila na Bazoši chovnou stanici ridgebacků v Pardubicích. Nabízí se celkem 7 kluků a 3 čubinky. Je to krásné plemeno, větší, krátkosrsté, medově zbarvené, dovede hlídat a současně miluje svou rodinu. Nebude asi nejlevnější /cena je uvedena dohodou/, ale podle popisu to není žádná množírna, ale opravdu kvalitní chov.
Za mě - chtěla bych ho hned. Labradoři, které znám ze svého okolí, jsou krásní psi, ale dobráčtí troubové. Hlídat jsem nikdy žádného neviděla. ** Jaga.
Velký švýcarský salašnický pes (momentálně se objevuje v seriálu "Ve znamení koně") je velmi vhodné plemeno. Klidné, drží se u domu, dostatečně otužilé, láskyplné i atraktivní.
Španělský mastin (obr, ale na svou velikost velmi nenáročné plemeno)
Pyrenejský mastin
Dále např. hovavart
nebo landseer
Plemen na výběr je opravdu hodně, vybrat si musíte sami. V každém případě si ale vyberte štěně od zodpovědného chovatele čistokrevných psů (tedy štěně s PP, průkazem původu-rodokmenem), protože tato větší plemena často trpí skrytými genetickými vadami a jen v čistokrevném chovu (s PP) se do chovu zařazují testovaní a prověření jedinci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.