Nejste přihlášen/a.
Prosím potřebuji poradit chovatelskou stanici dlouhosrstých Německých ovčáků, která plánuje štěňátka na jaro, nebo tak okolo jara.Prosím o jakékoli rady. Děkuji
Delší nebo dlouhá srst je u NO považována za vadu, takže takové štěně těžko v chovatelské stanici seženete. Nebo seženete, ale až tehdy kdy se štěňata narodí a tato vada se u některého jedince vyskytne. Dlouhodobou selekcí a vyřazování takových jedinců z chovu, ale má za (chtěný) výsledek, že se tato "vada"v čistokrevném chovu NO už téměř nevyskytuje.
Psi s tímto typem srsti jsou nově chováni pod názvy Staroněmecký ovčák nebo německý ovčák s dlouhou srstí a nejsou mezinárodně uznáni.
Když si zadáte do vyhledávače "dlouhosrstý německý ovčák"nebo "staroněmecký ovčák", objeví se vám několik CHS, které se těmito plemeny zabývají i s kontakty. Např. tato:
doplněno 13.01.15 01:22:Omlouvám se, uvedla jsem mylné (zastaralé) informace. Dlouhosrstý ovčák už byl jako plemeno nedávno (od r.2012) uznán FCI.
Já NO nechovám a ani nesleduji, takže mi tato informace unikla.
Na druhou stranu to vyvážím dobrou zprávou, v CHS, kterou uvádím v odkazu budou mít zrovna brzy štěňata!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.