Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozmnoženi tetry neonkové

Od: lukas321® odpovědí: 1 změna:

dobrý den

mam 15 rybek neonek,mužete mi někdo poradit jak docilit razmnožení?vim že potřebujou mekou vodu tvrdost od 5 do 5,5 ph zaroveň kyselou vodu ja mam ve vodovodu 7,5 a studna 7 ph skoušel jsem i kojeneckou balenou vodu tvrdost 6,5 ph ale když byl sních tak jsem ho roztopil a voda ma 5,5 ph jenom že divně zapachá,mam strach že když tam vložim samce a samičku do takove vody tak uhynou z duvodu špatne kvality vody,voda je čista a přefiltrovana ale zapachá.

předem děkuji za rady a připominky

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

aroff
hodnocení

0x

"mekou vodu tvrdost od 5 do 5,5 ph " "tvrdost 6,5 ph"

Příteli ph se značí kyselost vody a ne tvrdost.

Na odchov mladých a hlavně na "vykulení" plůdku potřebuješ opravdu měkkou vodu 1-3 dGH (GH)a to ještě nesmí obsahovat uličitanovou tvrdost (°dKH nebo KH). V dobách kdy jsem dělal amazonii jsem jezdil pro vodu do studánky v lese. Dešťovou nebo sněhovou vodu, jsem se bál použít už tenrát, natož dnes. Pokud nenajdeš vhodnou studánku, bez úpravy vody se neobejdeš. Pokud vody nebude opravdu vhodná, množení bude problém i když se na krásně vytřou a vody nebude ideální, z jiker se nic nevykulí a plesnivý.

Na vodu ze studny rovnou zapomeň, tam bývá voda hodně tvrdá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]