Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Beauceron nebo Německý ovčák?

Od: 5645468 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, potřebuji poradit.Hledáme oddanho pejska na hlídání, mazlení řádění ve vodě a různě.Nejlépe velkého pejska.Tak vybíráme mezi tady těmi 2mi. Mohu poprosit o radu?Děkuji ;)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Doporučil bych Německého ovčáka, samozřejmě, jak si psa vycvičíte, takový bude.

anony*
hodnocení

3x

Za mně jednoznačně Německý ovčák, i když je pravda, že je už hodně přešlechtěný. Ale měli jsme Německého ovčáka kterého jsme neměli vykastrovaného ani nijak zvlášť vycvičeného a od 2 let nám nikdy neutekl. Byl klidný a vždy nám ležel pod oknem a v kotci byl jen na noc :) Teď máme také Německého ovčáka a je to takový divoch, ale máme ho moc rádi :)

alfred

Za mě jedno značně německého ovčáka.Podívejte se že vám to píšou v následujícím dotaze.

doplněno 11.01.15 17:44:

*Oprava Za mě jednoznačně Německého ovčáka.Podívejte se že vám to píšou v předcházejícím dotaze.

milan23*
hodnocení

2x
Dle popisu to vypadá, že jste aktivní,sportovně založená rodina,proto si myslím, že by se u Vás měl dobře spíše irský vlkodav ,rovnou dva, ať jim není smutno :)
A předpokládám, že jste mohli pokračovat v předchozím dotazu...
534654
hodnocení

Děkuji za odpověd. No irský vlkodav, prý není do kotce a není hlídací :/ . Chtěli bychom něco mezi těmi 2mi:).

milan23*
Já osobně se domnívám, že Německý ovčák je natolik prokřížené a zdegenerované plemeno,že není charakter zaručen ani u mnoha chovatelských stanic a dochází u nich k mnoha povahovým vadám.Zkrátka už to není ten pes, co to býval na počátku minulého století a jedinci s dispozicí pracovat např. u ozbrojených složek,ubývají,jsou nahrazováni jinými plemeny popř. jsou placeni zlatem.
Co se týče Beaucerona, neznám ani jednoho,tudíž nemohu replikovat více, než uvádí literatura.
Ještě mám jeden návrh-Tosa-inu, s těmito psi mám výtečné zkušenosti.Pokud máte,nebo plánuje děti,je to skvělý pes.

bohemica*
hodnocení

0x

Beauceron může být někdy poněkud nedůvěřivé až plaché povahy. V každém případě vybírejte pečlivě chovatelskou stanici, ze které si štěně budete pořizovat. Chovatelů NO je více, takže byste měli mít možnost většího výběru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]