Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
může 3 morče urovnat neshody u 7 měsíční a roční samičky? Pokud ano, jak asi staré (po odstavu, mladé, dospělé)? Jen doplním, že jsem už hledala, ale každý tvrdí něco jiného... :/
A ještě jedna otázka, kde se dá sehnat (za rozumnou cenu) taková ta třípatrová klec?
Děkuji.
Myslím si, že jako lidé jsou nebo nejsou si sympatičtí, tak to je i u zvířat. Ty dvě, ty si nevoní, nemají se rády. Nikdo však nemůže vědět, jak to dopadne se třetí. Možná, že ji příjmou obě, možná žádná, možná jen některá. To nikdo s jistotou neví. Nemohl bys tu jednu, tu co máš, vyměnit s někým? Možná, že by to bylo řešení. Třeba si padnou. Ale nemyslím si, že by nová kamarádka smířila tyhle dvě..
Tak jsem dala řeč s vynikající chovatelkou morčat. Říkala, že když přineseš domů nové morče, nikdy je nesmíš dát do klece s původním obyvatelem. Je potřeba je seznámit na neutrálním protstoru. klidně i v pokoji nebo v jiné části bytu. Někdy že to trvá i několik dní. Jindy si padnou do oka ihned. A za tu dobu, co se seznamují, je potřeba velice pečlivě vymýt, nejlépe pod sprchou, klec. Na závěr je třeba vytřít ji octem a znovu osprchovat. To všechno proto, aby původní tvoreček nebránil své území. Odstraněním pachu je pro oba klec úplně novým domovem. A nemusí být agresívní, nemusí ji bránit. Jsou si rovnocenné. Mi se toto vysvětlení líbí, příjde mi logické.
Jeee, zrovna nedavno jsem resila to same a s manzelem jsme z toho uz byli sileni.. Koupili jsme si 2 trimesicni samice od chovatelky, kdy v okamziku predani byli klidne a ani se nehly jak uz to u morcatek byva.. Doma jsme je dali do nasi nove koupene klece 120cm a po nejake case zvyknuti si u nas doma zacala jedna byt dost agresivni vuci te druhe. Psala jsem zoufale kam se dalo o rady a vsude se mi dostalo odpovedi,ze morcata, obzvlast samice nesou agresivni, ale to neplatilo o te nasi..Jedna z nasich 2 samic byla tak agresivni na tu druhou,ze jsme jim oddelili klec, abychom ochranili tu slabsi a ta agresivni zacala zubama klec vzteky trhat..Ta slabsi porad pistela hruzou..Zasli jsme co ta agresivni dokazala a dost nas to desilo.. Psali jsme chovatelce, ktera dlouho neodpovidala, tak jsme psala i ruzne jinde, kde se mi dostaly odpovedi, ze oddelit na chvili a pak to zase zkusit, ze si ta agresivni znaci teritorium, umocnuje svoji moc aj...Tesili jsme se na 2 morcatka a byli jsme zoufali z agresivni potvory..No, par dobrych rad jsem dostala,ale nicmoc nepomahalo a v rychlosti jsme sli a ve zverimexu jsme koupili 3.mesicni samicku s doufanim, ze tem 2 to prospeje a hodi se do klidu. dali jsme je vsechny do kuchyne, aby se seznamili jak jsem nekde vycetla a probehlo to v pohode.. Pak jsme je dali vsechny do klece a holky se seznamovaly..Najednou agresivni zjistila, ze tady je dalsi samice a honila chvilku obe dve po kleci, takze ta puvodni slaba mela kamosku. Ta agresivn si svoji moc potvrdila a prestala ty dve hodnit vcelku v kratke dobe a mezitim ta puvodni slabsi zacal honit tu nejmladsi,ale ta se nedala a kolikrat vyjela po te co ji napadala a ta byla prekvapena a prestala ji pronasledovat taky a od te doby byl klid,taze za nas, ano, koupenim 3. morcatka se u nas stuace velmi uklidnila u tech 2 co se porad rvaly..Bohuzel morcatko ze zverimexu ve veku 3 mesicu z nceho nic dostalo prujem a zemrelo..Ty dve od chovatelky jedly to same a vsechno mey stejne a jso uplne v pohode, takze si morcatko ze zverimexu asi neco prineslo..-(Nicmene nejmensi zklidnila situaci v kleci a od te doby uz se tyhle silene agrese nekonaji..Ano, stale ta agresivnejsi je dominantni,ale uz neutoci a jedna bez druhe neudela ani ranu a jak jednu vytahnu, tak drha piska na celej dum, takze musime vytahnout obe a porad spolu... Po case se mi ozvala chovatelka,ktera nam je prodala a rikala, ze ty dve si musi zvyknout na novou situaci a pochopit, ze tak to bude uz porad, ze budou spolu..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.